Жени от "Крапата махала" в Разлог със своя изложба по ръкоделие

07 март 2020 10:03   1 коментар   3913 прочита


,,Живата традиция–ръкоделия на жени от Крапата махала“ е изложба, посветена на майсторството и уменията на дамите от Крапата махала в Разлог. Броени дни преди Международния ден на жената-8 март, изложбата бе експонирана в Исторически музей-Разлог, а нейн инициатор е г-жа Зорка Лачина–дългогодишна учителка и майсторка на плетивата.

Специален гост на изложбата бе кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, който поздрави авторките на изложбата за старанието и творчетството, което са вложили в произведенията си. В организацията и осъществяването на идеята взеха участие още няколко жени от Крапата махала, като залата на музея се оказа тясна за техните творби. Целта на изложбата е да покаже не само сръчността на женските ръце, но и богатата душевност и красота на жената, преплела мотивите на миналото и настоящето в изящни ръкоделия.

Събитието бе открито от г-жа Христина Манова – директор на музея, която подчерта в словото си, че винаги е готова да подкрепи интересни инициативи. Изложбата ще гостува в Исторически музей - Разлог до края на месец април 2020 г.

В. Иванова

1 коментар
07 Март 2020 10:48 | �� ����
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

поздравления мили дами. истински българки.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар