Извънредно! Рестарт на системата! Премиерът обяви историческите си решения! /Видео/

14 август 2020 12:42   52 коментара   21284 прочита


Премиерът Бойко Борисов  обяви трите си важни решения, с което удари здрав юмрук по опонентите си, говорейки за рестарт на държавата. Внася проект за нова конситутиция, намалява депутатите на 120, разпуска ВСС и когато НС го приемат и президента нарочи дата в същия ден той ще си подаде оставката. Решенията си Б. Борисов съобщи в изявление.   

Ето какво пише премиерът:

Обръщам се към всички български граждани. Обещах своите решения - време е да ги съобщя! Към този момент това правителство, което хората избраха, изпълни своите ангажименти: гарантира икономически растеж, стабилни финанси, рекордно нисък външен дълг, подобри инфраструктурата с невиждани досега мащаби, стартира големите енергийни проекти, които мнозина твърдяха, че са невъзможни.

Това правителство продължава да води страната през пандемията с минимум щети, мобилизирахме милиарди в подкрепа на здравната и социалната системи, хората и бизнеса. Контрабандата на цигари е спаднала десет пъти за девет години. Така в момента България е европейската страна с най-ниските нива на контрабанда на тютюневи изделия. Стотици милиони е ефектът за България от мониторинга на алкохола и на горивата в рафинериите. Това правителство договори близо 60 милиарда лева, които да бъдат инвестирани в страната ни през следващите години. Това правителство убеди европейските ни партньори да ни приемат в най-вътрешния кръг на европейска интеграция - Еврозоната и Банковия съюз! За годините на управлението на ГЕРБ, с мен като министър-председател, увеличихме доходите и брутния вътрешен продукт повече от два пъти и половина. Това се оказа недостатъчно. След години на атаки от несистемни и провалени политически играчи, хули и фалшиви новини, ерозира доверието в институциите.

Появи се естественият бунт на младите хора. Олигарси, обединени заради засегнати икономически интереси, провалени фигури, неуспели да катализират политическите и финансовите си амбиции, неосъществени политици, загубили отдавна обществена подкрепа, се опитаха да превземат този бунт на младите.

Опитаха се да взривят реда в страната. С парадоксален по заряд език на омразата, тези хора им измъкнаха протеста. Още в самото начало започнаха да внедряват сред протестиращите определени лица и интереси, които подмениха идеите на младите с идеите на олигархията и подземния свят. Започна всекидневно нагнетяване на огромно политическо напрежение. Подобна симбиоза е изключително опасна за демокрацията.

По светофарите на жълтите павета и колоните на Орлов мост се появиха бесилки и ковчези, а сградите - символ на държавността, бяха поругани. Червена боя обля сградата на парламента и центъра на европейска София! Когато маските в един момент паднаха, на сцената бяха изведени майките на деца в неравностойно положение. Второто действие от големия сценарий на олигархията беше проведено от политици от всички цветове на опозицията, които търсиха и безкористно получаваха моята подкрепа през годините. Заради безскрупулните си политически амбиции те или сами се отказваха, или ги отказваха. Точно това те не успяха да превъзмогнат. Обединиха се. Като шпицкоманда обикаляха пред дома ми и постилаха черни чували там, където живеят дъщеря ми и внуците ми.

След това фиаско организираха барикади. Рушено бе обществено имущество, опъваха се вериги, издигаха се бесилки, влачеха се контейнери, пейки и саксии. Опитаха да внушат, че няма държава. Същевременно опозицията в парламента не се припознава като алтернатива, защото е слаба, безпомощна и неспособна да произвежда законодателни решения, които да са коректив на управлението. Президентът загърби основната си роля на обединител на нацията. В желанието си да е политически лидер, умишлено подклаждаше напрежение между институциите, стигна дотам да изправи български граждани срещу български граждани.

Раздели обществото, размаха юмрук и подпали разрушителната сила на противопоставянето. Така се превърна и затвърди като фигурант и слуга на олигархията. КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА, КОГАТО ВСИЧКИ ГУБИМ? И така автентичният глас за промяна беше смазан. Започнал като гражданска акция на съмишленици, се превърна в диктат над всички граждани. Но и това не проработи. Сценарият за пълен блокаж на държавата се оказа невъзможен, защото разрушителният революционен реваншизъм не е в природата на българина.

Защото желанието за правова държава, за законност, за нови лица не може да се постигне с грубо нарушение на правото и закона. И българите усетиха това. Затварянето на пътища, гари, метро и опитите за кървави ексцесии доведоха до взрив на недоволство. Протестът не роди своите автентични водачи.

Повече от месец протестиращите не конкретизират исканията си отвъд оставките. Тези образовани млади хора, участващи в протеста, не показват какво ще правят след това. И най-важното - как ще го постигнат и с кого? Не е достатъчно само да се разруши старият свят. Трябва да се знае какво ще се построи на негово място. Знаят ли например как ще участват в едни предсрочни избори? Какво е политическото им представителство? Каква ще е програмата им? Какво предлагат? Лозунгът "Всички вън" е деструктивен и дълбоко погрешен. С действията си старите шмекери ги употребиха.

Бунтът на младите беше превзет. Нито едно ново лице от протеста не доби публичност, не се открои като оратор, като водач, като нова фигура, която може да е алтернатива. За съжаление, огромната част от децата на протеста не разбраха игрите на задкулисието! И все пак - всичко е в ръцете на младите. Аз уважавам техния бунт. Те все още имат шанс да създадат ново, легитимно, демократично движение и ново поколение политически лидери с демократична представа за България.

Време е младите хора да осъзнаят историческата си мисия и тежкия път, по който ще предложа заедно да поемем. Дълбокото желание за промяна в България вече е запалено и то е вече извън контрола на системните политически партии. Необходимо е раждането на ново поколение български лидери за бъдещето и нов основен закон на държавата.

В противен случай и този протест ще остане само с вдъхновяващата енергия на протестите от 1989-а, 1997-а, 2013-а и след време ще последва съдбата им. ИЗВОДИТЕ За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност.

В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха. И днес няма да съм този, който вместо да пази демократичния мир и да надгражда, ще допусне българи да се бият с българи на блокадите. Няма да съм този, който толерира размахването на юмруци както на блокадите, така и от президентството. ВРЕМЕ Е ЗА РЕСТАРТ - ВРЕМЕ Е ЗА РЕШЕНИЯ На основание член 87, алинея 1-ва от Конституцията на Република България и член 76, алинея 1-ва от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, ПП ГЕРБ ще внесе проект на нова Конституция на Република България. Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата.

Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение. Необходимостта от нова Конституция на Република България е тема, която през последните години е водеща за много граждани и обществени организации.

За да отговорим на нагласите и очакванията на българските граждани, предлагаме проект на Конституция, която да защити основните принципи и начала на нашето съвремие. Действащата Конституция беше приета в друг исторически период, при други политически дадености, при друг международен статут на страната ни, при друго равнище на законодателната практика, а изтеклото време показа, че без промяна на основния закон няма как да отговорим на предизвикателствата.

Основният закон следва да бъде изграден така, че да е в унисон с европейските правила. Съгласно действащата Конституция, нова може да бъде приета само от Велико народно събрание. Затова аз предлагам свикването на Велико народно събрание, което да въведе редица съществени промени в Конституцията: • Ще предложим броят на народните представители от 240 да бъде намален на 120; • При Великото народно събрание броят на народните представители да бъде намален - от 400 на 280; •

Ще прекратим Висшия съдебен съвет и ще предложим създаването на Съдебен съвет на съдиите и на Съдебен съвет на прокурорите. Двата съвета ще решават отделно кадровите въпроси, свързани със съдиите, от една страна и прокурорите и следователите, от друга. В съответствие с препоръките на Европейската комисия за демокрация чрез право - така наречената Венецианска комисия, която е консултативен орган към Съвета на Европа, членовете на Съдебния съвет на съдиите ще се избират седем от професионалната общност, тоест от самите съдии и шест от Народното събрание, избрани с мнозинство от две трети от народните представители, като членовете по право ще са председатели на Върховния касационен съд и Върховния административен съд. •

Мандатът на председателя на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на Главния прокурор предлагаме да бъде пет години; • Ще предложим да се ограничат правомощията на министъра на правосъдието само до това да предлага проекти на бюджети на съответните органи и да управлява недвижимите имоти на съдебната власт; •

Ще предложим към съветите на съдиите и прокурорите да се създадат отделни инспекторати, тоест да не е един инспекторат, както е в момента. Всеки от двата инспектората се състои от главен инспектор и петима инспектори; • Ще предложим да се въведе институтът на индивидуалната конституционна жалба; • Ще предложим Главният прокурор на всеки шест месеца да бъде изслушван от Народното събрание и докладът му да бъде приеман.

Докладът обхваща прилагането на закона за дейността на прокуратурата и разследващите органи; • Народното събрание може да изслушва Главния прокурор по въпроси, свързани с конкретни наказателни производства, след разрешение на наблюдаващия прокурор;

Това са неща, които хората искат и очакват от години. Тези предложения ще увеличат ролята и доверието в политическото представителство, ще изчезнат депутатите-анонимници. Ще се укрепи независимостта на съдебната система, ще направи прокурорите и съдиите самоуправляващи се общности и може би най-важното, ще засили контрола над дейността на Главния прокурор.

В момента, в който Народното събрание вземе решение да се произведат избори за Велико народно събрание съгласно чл. 160 на Конституцията, аз ще се оттегля от поста на министър-председател в същия ден. Великото народно събрание е уникална възможност - не само да се рестартира демокрацията ни, но и това да се случи в режим на максимално политическо представителство.

Ще настояваме от всичките 400 народни представители в него, 200 да бъдат избрани пропорционално, а останалите 200 да бъдат избрани мажоритарно. Дошло е време всеки от нас да се определи, като направи своя политически и исторически избор. Само така ще може да се тръгне на чисто. Във време на най-тежката социално-икономическа криза, време на пандемия, време по-тежко от Голямата депресия, когато се сриват световните икономики, държавата трябва да излезе обединена. Съединението прави силата! От това има най-голяма потребност страната ни днес! 

П. Иванов 


Още за: Борисов   рестарт   решения   Още от: Общество

Принтирай статия
52 коментара
14 Август 2020 12:59 | Тъй тъй
Оценка:
14
 (
32
 гласа)

Съединението пълни шкафчето с евро


14 Август 2020 13:09 | Твърд
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

С кеф да му свършиш на тиквата ще се хлъзне идеално


14 Август 2020 13:15 | V.Bojkov
Оценка:
16
 (
36
 гласа)

струма, добре му го лапате на тиквата.


14 Август 2020 13:16 | Дони
Оценка:
16
 (
26
 гласа)

Те поГЕРБиха България.


14 Август 2020 13:26 | 666
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Ударил те е Господ с здрав юмрук по простата тиква измекяр гребав.
Господи, като стреляш, защо поне не ги убиваш, а ги оставяш да се мъчат тези интелектуално недъгави грешници, като П. Иванов.


14 Август 2020 13:26 | до струма
Оценка:
13
 (
29
 гласа)

Чак пък исторически. Някой се е постарал да му напише и той да прочете, иначе той не може да говори по този начин. Мисълта му е накъсана, говори нечленоразделно, хаотично, типично за необразован тип. Семо ми липсваше филията с мас, чушките на майка му, дедо му, комунистите и всички простотии, който изричаше през годините. Потрес!


14 Август 2020 13:27 | Твърд
Оценка:
12
 (
28
 гласа)

Плешивата глава до кога мисли да е на власт, нужда от пожарникари няма ли?


14 Август 2020 13:36 | е е е
Оценка:
-10
 (
32
 гласа)

е е есега защо плюете, нали това искахте, велико народно събрание и др. неща, БРАВО удари в 10-тката така се прави а не от площадите ..


14 Август 2020 13:45 | до велков
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

В момента, в който народното събрание вземе решение да се произведат избори за Велико народно събрание, Аз ще се оттегля. Хаха тиквата ще дезертира, ни лук ял ни лук мирисал. Хитрец


14 Август 2020 13:47 | Бах мааму
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

Боко Маркуча ги удари с техните искания. Сега кака Кури как ще се извърти, нали и тя искаше ВНС и останалите предложени неща?


14 Август 2020 13:48 | ��������
Оценка:
-3
 (
25
 гласа)

Първо не чете второ размаза ги изненада ги и предложенията му са накива каквито народа иска поздравления


14 Август 2020 13:53 | Хаха
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

"Икономиката расте" Тиквуна 2020.
Не видяхте ли магазините на центъра ? Не са затворили Струма бъркате ! ЩЕ ГИ РАЗШИРЯВАТ ЗА ЛЯТОТО


14 Август 2020 13:57 | Дон Педро
Оценка:
-12
 (
32
 гласа)

Чест и достойнство, адмирации г-н Борисов!


14 Август 2020 13:58 | Дон
Оценка:
-3
 (
25
 гласа)

Браво!!! Така се прави!!!


14 Август 2020 14:09 | Чикаго
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Струма спрете да триете коментари


14 Август 2020 14:19 | хаха
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

демек окраде идеите на другите, хаха


14 Август 2020 14:25 | Чикаго
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

Крадеца измамник предлага промени . Прост и нахален тип който мисли само за себе си.


14 Август 2020 14:26 | ДО ХА ХА И ЧИКАГО
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

дали ги окраде или не, е въпрос на гледна точка, но той има лостовете да го направи, и предлага точно какво и как да се случи, хайде сега да ги видим тези които искаха "рестарт", Бойко Борисов предлата точно това, да ги видим как ще се гънат и умилкват... 80 % НЕ ОДОБРЯВАТ БЛОКАДИТЕ И ЗАГРАЖДЕНИЯТА, СЕГА ДА СИ ВДИГАТ ПЪРЦАЛИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ ДА РЕШАВАТА ТОВА КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ. НЕКОЙ РУЧАХА ЖАБЕТАТА, КАТО КАЛОНЯТ КОЙТО СЕ ГОТВИ ЗА ДЕПУТАТ, СЕГА ДА ГИ ВИДИМ ПРИ 120 ДЕПУТАТИ, КАК ТОЧНО ЩЕ СТАНЕ... И СУЛЬО И ПУЛЬО ДУПЕТАТ...


14 Август 2020 14:28 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Ама, Вие мислите ли, че депутатите ще гласуват това, ами нали повечето вече няма как да се наредят във парламента, сега ще се види, кой иска промяна и кой иска подмяна...


14 Август 2020 14:40 | Хаха до някъв си
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

До мен ли пишеш бе нещастен въобще не четох, през оная работа ми е дали бившите или настоящите комунисти са на власт! всичките сте продажни помияри от 6 века насам


14 Август 2020 15:04 | ива
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

Браво на Борисов.


14 Август 2020 15:10 | ���
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Крадците и измамниците от протестите какво ще правят сега. Каквото и да правят ние ще издържим и няма да им се дадем.


14 Август 2020 15:27 | факт
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Ето я разликата между "искам" и знам какво искам и как да стане".....


14 Август 2020 15:32 | ПАЦИЕНТ
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Кака Кури ще вие като куче на нея нищо не и стига, субсидиите ги увеличиха на 8 лева пак заради нея. Ами сета няма Мая няма Курнелия и още такива като нея .
Генерале ако постигнеш това за което пишеш ще работим за твойта партия на следващите избори УСПЕХ!


14 Август 2020 16:02 | �� ������
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Идиотите пак са недоволни! Долни измикяри!


14 Август 2020 16:41 | ...
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Диктатор ама кух като гайда


14 Август 2020 16:43 | Стефанов
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Какво разбрах? Първо, докато шефовете на Борисов са му писали изявлението, той бая се е тренирал на ораторско майсторство. Второ, промени в конституцията, но ще ги прави той. Трето, промени в съдебната система, но главния прокурор ще е Гешев за идните 5/години/ - толкова колкото ще управлява ГЕРБ като спечели следващите редовни избори/или ако не ги спечели/. Тоест, няма да има баране на Бойко. Четвърто, Така поднесени предложенията за промени ще разделят парламента на две равни части - за и против. Ще има разгорещени дебати. Дали се приеме или не Велико народно събрание, сигурно е че ще мине време. А времето на Борисов сега е спасение. Но и нещо не разбрах. Първо, той оттегля ри се ири подава оставка. Второ, защо докато говореше изглеждаше толкова превъзбуден - нещо нехарактерно за него. А, да - и определено уплашен. И трето - какво става ако решението за Велико събрание не мине. Последно - нали до вчера Борисов и компания търбеше, че сега не е време за промени - криза, бюджет и прочее


14 Август 2020 17:12 | ... до ��
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Майка ти е идиот бе помияр


14 Август 2020 17:23 | Поредна гавра с народа
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Ще направи "нова конституция със стари ку.. и"?! Демек сегашните герберски депутати ще измислят "нова конституция"! Ха-ха-ха! Ами нали се сещате кого ще обслужва тя??? Тези, които я напишат. Та преобул се Илия-погледнал се -пак в тия. Те това е "демокрация" по Бойковски! Още не е ударил с юмрук по протестиращите, а върху своята куха кратуна. Абе, добре я е измислил - да си направи конституция, която да го бетонира още по-яко! Но няма кой да му се хване. ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА!!!


14 Август 2020 17:26 | Методи Христов Герб
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Умирам за него обичамго с нож ще браня животаму и който не гласува за него ще се запознае с мен лично а главата неме слуша вобще


14 Август 2020 17:55 | Хаха
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

С новите ЕВРО идва и нова конституция


14 Август 2020 17:58 | Жик так
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Изплашен, крадлив, корумпиран, това са думите, които оприличяват най добре Тиквунчо.


14 Август 2020 18:59 | В и К
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Защо хората не могат да "похвалят" Роска - водоноска от първата статия, да не би да ви е страх от "народната любов"?


14 Август 2020 19:52 | Неер
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Защото струма и росица го разиграха много добре. Шефката на в и к казана струма напишете за проблема, защото сме решили да го оправим. И така театъра е пълен


14 Август 2020 20:11 | мими
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Протестиращите обслужват олигарсите. Жалко много жалко профани които не знаете какво ви чака и протестирате.


14 Август 2020 20:55 | Запознат
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Болшинството от притестирашите са млади хора, които работят и учат в чужбина, виждат огромните разлики между нормалните страни и нашата държава ръководена от крадливата шайка герб, виждат как техните родители, баби, дядовци мизерстват с 350 евро заплата и 100 евро пенсия. Стига сте писали глупави коментари, че протестиращите са платени или обслужват интересите на някой.


14 Август 2020 20:59 | Инж. ДИМИТРОВ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Струма-стършел лъска имиджа на Роска-водоноска, така хвалиха и бившия кмет, пишеха нереални хвалебствени статии и накрая настроиха нормалните хора срешу него. Сега наблюдаваме втора серия, не си взеха поука Силвето и ко.


15 Август 2020 01:02 | КОКО
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Всичко което казва Борисов е правилно и добре обмислено. Точно това става - като в Благоевград. Градът беше цъфтящ - Камбитов си отиде и с Томов разрухата започна и продължава. Това са фактите. Ако изгонят Борисов - подобно неще ще се случи и в България - разруха и анархия. Моделът е добре показан в Благоевград - масови уволнения, незнаене какво да се прави, срутване на системата, сътрешни дразги, разкопани улици, ВиК не работи, мръсен въздух, затворени фабрики, няма кутурни прояви - и всичко това анархистите конролирани от офшорните крадци мислят да предоставят на Българския народ. Протестиращите мислят че правят услуга на себе си, но всъщонст ще останта с пръст в §+*з като раберат че са били само машички в ръцете на най-обиграните мутри и крадци. Крадеца вика "Дръжте крадеца" - това е положението с барикадите и тези дето организират протестите, а сега след септември-октомври - като дойде зимата - няма да има ьълти павета ...ще има жълти лица на хората дето няма да могат да смогват.


15 Август 2020 06:55 | мими
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Много точно казано КОКО. Жалки неграмотни същества 5 - 6 хиляди които тормозят цялата страна. Говори ми за машинно гласуване фатмака, а къде е тайния вот като се знае всеки за кой е гласувал защото в програмата е заложено име, ЕГН и за кой си гласувал. Как ще гласуват възрастните хора. България втора Венецуела ли ще бъде защото само там има такова гласуване.


15 Август 2020 08:09 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Не виждам 3000 ПЕРНИЧАНИ пред Министерския съвет и 5000 ПЕРНИЧАНИ да блокират магистрала "Струма". Кажете му на Льотчика, че няма пехота за завоюване на територията. А как се взима власт с хората от файтоните.... Гастролиращи опозиционери на Калотина.... Да плачеш ли, да се смееш ли.
Комунета критикуват бивши комунета. И обратно. Вече 30години. Отврат.


15 Август 2020 10:10 | Стефанов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Към старогражданин. Уважаеми, направи си труда да преброиш колко са бившите комунета и в ГЕРБ-депутатите и министри.


15 Август 2020 15:05 | 121
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Към всички, които тук го възхваляват:-Нима збравихте всички записи от преди години, та до днес? Този министър председтелнарушавашеи нарушава законите на страната. Ако сте съгласни с него, тогава дасе върнат комунистите!


15 Август 2020 15:05 | 121
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Към всички, които тук го възхваляват:-Нима збравихте всички записи от преди години, та до днес? Този министър председтелнарушавашеи нарушава законите на страната. Ако сте съгласни с него, тогава дасе върнат комунистите!


15 Август 2020 15:07 | 121
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Към всички, които тук го възхваляват:-Нима збравихте всички записи от преди години, та до днес? Този министър председтелнарушавашеи нарушава законите на страната. Ако сте съгласни с него, тогава дасе върнат комунистите!


15 Август 2020 15:24 | 121
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Към всички, които тук го възхваляват:-Нима збравихте всички записи от преди години, та до днес? Този министър председтелнарушавашеи нарушава законите на страната. Ако сте съгласни с него, тогава дасе върнат комунистите!


15 Август 2020 15:26 | 121
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Изписвам гоняколкопъти, защото го изтриват!!!


15 Август 2020 15:27 | 121
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Изписвам гоняколкопъти, защото го изтриват!!!


15 Август 2020 15:27 | 121
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Изписвам гоняколкопъти, защото го изтриват!!!


15 Август 2020 17:55 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Стефанов, политиката е запазена територия за ВСИЧКИ тях. И всички са за ПУНТА МАРА. Случайно не давам за пример хората на града ПЕРНИК. Ако те не се вдигнат не се надявайте на положителни промени в близко бъдеще.


15 Август 2020 18:19 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

През зимата Ви дадох достатъчно примери за развитието на българския капитализъм от 1960г. до днес. Наследниците на задграничните дружества са зад льотчика. Гешев само повдигна завесата и стана супер лош.
Само за ТЕКСИМ са работили 45000 човека, избрани на ...случаен принцип. Колко от тях са останали на Запад, да пукат от глад...


16 Август 2020 21:23 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Като бонус към тези, които ми вярваха задавам въпроса:Колко време продължи сагата с президентската квота за новите посланици и защо???


17 Август 2020 06:32 | Икономов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Боко Боко тиква си остана. Те от селото го гонят той хляб търси. ВЪН ВАШАТА М..... А! ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар