Извънредна сесия по време на "чума"! След месеци упорство на границата на престъплението, над 1. 5 млн. лв загуби за Благоевград и сериозни щети на 5 общини, кметът Р. Томов реши да подпише с оператора на депото!

28 март 2020 08:53   58 коментара   16923 прочита


Събират съветниците в разгара на пандемията, за да  прегласуват решения. Месеци наред партийните централи се снишават, политици се "почесват" -слепи и глухи  за едно видимо прахосване и хвърляне на вятъра на общински средства!

След месеци управление, белязано от серия гафове  и незаконен отказ да сключи договор с  оператора  на депото, край благоевградското село Бучино, кметът на областния център Румен Томов, най-накрая реши да изпълни разпореждането на КЗК и да подпише с избрания законно, по време на предшественика му Атанас Камбитов,  оператор. На 30 март се свиква извънредна сесия на ОБС -Благоевград, в която  основната точка е предложение на кмета Румен Томов за депото  

Това се случва 5 месеца след встъпването му в длъжност. Месеци, в които Благоевград хвърли на вятъра над 1. 5 млн. лв милиона лева, натрупани след необоснованото и незаконно решение на кмета. Решение, заради което   боклукът на Благоевград се извозва в Костинброд и "фалиралата ", община Благоевград всеки месец хвърля  по трасето стотици хиляди левове-  щета в "особено големи размери ", причинена на общината и милионен дълг,  натресен на благоевградския данъкоплатец.

И всичко това при условие, че депото бе напълно готово и официално открито. Подбудите за отказа на градоначалника да сключи договора със законния оператор и да пусне депото в експлоатация  и до днес са  неясни и мъгливи  и както казват в жалбата си до КЗК от оператора " абсурдни и смехотворни ". Кметът реши, че общинска фирма "Биостой " може да оперира депото без да е наясно, че местната фирма няма нито финансовите възможности  , нито техниката, нито лиценза за подобна дейност..

 Дали това е неговият основен мотив, или е отказал да пусне депото, воден от някакви други подбуди би трябвало да изяснява прокуратурата. Уважавана институция, която се занимава с незаконосъобразните   разхищения на бюджетни средства, безстопанственост и незаконни управленски решения. В случая е налице решение, довело до вредни последици-не само за община Благоевград, но и за още 4 общини, собственици на регионалното депо.

Отказът на кмета Томов обрече общините Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево на месеци тормоз и депониране на отпадъците далече от населените  места и  харчене на общински средства. Община Симитли вози боклука си в Разлог, останалите  не е ясно къде. Припомняме, че изграждането на депо бе сред приоритетите на правителството и бившата управа на община Благоевград.

През септември 2019 -та малко преди местните избори  премиерът Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Нено Димов и тогавашният кмет на Благоевград Атанас Камбитов откриха тържествено регионалното депо за отпадъци. Инсталацията струваше на бюджета 24 млн. лв. (17 млн. лв. от Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС) и 5 млн. лв. от Министерство на финансите).  

Така бе  решен един от най-сериозните проблеми на Благоевград и на съседните общини. "Ако не бяхме реализирали депото, общините ни щяха да фалират. Санкциите са 3-4 пъти повече от това, което плащахме до момента на други депа“, отбеляза при откриването през септември екскметът Камбитов. Министър Нено Димов пък обяви, че депото ще работи поне 100 години, а благодарение на сепариращата и компостиращата инсталация отпадъците ще се превръщат в компост - гориво, което може да се използва отново.  

Депото  трябваше да реши все по- тежките  проблеми с боклука  за общините в региона. Бе проведена процедура по избор на оператор и  за оператор бе избаран  ДЗЗД "Регионално депо -2019 -та ".  Поради местните избори Камбитов не успя да подпише договора с оператора, това  трябваше да направи незабавно новият кмет Румен Томов, който да подпише договора и пусне депото в експлоатация..

Но градоначалникът ОТКАЗА!   Операторът обжалва отказа  в КЗК, която се произнесе категорично - Операторът е ЗАКОННО избран, НЕЗАКОННО Е САМО РЕШЕНИЕТО НА КМЕТА и следва спешно подписване на договора и пускане на депото в експлоатация.   А докато се чакаха обжалвания и решение, боклукът пътуваше всеки ден до Костинброд и общината плащаше по над 12 000 лева  дневно, за да стигне отпадъкът там.   Бе направен опит  отговорността за незаконния отказ да бъде споделен с останалите общини -собственици. Благоевградският кмет  свика граночаалниците спешно след решението на КЗК, но законодателят е категоричен - Отговорността е на кмета -принципал, на чиято територия се намира депото.  

 Така последиците от кметското упорство и незаконното   решение са :  Над 1. 5 млн. лв прахосани за боклука

Гласувани в ОБС  около 1 млн. лв за техника за "Биострой", които влязоха в бюджета и сега спешно трябва и бюджета да се ревизира

Забавяне на откриването на депото и  сериозни финансови загуби не само за Благоевград, но и за останалите общини.  

Затова именно на тази извънредна сесия, на която са включени още три точки, най-важното е да съветниците да поправят грешните си решения и да дадат зелена светлина на кмета Томов да се яви на поправителен и подпише договора с оператора- след 5 месеца  необяснимо упорство, на границата на престъплението..

Заривайки главите си като щрауси в пясъка новите управленци на областния център с надежда, че ще успеят да отклонят вниманието на благоевградчани от сериозните управленски гафове, заливаха обществеността с фактурки и обвинения по отношение на екипа "Камбитов", с което досадиха безкрайно на жителите на града. Евтините сензации, тиражирани в медиите  обаче, не успяха да покрият фактите около нелепите управленски решения.

Кметът Томов многократо се " явяваше " на поправителен по отношение на взети управленски   решения.

Грешка с депото, която ни струва милион и повече, грешка с конкурсите за управленски кадри, срещу които има жалби в компетентни институции, невиждана метла по етажите на общината, назначения на хора със съмнителен морал и поведение, безпринципни уволнения, мудно решаване на сериозни проблеми, неизпълнение на предизборни обещания / не направи нищо срещу замърсителите на въздуха /.

5 месечното му управление бе белязано от протести, ялови срещи, популизъм и крилати фрази, които ще влязат в аналите на общинското управление. Единственият кмет, който призна, че назначава кадри, изпълнявайки предизборни ангажименти, бе кметът Томов, който 2 месеца, преди да назначи на новооткрит зам. кметски пост, съветникът от БСП  Любен Милев, обяви публично, че го прави заради предизборен ангажимент към червената партия, подкрепила го за кмет.  

На фона на всичко това дойде и тази напаст -Коронавирусът.. Тежка ситуация, която постави света на колене. Хиляди умират, стотици хиляди са заразени. На фона на тази картина благоевградският кмет преди две седмици заяви, че дезинфекцията, която се прави по цял свят е безплодно мероприятие, тъй като "микробите на вируса ", не се унищожават, а след 5 минути отново се активират. Пусна "Биострой" да измие улиците, имитирайки дейност.

Повече от седмица в пандемията в община Благоевград не  се случваше нищо. Докато кметовете по места затваряха панически обекти, за да защитят гражданите си , нашият кмет ги отваряше . С негова заповед пазарът остана отворен, намеси се прокуратурата и кметът се поправи - Затвори го .

Кметовете затвориха синя зона, в Благоевград работеше. След указания, кметът се поправи - Затвори я!..

Започна да дезинфекцира, както правят другите и забрави, че вирусът му бе "любим " , така го нарече на една от пресконференциите., които провеждаше в условията на пандемия  .

 Забрави, че нарече дезинфекцията " ненужно и скъпо мероприятие" и като се затегна обръчът започна да дезинфекцира.   Дори и в тази ситуация, кметът не спря да уволнява и назначава кадри в общината, да изпълнява предизборните си ангажименти и да се държи като в изборна кампания.  А изборите наистина  "чукат на вратата", защото благоевградският кмет допусна и гаф, който застраши и кметуването му. Не се заличи като търговец в търговския регистър, наруши чл. 41 от ЗМСМА и затова всеки момент се очаква решение на Върховните магистрати, с което ще стане ясна съдбата му.

Припомняме, че Административен съд -Благоевград излезе с решение  ОИК да спази закона и прекрати предсрочно правомощията на кмета Румен Томов.    Решението на съда Томов коментира така : "Трима съдии мислят по-добре от един ", с което неглижира решението на съдия Димитър Узунов и  изрази надежда, че ВАС ще отхвърли решението на местния Административен  съд.. Делото във ВАС мина, така че броени дни ни делят от окончателното обявяване на важното за жителите на Благоевград решение.

Ще се изправим ли отново пред урните ?.

Има вече завъртяни в пространството имена като кандидати за кметове. Но никое от тях не е сигурно. Само едно е сигурно -Кметът Томов, доволен от свършеното до момента, обяви, че ще се кандидатира отново ........!.

 

И докато тези процеси вървят Struma. com ви умолява. Стойте си вкъщи, пазете здравето си, пазете близките си и бъдете отговорни и дисциплинирани, само така ще се справим с чумата, която ни застигна.. Бъдете здрави!  

П. Костадинов


Още за: кмет   томов   депо   избори   гафове ..   Още от: Общество

Принтирай статия
58 коментара
28 Март 2020 09:21 | Депо за боклук
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Май някои от вас ги е застигнала психозата. Като гледам, не ви четат злобните коментари. Просто ме сте интересни.


28 Март 2020 10:03 | ���. K������� ������
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

БОКЛУКЪТ ТОМОВ Е МНОГО ПО-ВРЕДЕН ЗА БЛАГОЕВГРАД ОТ КОРОНА ВИРУСА!!!


28 Март 2020 10:03 | Стойнева да тълкува норма
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Чл. 219. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01. 07. 1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Длъжностно лице, което не положи достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за възложената му работа и от това последва значителна повреда, унищожение или разпиляване на имуществото или други значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.


28 Март 2020 10:16 | ���������
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Вие не сте добре. Какви избори по това време. Народът ще загине от безпаричие, вие искате пари за избори. Ай сиктер безумци. Да си работи този кмет, а гражданите да го контролираме и той ще ни слуша.


28 Март 2020 10:18 | Паола
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Оставете ме на мира,
Аз съм прост и твърдоглав,
Туй не може да се контролира,
Още повече съветник ми е леля Пав.
*
К*во очаквате от мене,
Да оправя ви града?
Верно сте нахално племе,
С мен ударихте греда.


28 Март 2020 10:20 | Паола
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Томово признание:
Оставете ме на мира,
Аз съм прост и твърдоглав,
Туй не може да се контролира,
Още повече съветник ми е леля Пав.
**
К*во очаквате от мене,
Да оправя ви града?
Верно сте нахално племе,
С мен ударихте греда.


28 Март 2020 10:24 | Бойко
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Бях се притеснил относно вашата ориентация! Цяла седмица не сте писали нищо срещу Томов, но след тази циклично повтаряща се статия вече съм спокоен.


28 Март 2020 10:26 | ��������
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Не се притеснявай братле ти се луташ в ориентацията и товя се вижда така че скоро ще броим пилците


28 Март 2020 10:28 | Пепи
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Струна Лом ебахти и тенденциозната статия. Толкова сте прозрачни, че чак ме е срам да чета какво пишете. От самолет се личи, че ви диктуват какво да пишете. Срам и позор.


28 Март 2020 10:30 | Паола
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Седя със маска и с юрган увита,
съседът на балкона пък простира,
отдолу котка от нагон мяука
и някак си това ме амбицира.
Не съм изпрала, но ще ги намокря
два-три парцала, после ще ги просна,
по нощница, почти като заспала
и ще остана еротично боса.
Ухили се комшията отрано,
помаха ми кафенце да почерпи,
веднага даже, може по пижама
(и без това не са ни нужни дрехи).
Намръщих нос, направих се, че мисля,
какво пък, може и да дойда,
а котката неистово мяука,
така е като се обади Фройд-а.
Заприпках бързо по домашни чехли,
а той започна пръстите да чупи:
Кафето свършило и захар няма...
Но ме прибра и весело заключи...


28 Март 2020 10:32 | ��������
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Никой не може дя им диктува на струма кой да ви е ясно .никой. диктуват на тези които се редят на опяшка за мангизи при кмето ..те са жалки и от тях трябва да ви е срам .курсът на струма ком е последователен и твърд безсрашен и без зависимости .поздравления за струма ком. единстмената медия отразяваща обективно сегашното управление


28 Март 2020 10:34 | Лемниската
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Струма е заета да разследва Барселонската афера! Изпратила е целия личен състав на пусия около къщата на мокри гащи! Очаквайте горещи новини за пране на п.....


28 Март 2020 10:40 | до Паола
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Поетични конкурси!
много ми харесаха тия оди.
не е далеч времето когато гъзат ще иземе всички функциии на главата:
дори и храненето!


28 Март 2020 10:43 | до Паола
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Паола, прочетох творбите с интерес. Единствено съжалявам, че си изядох закуската преди малко, щото сега ми иде да я върна по обратния път.
Креативен, народ, бе, ей! Талантлив!


28 Март 2020 10:51 | ДОНЧО
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Томов ходи си брат, отдавна ми се иска да стана КМЕТ, мисля че е дошъл моментът, аиде бяга и докато е време аз ще замета простотиите ти


28 Март 2020 11:18 | Шумантов
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Тоя фалира общината


28 Март 2020 11:19 | Гара разпределител
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

За първи път в историята на този град има такова накадърно недоразумение за кмет, да си ходи


28 Март 2020 11:52 | Го
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Много ви боли от боя на миналите избори! Пак ще ви тепа Томов!


28 Март 2020 12:07 | Паола
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Инергуто ни взе по две душИ
и кожа до месото ни утпори.
Къде гу Госпуд да на съжали
и да ги гръмни с топчито утгори.
Аман ви казвам с тоя пърламент,
аман ут финансялната им криза,
замазват ни учите за мумент,
пудмолно смъквът сетната ни риза.
У кръчмата Уиски с Метъкса,
Вирмути, Гинис и такова… Шоти.
Да си утдъхни цялата страна
бес тес пърламинтарни идиоти.


28 Март 2020 12:11 | Шумантов
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Не ставаш, не си като моята паола


28 Март 2020 12:11 | Мамата
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Е ся аз Мама Кажа и Дончо Балито ке ви упрайм с боклуко. Нали за това ни избрахте да ви упрайм.


28 Март 2020 12:12 | Паола
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Реших да са прижаля за мудел.
Наресах са, наскубах нова китка,
кръй кръчмата напраих идин тигел-
да ма нахъса селската агитка.
Сто и трийс кила направих оня ден,
ма як фасон, мисо ни са разплува.
Да бе зърнАл безухия Гоген,
не слънчуглед, ми мен щеш да рисува.


28 Март 2020 12:31 | Шумантов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ти си тъп и упорит торбалан
Най-вероятно името ти е Калоян


28 Март 2020 12:34 | NE MI E RABOTA
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

AKO MISLITE CHE AIDAROVO E KOSTINBROD MNOGO SE LAJETE PLASCHA SE ZA KOSTINBROD A SE KARA V AIDAROVO PROVERETE SAMI


28 Март 2020 12:49 | До Струма
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

А за назначението на Явор Христов в общината мълчи те, осъден да връща 50000 лв., които открадна и сега крадец ще е началник на сигурност и ред в община Благоевград


28 Март 2020 12:59 | �������
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

РУМЕНЕ ВЗЕМИ СЕ МАХНИ ВЕЧЕ С ДОСТДИСТВО НА КАКВО СЕ НАДИЯВАШ МАЧА Е СВИРЕН А ТАКА ЩЕ ТИ ПРАВИ ЧЕСТ. И БЕС ТОВА НЕ СТАВАШ. ДОВИЖДАНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.


28 Март 2020 13:46 | Паола
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Е, много ментета се навъдиха, много. Начело с кмета, де


28 Март 2020 13:49 | Шумантоф до Паола
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

А беше розофко мъниче,
подгъваше крачка…
Ама са уяде кут дубиче
И оформи се свиня!
И що ли таз елюзия изникна
у рошъвата ми глъва?
Че тъй мумиченце пониква,
а са уформя у жина!
И нема как да я залюбиш
И нема празник те такоф…
С тува животно цел живот съ бориш
и немам слоф и немам слоф…
Ши зема тук ено да сипъ,
да са налюлям куту пор!
Че то животу съ разсипъ –
и е зор и мъка и е зор…


28 Март 2020 13:55 | Паола до Шумантоф
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Добре ме слушай, зайче мило –
помни, обичкам си те аз,
но щом в ръце държа кормило,
хич да не чувам твоя глас!
Какво от туй, че имаш книжка
и знаеш що е ангренаж?
Едно е някаква хартишка,
съвсем е друго моят стаж!
Недей да правиш забележки,
не ми припомняй правила;
едно е мозъкът човешки,
а друго – този на жена!


28 Март 2020 15:15 | ������ �������
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Да уточним, че Томов нарече ВИРУСА - МИКРОБ! Отказа помощ от легална организация към Община Благоевград, за което плаща и заплата. Томов и тези около него и идея си нямат какво правят в общината, освен, че уволняват за щяло и нещяло, назначават свои хора и ядат и мезят в кабинетите си.


28 Март 2020 16:06 | Паола
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Да уточним адреса на къщата в Барселона! И кой измокри гащите на горкото момиче? И от къде са дошли парите? ТОВА СИ Е МАЙ МАЙ УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! А тъпите журналя се занимават с Томов!


28 Март 2020 16:58 | Паола ®
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Чичо Том е най-големата издънка,
Не работи за Благоевград, а само мрънка,
Ясен за парите наши отговаря,
но по-му се отдава водка да отваря.
**
Милев - този чичко полицай,
От бой съсипваше жена си май,
Терзийски толкова пък е невзрачен,
Може и да не е лош, но изглежда безгръбначен.
**
Васи Пав стожерът културен,
Мисли се за цвете, но е бурен.
Секретар наравили пък нашата комшийка,
Не помня името й, май че бе Марийка.


28 Март 2020 16:59 | Господ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

незаконен отказ... това е ново


28 Март 2020 17:55 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Томовото управление в едно изречение- когато няма авторитет, има авторитарност, “Решението е мое, а отговорността е на колектива”.


28 Март 2020 18:35 | Шумантов@
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ето те Паола, тук някаква се изявяваше като теб, но ти и би шута, любов моя


28 Март 2020 19:04 | Selska presa
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Блг е чао,!, Томов е мяу,


28 Март 2020 19:04 | кончина
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Аз гласувах за този човек, понеже мислех, че е честен и ще доведе много компании които да отворят нови работни места. До този момент от него съм повече от разочарован, не е подготвен няма екип нищо. камбата можеше да е всичко но беше професионалист и всички работеха около него, както и той самия. повече няма да допусна тази грешка да гласувам за комунисти.


28 Март 2020 19:10 | до шумантов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

абе ти опелли караш дърт пергиш 3444?


28 Март 2020 19:51 | ...321
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

TOM OFF


28 Март 2020 20:20 | Паола
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Ода за Шумантов:
**
Шуматов, Коце, радвам се, че си ми фен,
Но е трудно аз да те харесвам, щом шефът ти е най-големия кретен.
Всеки ден играете отборно,
И крадете заедно от гражданите неуморно.
**
Може би не в тебе е вината,
Може би, просто водещ фактор е парата,
Но на всичко туй вижда му се края,
А мислихте си, че настанили сте се в рая.


28 Март 2020 20:27 | Шумантов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ох, ох, ох, ще си откъсна косите, какво да правя, че в тоз отбор попаднах, явно аз съм също толкоз смахнат.
Но повярвай ми любима,
Ти за мен си най-красива


28 Март 2020 20:45 | Томов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Шумантов, от понеделник си под карантина


29 Март 2020 02:19 | До 123
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ама не ги отваряй, по-лесно е. Галя - "рупова-общата и Александра, както и Сашка общата от село. Баня


29 Март 2020 02:22 | Шумантов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ама не ги отваряй, по-лесно е. Галя - "рупова-общата и Александра, както и Сашка общата от село. Баня


29 Март 2020 13:00 | Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хваналa Паола да се мие
сама гърба си да изтрие
да е чиста и пременена
да е бодъра и засмена
първо пуснала водата
и накиснала краката
после цялата снага
сетне „умната“ глава
със сапуна търкала силно
после плакнала се обилно
за да можела кирта
да се махне без следа
и накрая за наслада
се намазъла с помада
пръсна малко аромат
сложила тук таме брокат
резултатът за да види
огледало тя подири
и от другата страна
…. пак я гледала СВИНЯ!!!


29 Март 2020 13:39 | Шумантов
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Атанаскеее краво долна от село баня колко ти плащат да лижеш?
Право си разправя а, че си завършила у доверието ама ирчеп за зеле не става от теб, кукувица


29 Март 2020 13:53 | ДухоКрис
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Сервитьорке долна мъже крадло, не е Сашка.
Много хора не те обичат, проумей го с тъпата си силиконова застаряла тиква.


29 Март 2020 14:11 | Коко динев
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Кукуригу са сите тука


29 Март 2020 16:22 | Паола до Камбитов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Туй старата либоф… ръжда ни фаща!
Кату тиган на кръгла месичина грей…
Ни бя либоф, ни бя ни чуду нашту
и ощи кат си сповня свят ми са люлей..
Да кайш съм проста, мъш дан съм видяла,
чи са прихласвам тъй у ляву, а пък то…
Щурец ли ма ухапа, ко съм пулудяла,
чи пуглидни ма кък трипера кат листо!
Ей ся да мини Наско да истропа на дуваря,
да кай: „Паоло, де си ма, жина!? “
Припадам одма! Чи кат са стуваря
ку н’са притрепа, да са путруша…
Ши доди Наско, шма пудигни нежну-нежну,
ши кажи: „Въх, Паоло, ко напрай!?
Ми де въриш!? Манинку са углеждай!
Си нявгиш ногу заблихосана*, ши знайш…
Пък яз ши са пудхилвам тъйцък глупувату,
ши викам сал „Ъхъ.. “, ма колкут’ дан мълча,
ши цвъркат пуд забрадка фтички, ши е ляту…
И кват съм бяла патка, кат разпера ини крила…
Чи кат зафръчами кумплектну у либови,
ши стани дармадан ду седмуту нибе…
Цъ, ни ръждясва, бе! Кат чисту нова й!
Лъщи на месичин’та, начи, треска ма трисе!


29 Март 2020 16:29 | Камбитов до Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Паола ни учаквах да тъ фана скору,
ощи с първата заплата,
виднага да ми пукажиш голу,
малийй, пушка си в кревата.
Ни учаквах посли да разсъмна,
мижду гащи, ощи сутиени,
и в лиглото като съ обърна,
да тъ скивам там, ду мени.
Да съ юрна и закуска да ти прая,
топли, вкусни палачинки,
млеко да ти тура в чая,
ощи мед и бурувинки.
Ни учаквах бържи да ми падниш –
изтреска мъ директну у сърцету.
Паолъ имъм чувство, чи съм тъ уткраднъл,
ут рая, горе на нибету.


29 Март 2020 16:42 | Мис МОКРИ ГАЩИ и 2000000е
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кой лопа тъй посряд нущя?
– Яз лопам – речи Боку.
– Въри си. Яз ни съм такваз!
– Ни си ли!? – речи Боку.
– Си чул ти някуй уйдурма…
– Съм чул ми! – речи Боку.
– Възгеч бе! Въх, чи срамута…
– Ми… срам ма й! – речи Боку.
– Да зема ся да дода вън…
– Ила, де – речи Боку.
– На портата сидиш кат пън.
– Кат пън съм – речи Боку.
– Да флезиш, ама де да знам…
– Да фляза – речи Боку.
– Ши гръмни целия мигдан!
– Ши гръмни – речи Боку.
– Виднъш да скочиш тос дувар…
– Ши скоча! – речи Боку.
– Шта праа дармадан пужар.
– Напрай ма! – речи Боку.
– Шта пусна, ама глей сига…
– Пусни ма! – речи Боку
– Шми висниш утре сигур пак…
– Шти висна! – речи Боку.
– Пък утпудир да си мълчиш!
– Ш’ мълча, ми! – речи Боку.
– Оф, ши стисна май учи…
– Стисни ги – речи Боку.


29 Март 2020 17:24 | Коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Александра Ковачева е силно комплексирана пред пенсия жена, която прави "любов" с Георгиев, тоя по сигурността, пролет Трифонова е травестит, който се е оперирал и сега го играе жена. Галя Рупова е проститутка от Русия, чийто семейство е наркозависимо. - екипът на томов


29 Март 2020 20:02 | 123
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Томов пак се изцепи в национален ефир. Спри се, бе човек. Кой да ти дава на теб информация??? Ти си мислиш, че вирус и микроб е едно и също...


29 Март 2020 20:54 | Шумантов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е Александра, а е Атанаска


29 Март 2020 21:39 | Запозната
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Томов, верно ли галя Рупова и карабельова ти духат, ама ти са болни от трипер, бе.
Едната е наркозависима, а на другата е със сифилис


29 Март 2020 22:54 | Смърфо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ае да го махат тоя


30 Март 2020 01:40 | Шумантов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Атанаска Ковачева е ненормално луда леля


30 Март 2020 02:38 | Дани Стоянова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Атанаска е била най-некадърната служителка на пок довурие, лично колежките и са ми казвали за това, аз сега съм директорка, а тя е подчинена служителка
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар