Изписаха от общинска болница болен от СПИН бобовдолски затворник

21 май 2010 00:10   5177 прочита

30-годишен затворник от Бобовдолския затвор бе изписан преди една седмица, след като лежа в първо вътрешно отделение на общинската болница в Дупница с диагноза СПИН и пневмония. Дупничанин, който е бил пациент в първо вътрешно отделение, сподели пред репортер на “Струма”: Лекарите комуникираха с болния от СПИН от вратата. Никой не искаше да го доближи. Само медицинските сестри и санитарките с ръкавици обслужваха младия мъж. Направи ми впечатление, че един от полицаите, които го пазеха пред вратата, една вечер, за да гледа мача по телевизията, си легна на съседното легло до затворника, вместо да стои отвън.

Репортер на “Струма” попита управителя на общинската болница д-р Любомир Таушански вярно ли е, че подчинените му лекари са разговаряли с болния от СПИН и пневмония бобовдолски затворник от вратата и не са го преглеждали и отговорът бе: Не зная за такъв случай, но ще проверя и ако наистина лекарите са се отнасяли по този начин, ще бъдат наказани. Не може да се дискриминират хората, носители на ХИВ, трябва да получат адекватно лечение, обясни д-р Любомир Таушански.

Преди време началникът на Бобовдолския затвор Борислав Зебеков призна, че в затвора има 11 души, болни от СПИН, които не са в отделни килии, а са заедно с останалите затворници. Те не са опасни за тях, тъй като СПИН се предава само по полов път.


Още за: затворник   СПИН   болница   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар