Изписаха двама души от пострадалите при катастрофата на АМ „Струма“

27 ноември 2021 11:36   1 коментар   3966 прочита


Започна поетапното изписване от "Пирогов" на седемте души, които успяха да се спасят от горящия северномакедонски автобус на АМ „Струма“Състоянието им е стабилно.

Днес изписаха двама души, чието състояние е било най-леко.  От "Пирогов", където те бяха настанени, съобщиха, че д-р Анастасия Викторова от Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е предала пациентите на медицински екипи от Република Северна Македония. Те ще бъдат транспортирани с линейки до болница в Скопие, предаде "Дарик". За пострадалите се полагаха необходимите медицински грижи от деня на постъпването им в "Пирогов". Седмият пациент, който е претърпял операция в Клиниката по ортопедия и травматология, а по-късно - и в Клиниката по неврохирургия, е в стабилно състояние, без промяна от вчера, информират от болницата.

В понеделник се очаква да бъдат изписани още двама души, във вторник – също двама и в сряда – още един.

„Имахме среща с няколко компании, които ще бъдат ангажирани с превозването, а през следващите дни планираме и срещи със семействата, за да разберем техните искания за предаване на телата“, каза македонският външен министър Османи.

Раненият сръбски гражданин ще бъде откаран в Сърбия, а македонските – в Скопие, като организацията по транспортирането им е поверена на министерството на здравеопазването, заяви още Буяр Османи. Пострадалите ще бъдат настанени първо в лечебни заведения, докато не се прецени, че могат да бъдат освободени за домашно лечение.

БГНЕС

Припомняме, че трагичният инцидент стана малко след 02:00 ч. през нощта на 22 срещу 23 ноември. От общо 52 пътници в автобуса, едва седем души успяха да се спасят и бяха откарани в болница. Хората са се връщали от екскурзия от Турция към Република Северна Македония. За момента две са основните версии, по които се работи - човешка грешка и техническа неизправност. Властите и на двете държави са ангажирани със случая. 
 

1 коментар
27 Ноември 2021 23:55 | Емигрант от пиринско
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Уважаеми невежи господа бивши и настоящи депутати в моята родина България . През 2011 за първи път се завърнах в моята Родина за да се видя с моите родители . На летището ме чакаше мой съсед на който благодаря за това и не транспортира до родният ми град Сандански. Моя съсед ми разясняваше за новите промени по пътната инфра структура на пътя София Кулата . За да не обидя моя съсед с който много се уважаваме го слушах и на край му казах, не съм виждал и никога немога да се са глася че това е магистрала това е пълна пародия на първокласен път
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар