Излязоха "на светло" интересни факти около претендент за ректорския пост в ЮЗУ "Н.Рилски"! Изненадващи разкрития за бившия декан на Философския факултет проф. Г. Апостолов

21 май 2020 16:29   3 коментара   20279 прочита


Лишиха го от часове след като се разкри, че е назначен като професор по "Администрация и управление", не е хабилитиран преподавател по Философия. Ето какво се случи  на заседание на Факултетния  съвет  вчера.. 

Сензационни разкрития бяха направени на Факултетен съвет на Философския факултет в ЮЗУ " Неофит Рилски ". Оказа се, че бившият декан на   факултета и кандидат -ректор на ЮЗУ "Неофит Рилски " ,професор Георги Апостолов всъщност не назначен като професор по "Философия"в ЮЗУ  и не е  хабилитиран   преподавател  по философия. Изнесените факти бяха крайна изненада за колегите на професор Апостолов,които останаха изумени от разкритията, направени по време на провеждания Факултетен съвет. 

Съветът  беше свикан, за да се разгледат организационни въпроси и като последна точка бе определяне на натовареността на преподавателите за следващата академична година 2020 -2021-ва .Сериозна дискусия се заформила, когато дошъл реда на проф. Апостолов.

Дискусията започнала,след като  колеги  на Апостолов съобщили ,че той е  назначен в университета като професор по направление "Администрация и управление ". На това основание е  изказано категорично мнение да не му се възлагат часове по Философия, тъй като по изискванията на Националната агенция за оценяване и  акредитация  часове се възлагат само на хабилитирани преподаватели по философия.

По време на обсъждането  е изнесена и информация, че когато Апостолов   е подавал документите си за професура е посочил, че над 80 % от ангажиментите му ще бъдат извън Факултета по философия, както и че професор Апостолов няма защитен докторант. Сред тримата, на които той е ръководител, само един е докторант по Философия.

Изводът, който се наложил  след дебати, е че професионалните интереси  на професора са извън предмета на философията. Публикациите на Апостолов са в сферата на управлението, имал няколко  публикации, които не можели да се окачествят като типични публикации на философска тематика, тъй като   само в заглавията им са споменати имена на философи, коментираха присъствали на  съвета.

След всички изброени факти се пристъпило към гласуване, резултатът от което  бил категоричен: Професор Апостолов няма да има часове във Философския факултет.. Припомняме, че професор Георги Апостолов бе сред кандидатите за ректор на ЮЗУ " Неофит Рилски"по време на избора миналата година.  

На общото събрание на университета  за професор Апостолов гласуваха 42-ма от присъстващите, а с почти 4 пъти повече гласове ректор на университета, за втори мандат, стана професор Борислав Юруков.  

П. Иванова  

3 коментара
21 Май 2020 17:37 | �� ������ ������������ �
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

А, бе идиоти мръсни (тези от ЮЗУ и тези от "Струма ком.) Професор Апостолов е хабилитиран (доцент) и с докторат по философия. Значи, докато изпълняваше мълчеливо, като зам. -ректор ръководните прищявки на измисления Ректор- можеше да преподава. А сега не може? Алчният некъдърник за пари Юруков се направи професор без да е написал (самостоятелно) нито ред. Дисертацията за доктор му я направиха от педагогическия факултет. Мирчев го влачеше (незаконно) като некъдърен и мръсен парцал, докато го сложи на Ректорското място. Погледнете, платени драскачи от Струма-ком, и вижте - проф. Гюдженов- изгонен, проф. Иванов, изгонен, следва Мирчев, Попкочев и др. От кликата -Агент Миланов и измисления Ректор Юруков. Аз съм доцент в ЮЗУ и такава агресия, некадърност и академична порнография не съм виждал, вече в продължение на 30-години. Нещастници-мръсни!!??


21 Май 2020 17:55 | до Доцента от 17.37 часа
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Написал си дословно "... Значи, докато изпълняваше мълчЕливо, като зам. -ректор... " Ако ти си доцент в ЮЗУ, значи му е време за закриване на този университет. И е добре човек да е мълчЕлив, защото изглежда умен. За теб вече е късно! Пенсионирай се! И не се обръщам към теб в учтива форма, защото не мога да уважавам "доцент" с такъв правопис!


21 Май 2020 17:56 | ������� ��������
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Айде започна ловът на вещици от незаконната пенсионна клика БоЮр-Миланов. А иначе Гочето е хабилитиран - като доцент по 05. 02. 24 Организация и управление... и като професор по 3. 7 Администрация и управление. Ами толкова години като декан на ФФ и зам. ректор как и кой му е давал часове? Ако е било незаконно тези същите некадърници солидарност да върнат в касата заплатите му за целия този период! Юруков като е доцент по Педагогика колко години го водиха шеф на катедра Информатика, което е абсолютно нарушение на ЗВО!