Изграждат нов съвременен Младежки център в Петрич

28 ноември 2023 13:41   8 коментара   10854 прочита


Изготвен, съгласуван и с разрешение за строеж е проект за съвременен Младежки център в град Петрич.

Проектът е в концепцията на Общината, заложена в Плана за устойчивост и развитие. Целта е изграждане и осигуряване на ефективно функциониране на Младежки център, който да предостави разнообразни дейности (вкл. международни дейности) и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и готовността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години.

Сред тях са: дейности за насочване и подкрепа при търсене на работа, мерки за подпомагане на участието на младежите в процеса на вземане на решения на местно и национално ниво, възможности за неформално образование на местно ниво, насоки за реинтеграция или

интеграция в системата на формалното образование и/или включване в професионално обучение; дейности за стимулиране на младежки инициативи, инициирани и/или изпълнявани от ученици и младежи от община Петрич; осигуряване на подкрепа и подпомагане за изпълнение на инициативите на младите хора от страна на назначения в центъра персонал; повишаване на дигиталната компетентност на младите хора; дейности за работа на терен с уязвими групи и общности в неравностойно положение.

Различните дейности в младежкия център ще се изпълняват в партньорство с младежката организация - сдружение „МОГА“, местния бизнес и 2 младежки центъра - в Стара Загора и Враца, част от Националната мрежа на Младежките центрове.

Младежкият център ще бъде разположен на втори етаж в ГУМ – Петрич в помещението, което е функционирало като сладкарница. Ще бъде извършено нужното вътрешно преустройство, така че да се образуват две зали за провеждане на обучения в дигитална компетентност с капацитет от минимум 15 работни места и с възможност за обединяване в зала за обучения, семинари и срещи за 70 души.

Проектът предвижда и кабинет с четири работни места. Ще бъде ремонтирана и прилежащата тераса с цел осигуряване на достъпна архитектурна среда, за да може Младежкият център да бъде полезен и за младежи със специални потребности. Ще се ремонтират санитарните възли, ще се достави ново оборудване и обзавеждане на помещенията, за да бъдат функционални за ползване.


Още за: Петрич   проект   център   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
28 Ноември 2023 14:21 | ..
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Валяко пазач


28 Ноември 2023 14:41 | Кавракирово
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ебати сте смешниците


28 Ноември 2023 14:45 | dedo
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

крадлива паплач гербаджийска, педалска сбирщина


28 Ноември 2023 15:01 | Каруцар
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Нови държавни и общински служители ли ще назначаваме пак? С големи заплатки. Бъдещи сигурни гласоподаватели.


28 Ноември 2023 16:45 | 6 х 2 = 13
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Младежки център с Кабинет №1 насочване за търсене на работа. Хахаха. Първо трябва да има къде да работят и след това да се насочват. За улеснение на новите служители Насочвачи - да ги насочват към Завод Беласица, Бриз, ЗИНО, Консервна фабрика, 3-4 подизпълнители на военна продукция, както и за ръководители на полети към Международнотото летище Кърналово . Завод Беласица е защитил патент за водомери Голаwater и всеки може да си измери актуалното състояние. Центърът за за бързи протони в Мулетарово предлага места за ядрени специалисти за бъдещето откриване на 9-ти Ядрен блок4-то поколение имплозивен тип U-235 . С предимство са възпитниците на Слаботоковото училище Академик О'Лигофренов.


28 Ноември 2023 17:19 | Силвия
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Финансиране-Проект-Изпълнител - Подизпълнител плюс повращане .. резултат .. на кой му пука .. праекто е със последващ срок


28 Ноември 2023 20:17 | Блиц
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ЗАПОЧВА КРАДЕНЕТО НА ПАРИ НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ ТЕЗИ ОТ ДЕТО БЯХА РАЗДАДЕНИ ЗА ИЗБОРИТЕ


29 Ноември 2023 10:54 | Петричанин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Добре де, хора! Ако нищо не се случва - защо нищо не се прави ? Ако се прави нещо хубаво - ааа, значи ще се краде. Угодия няма. Иначе, браво за добрата идея. Да живее Петрич !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар