Изгоря стадиона в кюстендилското с. Копиловци

13 август 2016 16:23   6808 прочита


Пожар, тръгнал от незаконно сметище, изгоря тревата на стадиона в кюстендилското село Копиловци. На място има противопожарни екипи, огънят е почти овладян. Тлеят дънерите на отсечените през миналата година тополи около спортното съоръжение.

„Жалка гледка. Дойдохме да окосим игрището, за да играем утре контролна среща с тима на Ябълково, а то всичко е изгоряло. Не знам дали терена ще се възстанови до старта на новото първенство в Четвърта лига- областна футболна група „Осогово", каза за Дарик-Кюстендил президентът на ФК „Ботев"- Лозно Мая Митрева.

Кметът на село Копиловци Людмила Пухова разказа, че пожарът е тръгнал от незаконното сметище, което е до стадиона, преди моста над река Струма.

„Имаме събор в края на месеца и през следващата седмица бях организирала с ОП „Чистота" поредното почистване на това сметище. В селото има само една вана за отпадъци, но тя не е достатъчна. Кметовете на по- големите села сме в това положение и сме писали не една докладни до община Кюстендил. Идват много роми, които са на плаж покрай реката, както и рибари. Не знаем кой обаче и запалил сметището", коментира Пухова.

М. Иванов


Още за: стадион   треви   Копиловци   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар