Избяга малката маймунка от благоевградския зоопарк

05 август 2020 11:10   4 коментара   6797 прочита


В неделя през деня посетителите на Зоопарка в Благоевград били евакуирани, защото е избягала маймунка от клетката.

Веднага е подаден сигнал до полицията и общината.

Д-р. Крум Попниколов, който е ветеринарен лекар изрази възмущение от коментарите в социалните мрежи и сподели: „Животинката е безобидна и не е напускала района на зоопарка. Прибрана е и се чувства добре.“ Това е пореден трети инцидент за един месец, след новородените лъвчета и починалия бизон.

Припомняме, че са гласувани 170 000 лв. бюджет за ремонт на Зоологическата градина, но все още няма никакво развитие. Благоевградчани коментират, че ще е най-добре да се затвори Зоопаркът, ако животните ще живеят в такава мизерия.

Л. Христова

4 коментара
05 Август 2020 13:55 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Какво ли вече не се прави умишлено ( чрез разни умишлени провокации в Зоопарка, - виж случаите с малките лъвчета, с мечката и мечето, с бизона, сега с маймунката, и т. н. ), за да може обществеността да бъде настроена негативно към съществуването на Зоопарка в Благоевград .Целта на заинтересовани кръгове ( алчни за богатства и пари) е Зоопарка в Благоевград да бъде закрит, и на апетитният терен да бъдат нови кооперации или друг вид сгради.


05 Август 2020 14:20 | Наблюдател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В града няма вече място къде да се строи
затова посягат вече и на парковете Ловен дом и Бачиново


05 Август 2020 18:29 | Орнитолог птицевъд
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Зоопаркът в този си вид е несъвместим с новите изисквания в Европа. Мъка и страдание за горките животни. Вижте примерно ZooParc De Beauval, Франция и сравнете, но няма място за сравнение. Да разпродадат животните на други зоопаркове, които отговарят на новите норми, не и в България и да го закрият. Нямаме нито парите, нито знанието и желанието да подържаме такъв...


05 Август 2020 19:22 | Рошко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

То по какво приличаме на нормалните страни, дохидите ли, пътищата ни, съдебната ни система ли, чистия въздух ли, та и зоопарка е далеч от техните.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар