Изборът ни направи съучастници в упадъка! Как червеният управленски "Титаник" води Благоевград към дъното!

05 юли 2020 10:26   39 коментара   18659 прочита


 Как шепа хора подариха властта в областния център.Само 3681 благоевградчани с гласа си върнаха триумфално БСП във властта на стохиляден град

След броени дни, на 11 юли, управляващата в Благоевград БСП ще проведе  конференция, на която ще бъде избран лидерът и. В момента БСП се  ръководи от бившия шеф на Охранителна полиция в ОД на МВР Любен Милев.  Дали Милев ще запази властта си в партията, предстои да се разбере,  но според някои мястото му е несигурно, тъй като на конференцията ще  бъде направен опит за преврат за детронирането му, казват запознати.

Вътрешните разпри и крамоли в БСП са всеобщо известни, лагерите  ,които враждуват от години също. Въпреки нездравата обстановка в  партията обаче, БСП успя да се домогне до така жадуваната власт в  областния център. Това им се случи на  местни избори 2019-та, след  години летаргия, агония и системна изборна загуба.

През октомври  2019 -та  с гласовете на едва 3681 благоевградчни  червените се  върнаха триумфално във властта чрез подкрепения от тях независим  кандидат   Румен Томов, заобиколен по време на изборите от отдавна  изхвърлени от "естествения отбор" политици, бизнесмени и лица със  съмнителен морал и оспорими способности. Със само  3681 от гласовете на благоевградчани,  БСП е в управлението на почти 100 000- ния  областен център и вече 8 месеца кадрува, командва и води  Благоевград- всички виждаме накъде.

Месеци наред в областния център не  се случва нищо -няма работа, няма инвеститори, няма фестивали, няма  емблематични събития, свидетели сме на невиждана репресия и чистка в  администрацията, на системни гафове и скандали, превърнали ни в обект  на  осмиващи коментари, обезличили до краен предел един от красивите и  добре развити областни градове в страната.

8 месеца вървим стремглаво  към упадък, управленски, политически  и икономически катарзис. След случайната изборна победа на столетницата, стратегически важни  управленски постове бяха заети от червени   и техни приближени.  Със спечелените 3681 гласа, много по-малко от на други малки партии,  БСП се вживя в ролята  на  основен фактор в местната политика, решавайки съдбините на  многохиляден областен център.  

В местни избори 2019 -та 7 351  благоевградчани дадоха предпочитанията си  за подкрепения от БСП  кандидат Румен Томов. Изключвайки гласовете на гласуващите традиционно под строй социалисти, простата аритметика сочи, че Томов е  предпочетен  от около  3 800 души. С този резултат на първи тур  Румен Томов загуби от екскмета Ат. Камбитов, но на балотажа, подкрепен  от всички останали партии и коалиции , Томов и БСП отчетоха  изборна победа с 18 639 от гласовете на благоевградчани.  

И до днес  размахват тези гласове, без да отчитат, че спечелиха властта  НЕ  ЗАРАДИ БСП, НЕ ЗАРАДИ РУМЕН ТОМОВ,  а заради обединение на всички  политически сили, контра съществуващото тогава статукво. Спечелиха  след срамни пазарлъци за  разпределяне на блага, постове и власт в  областния град. Кметът Томов  се прослави не със свършеното за  града, а с  това че не признава съдилища и институции, стъпвайки на  ангажиментите и отговорностите си  към жителите на града, които го  избраха.

Не чухме  Томов да заяви, че е кмет на всички  благоевградчани:. " Аз съм избран от близо 19 000 души и само те могат да ме свалят,  декларира многократно Румен Томов, коментирайки решенията на български  съдилища, прекратили предсрочно правомощията му, заради погазване на  текст от ЗМСМА.  

Знайни и незанайни се качиха в управленския "Титаник  " на Благоевград, избрани с гласовете на шепа благоевградчани, за да  определят съдбините на областния център И ХОРАТА В НЕГО  

В момента водач на червените е Любен Милев, най-дълго чаканият и  жадуван зам. кмет на  общината, назначен от сегашния градоначалник  Румен Томов. Бившият шеф на охранителна полиция в ОД на МВР  Благоевград  Милев, изкачил се до високото управленско стъпало, влезе  в общински съвет Благоевград, с предпочитанията на само 146  благоевградчани.

Те му осигуриха заместник -кметско място и висока  заплата за години . Едва 146 -тима оцениха управленския талант  на  лидера на БСП, днес  заместник-кмет по "Сигурността" в Благоевград.  Новото място в управлението на града бе специално открито за любимец  "146".

Повече от два месеца чакаха Милев да се реши да напусне ОБС в  неясните за кметуването на  Томов дни, и да заеме поста  , който му бе  отреден заради "Предизборни ангажименти ", така като се изрази по  негов адрес  градоначалникът. 

Със завидните преференции и предпочитания на едва 78 благоевградчани,  стратегически важният пост на секретар на община Благоевград бе заето  от друг общински съветник от БСП Мария Стойнева- Едва 78 избиратели и  осигуриха влияние, власт и добра заплата в управлението на града.  Около името и начина, по който бе назначена на поста избухнаха  непознати и невиждани скандали.

Стойнева напусна ОБС и зае поста  преди обявяването на конкурс. А конкурсът бе обявен в последния  работен ден на миналата година, тихомълком поставен на стената за  обяви в община Благоевград, явно с надежда съобщението  да не бъде забелязано. Да  ,ама не. На конкурса се явиха талантливи, знаещи и можещи кандидати  ,които съзряха опорочаването му. Затова  този конкурс и други в  общината са обект на разследване, след депозирани жалби до отговорни  институции. 

Едва 110  благоевградчани преференциално гласуваха и  вдигнаха самочувствието на адвоката -ресторантьор Александър Мановски, част от обкръжението на новоизбрания кмет Румен Томов и  част от листата на БСП. И към него бе изпълнен предизборен ангажимент. Синът на Мановски бе назначен за кмет на едно от благоевградските села, а именитият му татко е върл защитник на сегашното статукво в социалната мрежа.   

С гласовете на 104 -ма, докторът от Спешен център Рила, зам. председателят на БСП Благоевград, д-р Владимир Пандев стана активна част от местния парламент, след като  двама от съпартийците му се изкачиха по върховете на властта. Стотината, избрали Пандев му осигуриха място в съвета, съветническа заплата и председателски пост в една от общинските комисии. Явно очаквал разместването в ОБС,. Пандев влезе в ОБС нахъсан да се превърне във фактор, който  взема активно участие в решаването на съдбините на областния център. 

Равносметката от избора: Участници в  съветническата листа на БСП и техни приближени се сгушиха на топло в общинска администрация, седнаха лакомо на общинската трапеза, яхнали " старата ракета-  носител" БСП.   

Младежкият лидер Ваня Маникатева се вихри в културата на Благоевград, друг с 33 гласа пое охраната на общината ,синове и дъщери  на стари социалисти  заеха управленски постове и кадруват в институциите, детските градини, социалните домове и всички сфери на обществения и икономически живот в Благоевград.   

Едни хора, с печални изборни резултати, попаднали в управлението на града  с гласовете на    шепа благоевградчани,   определят съдбините ни,   други срещу 30 лева за глас дерибействат и кадруват "под сурдинка".  А БСП със завидно "високия си" изборен резултат сгази, загърби  всички останали партии и КОМАНДВА В БЛАГОЕВГРАД.  

Командва така, че   УПРАВЛЕНСКИЯТ "ТИТАНИК" ПОТЪВА., а заедно с него   Благоевград и неговите жители. Областният център се върна в едно минало на застой, репресии, политическа злоба и  невежество, което   помита  всичко добро, направено в последните години. Жалко за Европейски Благоевград!.

Градът, за който се говореше като за прекрасно място за живеене, европейска столица на културата, красив и уреден. Днес Благоевград е място, в което управляват двама кметове, където кмет ,Общински председател  и Общински съвет са в страховита война. Град, в който управата воюва с институциите, град  на смехотворните гафове и град със затихващи функции.   

Бедни ми, Благоевград! Как допуснахме това?! Защо с лека ръка им  разписахме "чек" за  над 400 000 000 лв.,  които да управляват в рамките на  мандата им?   

П. Костадинов ,          . 

39 коментара
05 Юли 2020 10:49 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

НИКОГА ГЕРБ И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЛАГОЕВГРАД!!!


05 Юли 2020 10:59 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

БЛАГОЕВГРАД ТРЯБВА ДА БЪДЕ УПРАВЛЯВАН ОТ МЛАД, ИНТЕЛИГЕНТЕН И ПОЧТЕН БЛАГОЕВГРАДЧАНИН! МЪЖ ИЛИ ДАМА, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ! НИКАКВИ ПАРТИИ!!


05 Юли 2020 11:21 | Евала
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Браво право в десетката


05 Юли 2020 11:22 | Ха ха
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

На горните изшсквания за кмет на Благоевград, най-плътно се доближава общинския съветник напазарувал си гласовете за пореден път от благоевградските РОМИ - Мана Кажа.
Да направим Мама кмет за да ни върви, като по мед.


05 Юли 2020 11:23 | Китан
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Христинка общата щом ви е ментор, то какви ли сте джурналя!


05 Юли 2020 11:24 | Ники
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Докато всеки взима пари за да гласува, докато 50 лв. купуват избора ви за 4 години... все ще така. И пак същите ще си изберем, после ще си пишем тук глупости


05 Юли 2020 11:30 | Божжи
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ква хлестинкя кви 5. лева христинка я боли фара прави си бг ваградки лапа си паричси ще се заничама с вас


05 Юли 2020 11:32 | Ха ха
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Някои хора упорито надцевяват христинка


05 Юли 2020 11:32 | Реалист
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Защо услужливо прпускате имената на тези които помогнаха на червения Титаник. Андон Тодоров, Албина Анева, Валери Смиленов, Иван Ризов, Росен Георгиев и др? Защо се пропуска и 2/3 от ГЕРБ начело със сегашния им координатор Росица Димитрова? ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ СЪЩО СА ВИНОВНИ ЗА УПАДЪКА НА БЛАГОЕВГРАД.


05 Юли 2020 11:38 | 222
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Темата е. бсп и вито един от изброените не е у властта


05 Юли 2020 11:38 | Светла
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

А Роска водицата дава заплати и премии преди изборите, и каза гласувайте против ГЕРБ за кмет


05 Юли 2020 11:41 | Смешни хора
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Неграмотността е бич за съвременното поколение. А вие, драги ми общинари, сте крайно неграмотни. Събрани от кол и въже, учите младите как да просперират... С наглост и неграмотност. Добре, че е тоя сайт, та си поправяте правописните грешки в своя, след като ги забележите тук. Не ви ли е срам? Явно не.


05 Юли 2020 11:41 | Петър
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Всички замесени в този срамен за Благоевград мандат трябва да бъдат изметени. Града ни загива


05 Юли 2020 11:55 | Гражданин
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Статията е изключително точно, за съжаление. Много малко журналисти биха се осмелили да пишат така. Браво


05 Юли 2020 12:23 | Емануел
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Статията е точна и ясна.


05 Юли 2020 12:24 | �� ������
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Не се чувствам съучастник към случващото се в Благоевград. Много правилно писалия реалист по горе е посочил виновниците. Освен тях са виновни и продалите гласа си, и тези които не гласуват. Дано наистина има скоро избори, за да се избере човек който да ни измъкне от това блато


05 Юли 2020 12:28 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

ДЖУМАЯТА ПЕСЕН ПЕЕ, РУМЕН ТОМОВ КМЕТ!


05 Юли 2020 12:40 | Иван Сербезов
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

След време признателните жители на Благоевград ще гласуват издигането на паметник на Румен Томов, като човека който освободи града от уродливото управление на греб! Уважение и респект към Румен! Да е жив и здрав! Никога вече бсп и греб в България!


05 Юли 2020 13:12 | Либерти
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Донякъде коректна статия. Да хора с по 146 преференции имат пост на заместник кмет. Други и с по малко. Апропо Ваня Маникатева повече от 2 години не е младежки лидер в БСП а областен младежки лидер. Съветника от БСП Христов е младежки лидер и бе преизбран преди няколко месеца. Читав човек, но тия от БСП и него ще откажат, че много не им цепи басма и не е потомствен комунист. Пандев е не е интересен за коментиране. Коментирайте парашутите в БСП с 50 и 41 с по 360 гласа натресени от Милев в Листата им.


05 Юли 2020 13:44 | Наблюдател
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

Искам новият кмет
1. Да не краде.
2. Да не им дава да крадът
Атанас Киряков - войводата за кмет, давай смело напред, Благоевград е зад теб !!
Ти можеш !!


05 Юли 2020 13:58 | ици
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Браво най сетне да напишете нещо смислено .Дайте сега и на Герб, кириливите ризи знаем ги че са същите утайки


05 Юли 2020 15:03 | Рени
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

Тепърва ще съжаляваме за Камбитов, тепърва


05 Юли 2020 17:00 | Komo
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Герб са отрепки
БСП си знаят старата песен
Загубите златен кмет като Камбитов, да ви е честит Томов или Дончо


05 Юли 2020 17:13 | Истински Герб
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Герб приключва със сигурност. Съветниците от Герб начело с Росица Димитрова от ВиК са коалиция с Албина Анева. Видях ги с очите си как се договаряха в едно кафене. Срам за партията за която гласувам от 13 години. Протежето на Причкапов, подлога на Паскалев, подкрепилата Томов сега с Герб. Няма такова падение


05 Юли 2020 18:36 | Иван
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Благоевград е към 80 000 човека а не е 100 000. не останаха хора. всичко бяга по чужбина. и то не само от нашия град а бягат от цяла България. докато заплатите са такива така ще бъде.


05 Юли 2020 19:10 | ��
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Струма вие имате голяма отговорност. Томов ще си иде, не. става . Но вие оставате с постановките на клакьори


05 Юли 2020 22:07 | До п. Кодтадинов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Много добре описана ситуация


05 Юли 2020 22:17 | Онзи
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Като му спрат мандата предсрочно ше идеме да му меткаме пиратки и шишета пред щабо и ше викнеме зурни на джеймс баучер.


05 Юли 2020 22:27 | Алф
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Статията е изключително точна, а за червените кратуни е яко неудобна, щото казва само истината! А, че ГЕРБ приключва го чуваме от 14 години и все още, където ги фанат на червените, само ги пердашат! Истината е, че света полудя, а некъв кретен се вживява на голем управник, а от него и чеп за зелка не става!


05 Юли 2020 23:43 | До онзи
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

И на Станислав Милев ще му се е..
Така де, това мекере трева да си плати и за золумите дито прави


05 Юли 2020 23:48 | запознат
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Много добър анализ! Поздравления за автора!


06 Юли 2020 00:01 | До Истински Герб
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Нещо явно не си от истинските иначе щеше да знаеш, че договорките не се правят отдавна по кафетата, а в партийни клубове и централи! Двете дами са си пили кафе, а ти си ги дебнел! Сънувал си за такива уговорки.


06 Юли 2020 08:36 | �� ����� � ����
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Благоевград се управлява от крайно некомпетентентни хора. Срам, срам, срам


06 Юли 2020 08:36 | Трима съдии
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


06 Юли 2020 08:46 | Рени П.
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Благоевград стана нарицателно име за цирк в цяла България


06 Юли 2020 12:19 | 76
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да не забравяме че червения Титаник беше подкрепен от Зеленото торпедо.


06 Юли 2020 14:14 | Ивана
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Благоевградчани, дано следващият път гласувате разумно, ако можете да мислите умно, а и ако има за кого???


07 Юли 2020 06:00 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вярно ли Калоян Ханджийски иска да стане председател на Общински съвет? Тоя човек не различава промили и проценти, за справка изказванията му в Общински съвет. Какво ви става, бе хора? Първо Дончо, сега Калоян???? Няма ли общински съветник с IQ над 130, който да изберете за председател?
P. S. Верно е, че при кмет Томов, който е изключително ограничен и неграмотен човек, тия и двамата, баш си му пасват за председател хах.


08 Юли 2020 00:05 | КОКО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Това е като хората не искат да имат гражданска отговорност и да гласуват. Нямат политическо самосъзнание. Трябва да има глоба (и то доста голяма) ако не гласуваш. Така е поне в няколко страни от т. н. стара демокрация. А в България няма никакво политическо самоосъзнание защото хорската народопсихология е робска и не вярват в качеството си на гласоподавател който може да направи промени които са добри за обществото.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар