Иван Гешев с първи думи като обвинител №1 на България

18 декември 2019 12:01   2 коментара   6692 прочита


Всички ние показахме какво можем, когато сме били заедно и имаме обща цел, заяви той

"Искам да благодаря, на първо място на колегите си прокурори, следователи и съдебни служители не само, че ме подкрепиха, а и затова, че доказаха, че прокуратурата е екип. Аз съм главен прокурор благодарение основно на тези хора", заяви Иван Гешев по време на встъпването му в длъжност като главен прокурор на България, предаде Блиц. Ето какво каза още той:

"Всички ние показахме какво можем, когато сме били заедно и имаме обща цел. Предстои, променяйки се и, стъпвайки на традициите си да отговорим на очакванията на българските граждани, на хора, които ни плащат заплатите за повече справедливост. Сигурен съм и вярвам, че прокуратурата ще стане по-открита и ще се отвори към проблемите и болките на хората.

Вярвам, че ще направим това, ако сме единни, ако в институциите виждаме партньор, а не враг. Можем да го постигнем, ако защитаваме всеки един от нас в прокуратурата от всякакви атаки, целящи дестабилизация. Знам, че ще е трудно и тежко в този мандат, но обещавам, че цената си заслужава - тя е една по-добра и правова държава, която да оставим на децата и внуците си. Спокоен съм, че ще направим това.

Ще перифразирам Ейбрахам Линкълн: Може да вървим с малки крачки, бавно, но никога не вървим назад.  Всички трябва да помним думите на апостола на българската свобода Васил Левски: Дела трябват, не думи."


Още за: Гешев   прокурор   думи   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
18 Декември 2019 20:12 |
Оценка:
33
 (
35
 гласа)

Боклук


19 Декември 2019 08:07 | читател
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дайте му възможност на човека, може да излезе по-читав от Цацаров.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар