Историческо първо участие на на благоевградски отбор по артистично плуване на Републиканско първенство

16 август 2019 09:30   11 коментара   6633 прочита


За първи път в историята на водните спортове в Благоевград тази година отбор по артистично плуване участва и в двата етапа на Републиканското първенство. Първото състезание бе проведено през зимата, а второто - от 14 до 18 юли във Варна. Само след година и половина практикуване на този сложен спорт благоевградските състезателки впечатлиха всички зрители с бързото си развитие, амбиции и упоритост.

Шест от трeниращите в Благоевград момичета влязоха в първия отбор. С тях като хореограф и треньор работят Миглена Бояджиева и Христина Дамянова, дългогодишен национален състезател, представял България на европейски, световни първенства и олимпийски квалификации. След ежедневния неуморен труд и работа треньорите успяха да изведат шест от момичетата на клуба до състезателно ниво, като така направиха дебют за благоеврадския клуб в сферата на артистичното плуване.

За първи път в историята на водните спортове в Благоевград се осъществява обучение по артистично (синхронно) плуване. Предлага се развитие на състезатели в тази сфера, както и тематични шоу програми. Като част от голямото семейство на Плувен клуб „Пирин”, отборът по синхронно плуване продължава развитието на красивите водни спортове, като се радва на голяма подкрепа. Дейността на клуба в сферата на този спорт започва през 2017 година, като треньор е Миглена Бояджиева. Тя първа се осмелява да се захване със слабо популярния, но сложен спорт, който досега не е развиван в Благоевград.

Младите състезателки тренират в плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“, който беше открит в края на 2015 година в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока.


Още за: участие   отбор   плуване   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
16 Август 2019 10:41 | Бисер
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Нещо направено с данъците на хората е заслуга на кмета. А той е длъжен да го прави. Каква креатура е. А и как позволява този кмет на директор на общинско заведение всеки ден да бяга от работа и да ходи на частно? Да кмете, тази бяга от работа.


16 Август 2019 11:02 | Котков
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

ама тази за която говорите е човек на шопова а не на кмета..... пунта мара е във всички общински звена.....


16 Август 2019 11:49 | Симова
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Колко сте недалновидни, Бисер и Котков! Както винаги в България всичко хубаво бива оплювано. Поздравления за екипа, както и за хората спомогнали да се осъществи това начинание!


16 Август 2019 12:02 | Бисер
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Три години мъка синхронно плуване. И накрая 5-6 момичета на състезание. Кой са е класирането или само за участие пишем вече


16 Август 2019 12:07 | до симова
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Това че е хубаво спор няма, нека децата да спортуват, но когато си назначен да работиш на едно място, за което заплата идва от данъците на хората, трябва да си изпълняваш задълженията така както трябва. Ако искаш частно да работиш ще го правиш извън работно време и не за сметка на службичката на която са те наредили


16 Август 2019 19:00 | Захари
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Симова е калинка в общината, днес е петък и вече е в родното си село.


16 Август 2019 21:11 | Спортист
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ало, общината тази Миглена работи в едно и също време на две места! Срамота


16 Август 2019 23:02 | Марин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Децата със сигурност са по-умни от това некадърно същество, но щеше да бъде чудо, ако Госпожата беше сложила нещо читаво на работа. Да не говорим, че е превърнала Интерната в любовна арена,


15 Февруари 2020 17:58 | ��
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много и пука, бяга си от работа и прибира такси от басейна


15 Февруари 2020 17:59 | ��
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И е назначена за директор без педагогически стаж.


03 Март 2020 15:45 | ��
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Треньорите на заплата да работят към басейна.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар