Истината за онкоболницата в Благоевград: Здравната каса издала ултиатум: Спирайте няма пари по клинични пътеки и за лекарства, директорът Г. Георгиев в тупик

23 април 2015 16:03   5 коментара   14315 прочита


Успял да да информира министерството и националната каса и да поиска преразглеждане на финансирането

Дни наред алармираме за скандално съобщение за спиране на клинични пътеки и изписването на лекарства за онкоболни, залепено на входа за пациенти в онкоболница "Св. Мина" в Благоевград и изляхме гнева си върху местното ръководство на онкоклиниката.

Оказа се, че съобщението е реакция на ултиатум, получен миналата седмица от здравната каса, откъдето разпоредили по този начин пациентите да бъдат предупредени. Подобна разпоредба е имало и по други болници в страната. Незабавно местният директор Г. Георгиев започнал совалки за спасяване на ситуацията. Днес той даде пресконференция, уверявайки ни, че пациентите няма да пострадат, че финансирането ще продължи. А докато ние гърмяхме, че това е шокиращо от здравната каса си трайкаха " ни лук яли, ни мирисали", нали не са близо до болните, а само до финансите, много им е зор, какъв шок ще преживеят онкоболните и техните близки.

П. Петрова

5 коментара
23 Април 2015 16:13 | СЪД
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Абе тая държава трябва да я съсипят от съдебни дела! В Страстбурк трябва да си търсим правата. Нали като се прекъсне цикала на лечение се губи ефекта малоумници!!!
Всички от рак да изпукате !!! да се гърчите да видите какво е мизерници


23 Април 2015 20:33 | Тони
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Престанете да лъжете народонаселението! Това решение е единствено и само на некадърното ръководство на болницата.


24 Април 2015 09:14 | До Тони
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

"Престанете да лъжете народонаселението! Това решение е единствено и само на некадърното ръководство на болницата" - Ако това е вярно защо и онкоболницата във Варна и всички онкоболници имат същия проблем с лимит на лекарства за онкоболни?! Това е проблем и за всички останали болници в страната. Кой кого заблуждава и лъже? Или пишешият, доказано некадърен БИВШ служител от онкоболницата му е криво, че му спряха кранчето да краде безогледно?!


24 Април 2015 09:49 | Боре Кръсилскио
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Сите от перцонало на болницата на яденье и пиенье са изпиле церовето, и ся нема! Еми, нема ! Дражавата и зрамнята каца немат вина


24 Април 2015 12:33 | МАМИ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ХОРА, СПРЕТЕ И ДА ДИШАТЕ !!!!!
В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА УПРАВИЯ!!!!!
КОЙТО ИМА ПАРИ, ЩЕ Е ЖИВ. КОЙТО НЯМА, УМИРА!
ТЕЗИ С ПАРИТЕ НЕ СА БОЛНИ ОТ НИЩО!
ИЗВОДА Е ..... !!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар