Интересни сблъсъци на конкурсите в община Благоевград! Шеф на правната дирекция в Гоце Делчев и син на БСП съветничка, срещу ексюриста на служба "Пробация" по времето на В. Асиски

20 януари 2020 10:38   20 коментара   17847 прочита
Иво Николов
Иво Николов


Иво Николов

Очаквано! Костадин Шумантов и Иво Николов без конкуренция на конкурсите

Стоян Христов, шеф на правната дирекция на червената община Гоце Делчев, ще се изправи в конкурса за директор на Правната дирекция в община Благоевград срещу Станислава Иванова. Иванова бе назначена в дирекцията, идвайки от местна банка, а преди това е била юрист на служба "Пробация" по времето на шефа на пробацията, Виктор Асиски. Асиски се появи преди месеци като част от предизборния щаб на кандидата за кмет на Благоевград Румен Томов.

Сблъсъкът ще е крайно интересен, тъй като Христов е син на бившата активистка на БСП в Гоце Делчев, и съветничка в местния парламент, Калинка Христова, пък Станислава Иванова вече е заела поста на шеф на дирекцията.

Припомняме, че сам кметът Румен Томов обяви, че назначава лидера на БСП -Благоевград Любен Милев за зам. кмет по Сигурността, тъй като имал   ангажименти към БСП, поети по време на предизборната му кампания.

Изявлението на градоначалника на пресконференция шокира БСП и всички, които чуха това, тъй като подобна "искреност" обезличава кандидатурата на Милев за заместник кмет. Бивш полицай -професионалист, бе превърнат в предизборен ангажимент. Разбира се назначението все още не е факт, явно и Милев очаква решението, което трябва да излезе всеки момент и съдът да каже: Ще е ли кмет Румен Томов или няма да е кмет на Благоевград, заради нарушението му на ЗМСМА.?

Появата на човек от общината в Гоце Делчев на важния конкурс в Благоевград повдига въпроса, дали кметът има ангажимент и към гоцеделчевското лоби на столетницата, и ще имат претенции към постове в община Благоевград червените от "Града"?! Припомняме, Кирил Добрев бе сред стратезите на предизборната кампания на БСП, активно подкрепяйки избора на Томов за кмет на областния център. Какъв ще е изходът от този сблъсък в Правната дирекция, ще проследим.

Няма изненада в конкурсите за директор на финансовата дирекция и дирекция "Местни данъци и такси". Както се очакваше временно изпълняващите длъжността директор на дирекция Костадин Шумантов и Иво Николов ще останат на постовете си за постоянно.

Единственият, който ще се яви на тест за директор на Местни данъци и такси", е досегашният временно изпълняващ длъжността Иво Николов. Бившият заместник кмет в екипа на Атанас Камбитов е без конкуренция, след като втория кандидат Бойко Малинов не притежава необходимия професионален опит и отпадна от втория кръг.

"Препитването" на Николов ще бъде на 29 януари. При постигане на резултат над минималния, кандидатът ще се яви на интервю в същия ден от 15. 00 часа. Същото е положението и в конкурса за длъжността директор на дирекция "Финансова политика", където временно изпълняващият длъжността Костадин Шумантов ще се яви на тест, дори и след като вече два месеца разписва финансите на общината и прави ревизия на разходваните средства в предишното управление на кмета Камбитов.

Неговият конкурент в конкурса по документи, Стоян Янчев, не отговаря на изискването за необходимия професионален опит.

По критерия професионален опит един кандидат за участие в конкурса за Секретар на общината, буквално удря в земята останалите кандидати. Това е дългогодишният секретар на община Кочериново Ивайло Велков. Той ще мери сили в конкурса заедно с още три дами, сред които е и сегашният секретар, назначен от кмета Томов, съветничката от БСП Мария Стойнева.

И тук се очертава сблъсък между "ангажимент" и "качества" на кандидата. В конкурсите председател на конкурсната комисия е заместник кмета Ясен Попвасилев. Ще има ли промяна в статуквото на управленските кадри, избрани от кмета Томов ще проследим.

Припомняме, че обявленията за 5-те конкурса бяха залепени на информационното табло на община Благоевград в последния работен ден на миналата година.

К. Шумантов


Още от: Общество

Принтирай статия
20 коментара
20 Януари 2020 10:48 | Н
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

Аман от шалварести


20 Януари 2020 10:52 | ива
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Тези и един конкурс не могат да направят като хората.


20 Януари 2020 10:53 | ива
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Тези и един конкурс не могат да направят като хората.


20 Януари 2020 11:12 | Иван Гешев
Оценка:
5
 (
27
 гласа)

Без конкуренция, наградата за най - голем айдук се присъжда на Дон Камбиньо – Петдесетолевката. Награждаването е в Централения софийски. Честито на печелившите!


20 Януари 2020 11:24 | Факт
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

По време на предизборната кампания Томов влиза в договорки с представители на разнородни политически партии. Именно това е причината, в момента се правят назначения на ключови постове на хора, приближени на подкрепящите го. Сред примерите е А. Тодоров – благодарение на платения вот и направените договорки, А. Тодоров върна Васил Тинчев като главен архитект в община Благоевград. Дирекции от строителното направление, се оглавяват от хора на Тодоров. На практика строителният отдел е едното парче от пая, обещан да бъде раздаден по време на изборите. И БСП бая лапа


20 Януари 2020 11:25 | Новото им на кмета
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Румен Разсипников


20 Януари 2020 11:32 | Паола
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

Томов, стига назначаваш,
Ти си пътник, разбери,
Днес си вярваш, утре ще се оправдаваш,
По-добре навреме спри.
*
Мозъкът редовно ти промиват,
Пълнят ти главата с лъжи,
Вече чашата прелива,
Ти си просто кукла на конци.


20 Януари 2020 12:56 | Селяко
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Аман от тия кариеристи от ГРАДА. Дами и господа с дълги гащи и вие бездарни червени връзкари, стойте си у ГРАДО на село .....Не ви искаме


20 Януари 2020 13:20 | старогражданин
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Паола, ти ШОПОВА незаменима,
Дон Камбиньо вече си замина.
Що ревеш на чуждата софра,
гледай себе си - СВЕЩЕНА ПРОСТОТА!


20 Януари 2020 15:09 | Гражданка
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Тинчев - крадеца на тротоари


20 Януари 2020 16:18 | Христов
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Наистина ли заместник-кметът по култура твърди, че не е загуба, че „Франкофоли“ ще се провежда в София??? Сигурно е шега. Не е сериозно, нали


20 Януари 2020 16:36 | 456
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

до балъците от общината- проверете колко от директорите на дирекции по време на камбитов са се явили на конкурси


20 Януари 2020 18:53 | приятел
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ако не назначите стоян христов за директор на правната дирекция, ядове ще берете


20 Януари 2020 19:31 | FIFA
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Разбира се, че не е загуба, голямата загуба е за Шопова (Паола)


20 Януари 2020 23:34 | Александра Иванова
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Аз понеже застарях, пиша тук, за да не умра от скука


20 Януари 2020 23:35 | Чинкаро
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Шаши помниш ли как те чуках едно време


21 Януари 2020 08:04 | Алооо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не е интересно. Дежа вю десетки години.


21 Януари 2020 09:46 | Колега
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Голям путьо е тоя Христов само мрънкане само шушкане


21 Януари 2020 16:32 | До колега
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Голям путьо, но и голям връзкар в БСП! Как ще го отрежат, не знам! И какво ще я правят оная Иванова!?


21 Януари 2020 23:41 | Ехо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как мислите, технически директор с педагогическо образование става ли?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар