Ќовините на югозападна Ѕългари€
“рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище  
   –егистрац舫абравена парола

»нтересен казус в –— ѕетрич! ћъж потърси сметка на ќбщината за ръжд€салата му кола! ѕоиска да му плат€т 17 000 лв - «ащо и какво решение взе съдът?


13 август 2019 12:19  6 коментара   25232 прочита»нтересен казус гледа петрички€т районен съд. »нформиран за правата си жител на южни€ град направи опит да осъди ќбщина ѕетрич за причинени неудобства и нанесени материални щети по автомобила му - "ћазда 626". “ой обвини ќбщината, че тротоара, който бил изграден пред имота му е много по-висок от нивото на гаража, в който паркира колата си. –азликата във височината, станала причина за повреждане на автомобила му.

ѕетричанинът претендира за обезщетение в размер на 17 000лв за нанесените му вреди. “ой е калкулирал сумата, като в не€ е включил обезщетение за лишаване от възможността гаража да бъде ползван, законна лихва върху забава върху това обезщетение, начислена за срок от 5 години, както и обезщетение за щети, нанесени по автомобила.

ўетите се израз€ват в увреждане на лаковото покритие и по€ва на ръжда по купето на колата, причинени от атмосферните услови€, тъй т€ не могла да бъде паркирана в гаража.

¬ съда бе представено заключение от направена техническа експертиза, изготвена от строителен инженер и инженер-геодезист. —поред не€ при изграждането на тротоара не са били допуснати отклонени€ от строителните правила и норми.

≈кспертите твърд€т, че още при изграждането на гаража не било извършено предварително геодезическо заснемане и не е обърнато внимание на големи€ наклон на улицата. ќще тогава е тр€бвало да се направи пром€на на проекта, израз€ваща се в различна височина на гаражни€ етаж. Ќо такива корекции не били направени. —лед изграждането на тротоара се е стигнало до сегашното положение, при което обичайни€т достъп на автомобили до гаражната клетка не може да бъде реализиран.

јвтотехническата експертиза показала, че, за да се отремонтира автомобила ще са нужни около 2000лв, а стойността на колата е далеч по-ниска. “€ е оценена на 1260лв. јвтоексперт потвърдил, че колата е силно корозирала, но за€вил, че не може да се посочи точни€т период, в който настъпило увреждането. »зчислено било също, че наем на подобен гараж би струвал не повече от 40лв на месец. –еалните суми са далеч по-ниски от претендираната в иска.

—ъдът отхвърли иска на гражданина и прекалено високите му претенции и го осъди да заплати на ќбщина ѕетрич разноските, направени по делото в размер на 670лв.

√. √еоргиев

ќще за: казус  съд  опит  щети  автомобил ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


6 коментара

13 август 2019 13:52 | –оджър
ќценка:
15
 (
17
 гласа)

Ќ€ма как да осъдиш бандитите, н€мааааа.


13 август 2019 14:18 | –адик
ќценка:
-6
 (
10
 гласа)

 у ку


13 август 2019 14:41 | јпашко
ќценка:
18
 (
20
 гласа)

»ч не е куку ама нали община, съд и т. н. всички са заедно от една мафи€ нема как да ги осъдиш


13 август 2019 17:01 | Ѕожето
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

Ti права немаш само сиган има такива ! ѕлащай си данъците и трј… ƒќ момента на смертта


13 август 2019 18:33 | ѕовече като него да има
ќценка:
8
 (
10
 гласа)

ƒай повече като него, хл€б и зрелища да има. ѕоредното доказателство, че държавата работи срещу народа си. —ега да му куп€т кола на човека.


14 август 2019 10:07 | Petrich
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

Ѕръчков отиваи си вече нете искаме подавай оставка със ƒинев вал€ко и боцката крадеца затвора ви чака
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.