Инспектор Д. Николов от КАТ-Благоевград отчете: 10 катастрофи с 8 ранени и 2-ма загинали от началото на годината

13 февруари 2019 15:35   3 коментара   15173 прочита


20 пешеходци глобени....

На брифинг по повод провеждащата се акция на пътна полиция, заместник -началник на КАТ инспектор Димитър Николов от МВР Благоевград съобщи: от началото на акцията има 20 санкционирани нарушителя, а глобата е в размер на 20лв.

От началото на годината се забелязва увеличаване на пътните инциденти с пешеходци. В тази връзка ръководството на МВР инициира акция, която е насочена към нарушенията, свързани с отнемането на предимството на пешеходци и нарушенията, извършвани от самите пешеходци. Акцията стартира на 31 януари тази година и приключи на 7 февруари.

Статистиката сочи, че има равенство по отношение на виновниците при възникнало ПТП. Според инспектор Николов има още какво да се желае по отношение на дисциплината както на шофьори, така и на пешеходци. Грешно е разсъждението, че пешеходецът има абсолютно право на пешеходната пътека. Преди всичко той е длъжен да се съобрази с приближаващите превозни средства - с тяхната посока на движение и скорост, както и с пътната обстановка, което е записано и в ЗЗП.

От началото на годината са станали 10 пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали пешеходци като осем от тях са ранени, а двама са загинали.

В единият случай е загинала жена от Благоевград, блъсната на при неправилно пресичане като инцидентът е станал в тъмните часове на деня при намалена видимост и снеговалеж, с което жертвата не се е съобразила.

Втората жертва е мъж, загинал при верижната катастрофа на АМ "Струма" преди няколко дни. При този случай видимостта също е била намалена.

От пътна полиция призовават за взаимно внимание на шофьори и пешеходци.

Ст. Караджова


Още за: брифинг   акция   полиция   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
13 Февруари 2019 16:19 | Slay
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

За каква акция, за каква дейност говорите-ролята на КАТ е да контролира и подпомага движение, а тях от няколко години ги направиха ФОТОГРАФИ скрити в храстите.


13 Февруари 2019 20:35 | Антон Миленков
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ЗЗП е сигурно Закон за зяпловците по пътищата? Или Закон за заспалите писачки на псевдоматериали?


13 Февруари 2019 22:16 | Браво
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ст. Караджова, моля Ви да се замислите върху следното:
1. ДЕНОНОЩИЕ - състои се от ден и нощ.
2. ДЕН - светла част от денонощието.
3. НОЩ - тъмна част от денонощието.
Т. е. използваният от Вас термин "тъмните часове на деня" е тъпотия.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар