–егистрац舫абравена парола

»нспектор ƒ. Ќиколов от  ј“-Ѕлагоевград отчете: 10 катастрофи с 8 ранени и 2-ма загинали от началото на годината


13 февруари 2019 15:35  3 коментара   12072 прочита20 пешеходци глобени....


Ќа брифинг по повод провеждащата се акци€ на пътна полици€, заместник -началник на  ј“ инспектор ƒимитър Ќиколов от ћ¬– Ѕлагоевград съобщи: от началото на акци€та има 20 санкционирани нарушител€, а глобата е в размер на 20лв.

ќт началото на годината се забел€зва увеличаване на пътните инциденти с пешеходци. ¬ тази връзка ръководството на ћ¬– инициира акци€, ко€то е насочена към нарушени€та, свързани с отнемането на предимството на пешеходци и нарушени€та, извършвани от самите пешеходци. јкци€та стартира на 31 €нуари тази година и приключи на 7 февруари.

—татистиката сочи, че има равенство по отношение на виновниците при възникнало ѕ“ѕ. —поред инспектор Ќиколов има още какво да се желае по отношение на дисциплината както на шофьори, така и на пешеходци. √решно е разсъждението, че пешеходецът има абсолютно право на пешеходната пътека. ѕреди всичко той е длъжен да се съобрази с приближаващите превозни средства - с т€хната посока на движение и скорост, както и с пътната обстановка, което е записано и в ««ѕ.

ќт началото на годината са станали 10 пътнотранспортни произшестви€, при които са пострадали пешеходци като осем от т€х са ранени, а двама са загинали.

¬ едини€т случай е загинала жена от Ѕлагоевград, блъсната на при неправилно пресичане като инцидентът е станал в тъмните часове на ден€ при намалена видимост и снеговалеж, с което жертвата не се е съобразила.

¬тората жертва е мъж, загинал при верижната катастрофа на јћ "—трума" преди н€колко дни. ѕри този случай видимостта също е била намалена.

ќт пътна полици€ призовават за взаимно внимание на шофьори и пешеходци.

—т.  араджова

ќще за: брифинг  акци€  полици€ ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


3 коментара

13 февруари 2019 16:19 | Slay
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

«а каква акци€, за каква дейност говорите-рол€та на  ј“ е да контролира и подпомага движение, а т€х от н€колко години ги направиха ‘ќ“ќ√–ј‘» скрити в храстите.


13 февруари 2019 20:35 | јнтон ћиленков
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

««ѕ е сигурно «акон за з€пловците по пътищата? »ли «акон за заспалите писачки на псевдоматериали?


13 февруари 2019 22:16 | Ѕраво
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

—т.  араджова, мол€ ¬и да се замислите върху следното:
1. ƒ≈ЌќЌќў»≈ - състои се от ден и нощ.
2. ƒ≈Ќ - светла част от денонощието.
3. Ќќў - тъмна част от денонощието.
“. е. използвани€т от ¬ас термин "тъмните часове на ден€" е тъпоти€.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.