Инспекция по труда Благоевград глоби строителна фирма с 3000 лв. - служител нямал копие от договора си

04 август 2019 12:20   3 коментара   18113 прочита


Служители на Инспекция по труда Благоевград направили проверка на фирма, извършваща монтаж на фасадна облицовка на строителен обект в Гоце Делчев.

При проверката на документите на място трудовите инспектори установили лице да работи на обекта на длъжност монтажник, без да му е предоставен екземпляр от сключен в писмена форма трудов договор, подписан от двете страни и копие от уведомление, заверено от ТД на НАП. По-късно, след подробна документална проверка, се установило, че има лицето има сключен договор с фирмата, но той бил сключен на датата на проверката - след приключването ѝ.

На строителната фирма бил съставен акт за административно нарушение и глоба в размер на 3000лв. Собственикът на фирмата обжалвал и глобата му била намалена на 1500лв., тъй като според Районен съд Гоце Делчев административно наказващият орган е наложил несъразмерно тежко наказание.

Извършеното нарушение на Кодекса на труда е първо за строителната фирма, поради което му бе наложено наказание по-близко до минимално определения размер в закона, а именно 1500лв.

П. Пенева


Още за: проверка   фирма   облицовка   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
05 Август 2019 08:20 | Аврам
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Направете проверка на Станков в Сандански, да видите какви договори имат хората там!!! ДАИ, НОИ и НАП (икономика в сянка)


09 Август 2019 10:31 | Митко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Проверете, най вероятно е да работят по 8 часа а да ги осигурява на 4.


27 Януари 2020 14:02 | грациела
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Проверете ет Граци-Грациела Тунова- мъжът и работи без договор.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар