Инициативата #trashtag завладя региона, доброволци почистиха Кресненското дефиле

10 април 2019 10:48   1 коментар   3301 прочита


Инициативата #trashtag, за която Struma.com писа, завладя и Пиринско. Медията ни отправи предизвикателство към благоевградчани и хора от региона да се включат в така популярната кампания, която завладя света. От участниците се изискват само две неща- снимка преди и след почистването на замърсен район.

Двама ентусиасти - Борис Димитров и Стела Димова се включиха и почистиха Кресненското дефиле или както те го определят „най-биоразнообразното място“ в България и допълват, че има два пъти повече видове пеперуди, отколкото в цяла Великобритания.

Младежите са направили и равносметка за своите дейности. Те са събрали 14 чувала в периметър от над 50 м на първото и 50 м на второто. Сред боклуците младите хора споделят, че са открили дрехи, обувки, хиляди мокри кърпички, цигари, всякаква пластмасова посуда, сламки, коледна и великденска украса, изкуствени цветя, стъклени и пластмасови бутилки, кенчета (явно много се пие Red Bull по пътя), найлон, стиропор, опаковки на всякакви неща за домашна потреба, храна и много други.

Стела и Борис обещават да отидат отново през май, като приканват и доброволци. „Действа хем медитативно, хем изтрезняващо и като шамар в лицето. Ако се съберем 100-тина души евентуално може и да го поизчистим“, споделя Стела.

Ц. Иванова  

1 коментар
10 Април 2019 13:22 | Браво
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Браво! Мога само това да кажа. Прави ми впечатление, че под добрите новини никой не иска да коментира. Не е ли скандал, не му обръщаме внимание.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар