Инфраструктурни проекти за съвременния облик на Благоевград оживяват в уникално 3D светлинно шоу за 111 години от Освобождението на Горна Джумая

03 октомври 2023 10:47   1 коментар   2877 прочита


За първи път в Благоевград! С внушителен мултимедиен светлинен спектакъл „Градът на съвремието“, съчетан с пиромюзикъл и празничен концерт на ансамбъл „Пирин“, Благоевград ще отбележи 111 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество.

По време на мултимедийното шоу ще бъдат презентирани 3D ефекти на инфраструктурни проекти, свързани с идентичността и облика на Благоевград.
Зрелищният спектакъл под открито небе ще стартира в 20.30 часа на площад „Георги Измирлиев“. Преди това жителите и гостите на града ще могат да се насладят на тържествен концерт на ансамбъл „Пирин“ под надслов „…и за Свобода“, чийто начален час е 19.30 часа.

Богатата със събития програма за празника на Благоевград ще започне на 5 октомври в 9.00 часа в двора на църквата „Въведение Богородично“. Там ще бъде отслужена панахида за загиналите за Освобождението на Горна Джумая от османско владичество и в знак на почит ще бъдат положени цветя пред паметния знак на майор Иван Павлович Орлински, на паметната плоча на генерал Спас Георгиев и на паметните знаци в двора на черквата.

В 10.00 часа на площад „Македония“ ще бъде издигнато националното знаме на Република България, а веднага след това в 10.30 часа на площад „Мите Марков“ ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Македоно-Одринското опълчение „Майка България“.
Честванията ще продължат с тържествена сесия на Общински съвет – Благоевград от 17.30 часа в зала „22 септември“. 


Още за: Благоевград   шоу   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
03 Октомври 2023 11:29 | Боби
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Струма пуснете коментарите за насо зарята и селянка така от Ляски за да ги залеем с истина. Всички "кадърници" с какво са се доказали. На лов по къси гащи, верно ли бе моме.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар