Инцидент в елитно училище: Ученичка от Езикова гимназия - Благоевград припадна в часа на строга учителка по биология-немски възпитаник

10 януари 2015 16:03   56 коментара   66220 прочита


По време на изненадващ тест десетокласничката се свлякла пред очите на съучениците си

Ученичка от 10-ти клас на Езиковата гимназия в Благоевград припадна в час по биология и уплаши съучениците си по време на тест, който преподавателката Р. Славова дала на учениците. Дали от страх за оценката си, или от глад, но момичето се свлякло пред очите на съучениците и г-жа Славова.

За инцидента, който станал тази седмица са информирани и родителите на ученичката, съобщиха за struma.com. Според запознати, учителката Славова е един от най-строгите и взискателни преподаватели в елитната гимназия,била безкомпромисна към несериозния подход на някои от учениците и неподготвените често гонела от час,така по биология те натрупвали много неизвинени отсъствия.

Част от учениците обожават преподавателката други, обаче се страхуват от нея. Според тях, обикновено по 7- 8 деца биват гонени всеки час, за което получавали неизвинено отсъствие. Освен това десетокласниците се оплакват, че начинът на преподаване от страна на Славова не коренспондирал с високите и изисквания. При всеки въпрос на ученик за повторно обяснение на част от учебния материал, учителката отказвала. В сайта на учебното заведение за Росица Славова, преподавател по биология на немски е отбелязано, че е Славова е завършила в Германия, поканена е като лектор в училището в гр. Базел, Швейцария, където прави силно впечатление с перфектната си работа като педагог.

Това твърдят и колегите й в Езикова гимназия, в раздухването на случая с припадналата ученичка те подозират "активна работа" на злонамерени преподаватели ,които злобеят срещу добрите резултати на учениците, подготвени от Славова и иноваторският й подход в преподаването на биология на немски език.

Лъчо Петров

56 коментара
10 Януари 2015 17:01 | анти рррррррррррр
Оценка:
33
 (
65
 гласа)

поредната зла и. . . . .ученичка, която си изкарва гнева от разбития си живот на учителката, представям си горката учителка как всеки час при тези зли ученици трепери. . . а това си е сериозен повод за срив на нервната система и психиката на една преподавателка и нищо чудно, че момичето е припаднало, защото в главата й има всичко друго, но не и знания (пари, парцалки, коли, мачовци, контрацептиви, зависимост от секса, сладострастие, мързел, дискотеки, трева, чалга, силикон). Припаднало е невежото момиче, защото не му се учи, а иска отлични оценки, защото е хистерично и колкото повече са наблюдателите толкова по-голям кайф е да изработи учителката.
Горката учителка! Няма вече учител, който да може да си гледа съвестно работата. Ще го размажат. Също както оная кифла обяви на цяла България, че полицайката й е бръкнала в интимните места. ДА, АМА НЕ!
Както излезе след това.
Та така и тука.
Речник: У нашенско викат ррррр на овцете кога ги подкаруваа на паша. . . . . .


10 Януари 2015 17:23 | Анонимен
Оценка:
4
 (
40
 гласа)

Госпожа Славова е най-добрият педагог по немски език в момента в училище и винаги обяснява повторно, ако има човек, който не е разбрал нещо


10 Януари 2015 17:23 | bzz
Оценка:
4
 (
40
 гласа)

Славова е мого далеч от разбиранията за съвременен учител. Лично ми е преподавала и тъй като продължих образованието си в подобна насока, благодарение на други доста по способни и кадърни учители, които трябваше да заплащам частно, отговорно твърдя, че знанията и по биология са съизмерими с моите в ядрената физика. Злобна, ограничена и силно отмъстителна жена!!!


10 Януари 2015 17:29 | смяххх
Оценка:
4
 (
22
 гласа)

Учете момиченца, нищо, че това няма да ви е от полза което учите, коя ще стане сервитиорка, коя ще ходи с батковци за пари, коя продавачка, все е тая, дипломата и без това не е нищо особено поне да избутат момите. В кафето е по-яко може да мине времето по-бързо, пък и коя красива млада девойка иска да слуша бръщолевенията на някоя дърта даскалица, айй и довечера на дискотека не мислете за даскало днес.


10 Януари 2015 17:32 | Ивелина
Оценка:
19
 (
47
 гласа)

Езиковата гимназия има невероятен колектив от преподаватели и госпожа Славова е един от тях. За некомпетентните лица искам да поясня, че госпожата не преподава Биология в 10-ти клас. Това е напълно достатъчен факт, който може да подложи достоверността на статията под въпрос. Освен това тя е изградила метод на преподаване, чрез който улеснява учениците до краен предел, стига да са положили минимални усилия в къщи. Друг въпрос е, че лица, които нямат сили да се борят с изискванията на гимназията и преподавателите, търсят извинение като набеждават госпожата.


10 Януари 2015 17:44 | мнение
Оценка:
6
 (
42
 гласа)

Авсолютно никой няма право да гони ученик от час и да пише отсъствие. А за "невероятния колектив", моля, въздържайте се!


10 Януари 2015 18:19 | анти рррррррррррр
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

мнение написа:Авсолютно никой няма право да гони ученик от час

Това го знаете, но не вдявате, че точно неизгонените от час сриват всички цели на тези, които присъстват. Щом се е стигнало до там един ученик да трябва да бъде изгонен, за да могат другите да работят нормално, значи нещата са отишли далеч и са сериозни.10 Януари 2015 18:21 | 681
Оценка:
38
 (
46
 гласа)

Чудно, защо едно време никой не припадаше а сега всички мамини синчета и момета припадат. Как една не припадна в Стройтел (Паното) докато пуши и пие кафе.


10 Януари 2015 18:25 | Доброжелател
Оценка:
32
 (
44
 гласа)

Г-жо Славова, съветвам Ви след тази статия да смените изцяло насоката на поведението си. Преподавайте толкова, колкото да се каже, че преподавате. Без това вие не ожете да работите толкова малко, колкото ви плащат. Обяснявайте едно и също нещо по много пъти с думи прости, няма значение, че някои от учениците се готвят за кандидат-студентски изпити. Не гонете никой от час, а ако някой много буйства му давайте по някоя друга шоколадова бонбона - за да стимулирате ензимите на щастието. Дръжте и по някоя възглавница в класната стая - за всеки случай, на някой може да му се доспи. Не му пречете и не го будете - има опасност да му причините психическа травма! Не съобщавайте на родителите проблемите, които имат техните деца (с училището), а само ги хвалете и подчертавайте колко висок е коефициента им на интелигентност. И така нататък.
ПИШЕТЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ВИСОКИ ОЦЕНКИ - ТАКА ЩЕ ДОСТИГНЕМ ПО-БЪРЗО ДО ДЪНОТО И ПО-СКОРО ЩЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОТТЛАСНЕМ ОТ НЕГО!


10 Януари 2015 18:33 | Roditel
Оценка:
30
 (
42
 гласа)

Как пък не се написа една статия, когато учениците на тази учителка завоюваха първо място в България по биология на немски език! Или когато човек завършил в Германия реши да става учител в страна, където припадналата кифла е топ новина. Ако си учил в Германия е нормално да знаеш какво е да изискваш. Но и ако работиш в България трябва да знаеш, че посредствеността е на почит!


10 Януари 2015 18:43 | Илияна
Оценка:
20
 (
46
 гласа)

Ученичка съм на г-жа Славова и мога чисто сърдечно да заявя, че това е един от малкото стойностни преподаватели на ЕГ " Акад. Людмил Стоянов". Да, госпожата е строга, но при нея се научават много неща, стига ученикът да има желание за това. Изключително подробно обяснява в час и не отказва допълнителни пояснения. Държи на добрата дисциплина и смятам, че това трябва да е практика на всеки един уважаващ себе си преподавател. Твърде грозно е да се злоупотребява по тази начин с авторитета и качествата на ДОБРИЯ ПЕДАГОГ.


10 Януари 2015 18:52 | ученик от ЕГ
Оценка:
4
 (
28
 гласа)

За, невероятния колектив" в ЕГ, моля??? въздържайте се!!


10 Януари 2015 18:52 | РЗС
Оценка:
11
 (
37
 гласа)

кога ще бъде изхвърлена от училището директорката коята я спуснаха с парашут тинка попова оставка


10 Януари 2015 18:52 | Албен
Оценка:
5
 (
29
 гласа)

Вижте пишете каквото си искате, но малко хора я познават като мен и "Ивелина" :D и г-жа Славова си взима работата при сърце до такава степен, че чак не е за вярване. ТЯ Е СТРАХОТЕН ПРЕПОДАВАТЕЛ


10 Януари 2015 18:54 | г-жа Дора
Оценка:
19
 (
31
 гласа)

Именно защото в някои училища преподаването е на доста високо ниво и изискванията са също високи, тези училища се наричат елитни ! Тези ученици, които не могат да покрият критериите просто не са за там !Те не осъзнават скромните си възможности. Дори си мислят, че са на нивото на най-добрите. За това и се бута там, където не им е мястото, пък после търсят под вола теле, за да оправдаят ниските си постижения и невъзможността да се справят с високите изисквания! Аз съм на 60 години. Завърших престижно училище в София и помня добре, че имахме съученици, които трудно се справяха и някои от тях дори напуснаха училището. Тези които останаха, макар че завършиха с ниски дипломи, имаха добрия шанс да се движат в среда на умни, интелигентни и възпитани съученици и учители, и това им даде добър старт в живота. Всички от класа ни завършихме висше образование (тогава във ВУЗ се влизаше трудно и подготовката беше на високо ниво) и се реализирахме добре в живота, и всички имахме добри семейства!


10 Януари 2015 19:28 | РРРРРРРР..../ПППП.../
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

До " владеещите и пишещите на чужди езици" : ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА БРЕ ГОВЕДААА ....РРРРР.... Аййййдддее !!! "уграмутевайтесеее "!!!


10 Януари 2015 19:49 | 222
Оценка:
7
 (
27
 гласа)

Като бивш възпитаник на ЕГ - Благоевград, се радвам, че в гимназията все още има добри учители! Тази статия и коментарите относно г-жа Славова, ми върнаха надеждата, че в България има останало място/ училище (различно от частните училища), където децата могат да получат добро образование! Живея извън България от много години и се замислям дали да не се завърнем в Бългаирия за известно време, където детето ни да си донаучи български език, а и друг език, различен от английски ... За мен тази статия, наместо антиреклама, звучи като реклама за училището и учителката! Г-жа Славова, нека този "инцидент" да не ви разстройва и променя! Останете педагог такъв какъвто сте в момента! Искам да остане училище, където евентуално нашето дете може да получи знания, а не незаслужени високи оценки!


10 Януари 2015 20:33 | анонимен
Оценка:
23
 (
27
 гласа)

Не я разбират, това е проблемът. Госпожа Славова предава биология на немски език, но за да се разбере преподаденото, учениците трябва да знаят добре езика! В езикова гимназия обаче попадат и много неграмотни, мързеливи и некъдърни ученици - някои с връзки, други с тройки. Те не са в състояние да научат езика през първата година, когато учат основно чуждия език и в девети клас всичко, което е на този език, за тях е не само трудно, а ужасно трудно и тогава стават виновни учителите. А другият плоблем е, че


огромна част от учетиците имат само претенции и никакви, ама никакви знания, искат
високи оценки, а са тъпи и невежи


10 Януари 2015 21:18 | еее
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Стига сте плюели по госпожа Славова не допускате ли, че това момиче понякога получава такива пристъпи.


10 Януари 2015 21:58 | Маке
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Имало още добри колеги, останали да преподават в България-респект! Аз не издържах, и сега си вадя хляба в немскоговоряща държава... Тук, поне заплащането и условията са на ниво... За съжаление, реформите в образователната система са доста неспулочливи. Но, като виждам на какво ниво е нашата система, направо ми е жално... Нека колежката да продължава в същият дух! Успех


10 Януари 2015 22:13 | ХИТЪР ПЕТЪР
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Само ку-ц им е у глава, как няма да припадат.


10 Януари 2015 22:23 | К. Ш.
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Първо искам да кажа, че Р. Славова не преподава на 10-ти клас по биология на немски език. Второ - да тя е немски възпитаник, държи на добрата подготовка вкъщи, дисциплината. Но защо изкарвате тези нейни добри качества като нещо лошо. Това, че в България ако имаш пари и изглеждаш добре просперираш, не важи за всички страни. Факт е, че всички имаме равни шансове и за да напреднем в живота е необходим труд. Точно това опитват да наложат преподавателите в гимназията с високите си изисквания. Ако на това момиче й е по-лесно вместо да научи, да направи цирк и да набеди уважаван и дългогодишен преподавател, е друг въпрос. Високите им изисквания имат за цел да изградят млади, образовани и добри кадри на България. Мерките на Р. Славова за дисциплина в часа явно са били необходими, а като преподавател тя има право да гони ученици с отсъствие според правилника. Работата си тя приема изключително сериозно. Прави цветни и подробни табла за всеки урок, а освен това при въпроси тя отделя време.


10 Януари 2015 22:47 | fuckSlavova
Оценка:
-5
 (
31
 гласа)

"Невероятната" госпожа Славова не само има психически проблеми, но и налага тормоз над децата. Не може при всеки зададен въпрос да крещи, трепери и удря по чина. Няма спор, че е умна и е доста навътре в сферата на биологията и немския език, но учителят трябва да бъде не само компетентен по предмета, ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПЕДАГОГ и да знае как да разговаря с учениците си! Тя не умее това. Аз също съм нейна ученичка. Била съм гонена от часа й само защото зададох въпрос за материала, а тя ми отвърна, че не желае да ме слуша и не е длъжна да ми обяснява, след което ми каза да напусна стаята. Момичето, което е припаднало ми е приятелка. Умна е и както вие "компетентните" се изразявате с тази дума- тя не е КИФЛА... А госпожа Славова не умее да сдържа нервите си, има отношение към учениците си и за мен както и доста от учениците, на които е преподавала, тя не е добър педагог. Не е нормално според мен да имаш страх от учителя си!!! :)


10 Януари 2015 23:03 | Roditel2
Оценка:
14
 (
26
 гласа)

Защо г-жа Славова да е виновна за медицинския проблем на момичето?
Моето дете е от учениците, което обичат и уважават учителката и са благодарни за подготовката по биология.
Ако някой не може да издържи психически, просто не си губи времето в такова училище...


10 Януари 2015 23:13 | бивш
Оценка:
-8
 (
16
 гласа)

Единствените учителки, които заслужават уважение в ЕГ са Тинка Попова и нели драгинова!!! Те са прекрасни педагози


10 Януари 2015 23:48 | Aнна
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Държа да отбележа, че това нещо изобщо не е вярно, г-жа Славова е единствения преподавател, който поднася информацията от урока систематизирано и обобщено на копия и се изисква елементарно усилие при проявено желание от страна на ученика. В часа ако си съсредоточен и не си чатиш и правиш селфита то можеш голяма част от урока да го запомниш още там, докато при г-жа Драгинова трябва да зубриш и водиш онлайн обучение по немски език. Г-жа Драгинова чете урока от учебника, имам предвид предмет История 9кл и не дава обяснения по немски за разлика от г-жа Славова.


10 Януари 2015 23:58 | Хахо
Оценка:
15
 (
25
 гласа)

Ако някой може да влуди учител, задавайки въпрос, се питам колко ли умно словосъчетание е сътворил?! И защо госпожата е длъжна да обяснява пак и пак? Има специализирани училища за бавно вдяващите. Там и потретват и песнички пеят. Елитните училища са за елитни ученици. Все пак трябва да се подготвят добрите деца, за да са конкурентни на връсниците им по света. Останалите могат да пият и пушат по барчетата.
Подобни проблеми се случват често, когато посредствеността и неоправданата самооценка си подадат ръка.


11 Януари 2015 00:30 | Колева
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

"Единствените учителки, които заслужават уважение в ЕГ са Тинка Попова и нели драгинова!!! Те са прекрасни педагози"

Тестовете, които г-жа Драгинова раздава в часовете си представляват следното: един лист изписан от двете страни и едната група работи лицето на "Теста" а другата група работи гърба на листа. Всяка от групите разполага с 20мин и няма право на проверка или корекция на другата страна.
Това аз го разбирам като проява на небрежност и немарливост от страна на "педагога". Недопустимо е и в учебен час г-жа Драгинова да "кисне" във Facebook чрез телефона си, все пак държавата и плаща, за да обучава децата а не да сървира в нет пространството по време на работа. Но, ако това и харесва повече със сигурност може да се намери достоен заместник при добро желание от страна на директора г-жа Попова.


11 Януари 2015 00:33 | 222
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Хахо написа:Ако някой може да влуди учител, задавайки въпрос, се питам колко ли умно словосъчетание е сътворил?! И защо госпожата е длъжна да обяснява пак и пак? Има специализирани училища за бавно вдяващите. Там и потретват и песнички пеят. Елитните училища са за елитни ученици. Все пак трябва да се подготвят добрите деца, за да са конкурентни на връсниците им по света. Останалите могат да пият и пушат по барчетата.
Подобни проблеми се случват често, когато посредствеността и неоправданата самооценка си подадат ръка.

Абсолютно сте прав! За да може нашите деца да се конкурират за добри позиции в ЕС и САЩ, те трябва да бъдат дори още по-добри от местните! Там важи с още по-голяма сила приказката, че "по дрехите те посрещат, но те изпращат според това, какво имаш в главата" ...


11 Януари 2015 00:54 | Груева
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Жалко, че се допуска да бъде хулен, унизен и обиден един достоен учител, това говори колко пошло е обществото ни. Липсата на строгост, дисциплина и уважение от страна на ученика и родителя към Учителя и Училището, както и безкрайните компромиси с образованието ни, показват резултат и сега. Кой допусна този гнусен материал да бъде публикуван и защо не публикувахте успехите на този УЧИТЕЛ? Какъв точно тип журналистика е това?
Ако искаме високи резултати от децата си то са необходими все повече учители като г-жа Славова, а ако на някой не му харесва нейната строгост и взискателност то може да смени училището, а не да разиграва цирк на чужд гръб.


11 Януари 2015 01:28 | Бивш възпитаник
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Учителите, които биват споменати в коментарите ( Р. Славова и Н. Драгинова), са изключително добре подготвени кадри! Благодарна съм, че имах възможността да ги познавам и да бъда част от това, което те като преподаватели създават.
Относно методът на обучение на г-жа Славова- тук няма как да се говори за консервативност! Нейната отдаденост личи в начина, по който подготвя и развива уроците, в усърдието, което полага в изготвяне на плакати и резюмета на учебния материал (особено по биология).
За работата на г-жа Драгинова говорят резултатите на нейните ученици! Те са достатъчно доказателство, че тя е учител, заслужаващ уважение и признателност! Тя дава това, което се изисква от нея като преподавател и не е длъжна да стои зад ученика и да го подканва да учи. Казвам го, защото учениците, които се оплакват от нея и родителите, които застават зад тях (без достатъчна информираност), явно очакват точно това! Тя е винаги готова да обясни неразбран материал.
Благодаря!


11 Януари 2015 07:26 | iuw
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Roditel2 написа:Защо г-жа Славова да е виновна за медицинския проблем на момичето?

момичето няма медицински проблем, но има характеропатия. Припаднала е публично, падала е така, че да не се удари, през цялото време е разбирала какво прави а сега се наслаждава на тази статия и на защитниците си във форума. На училище ще отиде със самочувствие на победител и ще се държи от нагло по-нагло. Струма ще ни информира за следващите й припадъци, у провокирани от друг "жестоки" хора - учители, преподаватели в университет, началници. Бъдещият й съпруг, во главе със свекърва и свекър, след тях зълва и девери; всички ще треперят постоянно да не й стане лошо и ще задоволяват всяко нейно искане веднага. И така - най-важното нещата се постигат без особени усилия, лесно, ефективно, приятно и мнооого резултатно. На това му се вика емоционално изнудване, шантаж, манипулация. С една дума - момичето е от тия актриси дето всичко могат, но не на истинска сцена.


11 Януари 2015 07:57 | До iuw
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Не сте прав/а! Характеропатията, както я наричате си е точно медицински проблем. С нея се занимават едни хора с бели престилки, наричащи себе си психиатри! Иначе сте напълно прав/а, че "изтерзаното" момиче така ще постига целите си и занапред в живота! Пропускате само, че и съпруг/свекър/свекърва/зълва/девер, също може да са с "характеропатия" и тогава ще четем за това в криминалните хроники.
А самата статия е наистина омерзителна. Единственото и достойнство е дискусията която провокира, даваща възможност да видим как посредсвеноста обвинява всеки друг за реалността.
Не познавам г-жа Славова, но се питам защо преподава тук, а не в Базел?!


11 Януари 2015 08:07 | Мария
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Хората са казали "На кривата ракета и Космоса и пречи". Откога да изискваш знания и учениците да трябва да полагат усилия е погрешно, лошо, злобно? Все пак тези ученици са в елитно училище, като искат леко и меко да отидат в някое селско или в такова, където знаят, че никой няма да ги кара да учат. Момичето може и да е припаднало, защото не е закусвало, а не заради учителката, но веднага вината е хвърлена върху нея. Защо? Скоро четох статия за дисциплината в швейцарските училища от едно българско момиче. Тя защо не припада от страх, а учи и полага усилия, за да е на ниво. Ценете качествените учители, защото образованието е сила, колкото и пренебрегвано да е то.


11 Януари 2015 08:07 | 222
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

До iuw написа:Не сте прав/а! Характеропатията, както я наричате си е точно медицински проблем. С нея се занимават едни хора с бели престилки, наричащи себе си психиатри! Иначе сте напълно прав/а, че "изтерзаното" момиче така ще постига целите си и занапред в живота! Пропускате само, че и съпруг/свекър/свекърва/зълва/девер, също може да са с "характеропатия" и тогава ще четем за това в криминалните хроники.
А самата статия е наистина омерзителна. Единственото и достойнство е дискусията която провокира, даваща възможност да видим как посредсвеноста обвинява всеки друг за реалността.
Не познавам г-жа Славова, но се питам защо преподава тук, а не в Базел?!


И аз не познавам г-жа Славова, но мога да ви кажа от личен опит, че може би причината да не преподава на друго място е, че е осъзнала, че камъкът си тежи на мястото! В чужбина, си оставаш имигрант ..


11 Януари 2015 08:16 | Иванина
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Една поговорка гласи: “Езикът е богатство-нека да бъдем алчни! ”. Във връзка с това госпожа Славова винаги ни казва:" Бъдете! Искайте, за да постигнете! Вярвайте и ще успеете! " и дава всичко от себе си. Радвам се, че има педагози като нея . Страхотна методика, много добри обяснения, и то с примери. Излиза извън рамките на урока като обяснява и дава отговор на всеки въпрос . Помага да се отпуснем и да говорим, да се изразяваме правилно. Благодаря за отдадеността и старанието ѝ.


11 Януари 2015 08:26 | 2221
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Мигриралите хора се наричат по различен начин:

емигранти — спрямо напуснатата страна или
имигранти — спрямо приемащата страна.

Възловия въпрос е къде е мястото на добрия учител ?
При "припадащите" или при хората ценящи знанията и най-вече безспорните успехи на учителя.


11 Януари 2015 08:34 | Анонимен
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

"Единствените учителки, които заслужават уважение в ЕГ са Тинка Попова и Нели Драгинова!!! Те са прекрасни педагози"
Не разбирам как може да заслужава уважение учител, който сам не уважава себе си, в случая г-жа Драгинова? Как може да подминаваш с пренебрежение ученик, който те поздравява, да губиш класни работи, които представляват хвърчащи листове, да не присъстваш на родителска среща, при положение, че имаш проблеми с общуването точно с тези деца, да висиш във Facebook по време на час, да отказваш да проверяваш домашни и да комуникираш с учениците само виртуално. Това ли са новите методи за комуникация с учениците и ако е така, какво прави въпросният "ПЕДАГОГ" в това елитно училище? Не може по история на немски език да се напише план, без да се обясни урока. Не може като се зададе въпрос от ученика, да крещи и да обижда, да казва, че учениците имат претенции, а не учат. Че как да се научи нещо, което не е обяснено? Това означава да се назубри! Не мога да уважавам такъв учител!!!


11 Януари 2015 10:51 | byu
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Славова може да е строга и с различни разбирания, но със сигурност не е злобна. Дори бих казала, че емного добър и състрадателен човек.


11 Януари 2015 13:38 | анонимен
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Споменатите заслужаващи уважение са едни от многото, които не само не заслужават уважение, а по-скоро обратното. Това училище наистина е от така наречените "елитни", защото тук трябва да учат само деца, които го могат. Поставени са високи изисквания за интелект и възможности, но и желание за постоянен труд, защото предезвикателствата са твърде сериозни. НО това важи и за учителския състав - високо интелектуално ниво, педагогически похват, желание за работа и в час и преди часа, отзивчивост, обич към учениците, които са сътрудници в общия проект, еднакво отношение към всички без фаворизиране, защото има полза от родителите и още много и много. Заради товае казано, че"учител не професия, призвание"


11 Януари 2015 16:50 | ото
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Тая е нищо пред Шопова от мг


11 Януари 2015 18:03 | нямам думи
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

ЗАЩО ЕДИН ПЪТ НЕ НАПИСАХТЕ КАКВО СА ПОСТИГНАЛИ УЧЕНИЦИТЕ?! ГОРЕЩА НОВИНА ЛИ ?? ГОРЕЩА ГЛУПОСТ НЯМА ГРАМ ИСТИНА В ТАЗИ СТАТИЯ ! НЯМА УЧИТЕЛ КОЙТО ДА Е ОБИЧАН ОТ ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ, Г-ЖА СЛАВОВА Е ОБИЧАНА ОТ ПОВЕЧЕТО СИ УЧЕНИЦИ, НЯКОИ ПРОСТО НЕ СЕ СПРАВЯТ С УЧЕБНИЯ МАТЕРИАЛ


11 Януари 2015 18:34 | анонимен
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Аз съм настояща ученичка на госпожа Славова. Тестът не беше изненадващ, бяхме предупредени за него още преди началото на ваканцията. Лично в нашия клас, Славова никога не е гонила ученици от час! Наистина понякога реагира по- емоционално от другите учител, но не мисля, че това е повод за притеснение. Не казвам, че е най - добрия преподавател на света, но определено не заслужава такова унижение. ЕГ е една от малкото останали наистина елитни гимназии в България. Статията е написана некомпетентно! Прочетох някои коментари, в които с цел да бъде защитена госпожата, хората обиждат въпросното момиче, което също намирам за абсолютно неправилно. Инцидентът е единичен. Би могло да се случи на всеки. Понякога стресът и претоварването идват в повече. Твърденията, че момичето е инсценирало припадака са повече от абсурдни! А на вестник Струма, искам да кажа, че този път наистина се изложихте.


11 Януари 2015 22:02 | анонимен
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Аз съм съученичка на припадналото момиче и също настояща ученичка на г-жа Славова. Искам да кажа, че в статията няма нито един верен ред. Бяхме предупредени за теста още преди коледната ваканция, а момичето иззобщо не е кифла, която не учи. Припадна в междучасието, не по време на самия час. Госпожа Славова е невероятен педагог, достоен за уважение. А колкото до достоверността на тази статия само при факта, че в 10 клас биологията не се преподава на немски език. "Журналистите" на в. Струма отново, типично за тях, достигнаха до краен предел.


11 Януари 2015 22:16 | Анонимен потребител
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Статията е написана абсолютно некомпетентно. Единственият достоверен факт е този, че г-жа Славова е немски възпитаник. Аз - настоящ ученик на въпросния преподавател - съм възмутен от отправените обвинения, отхвърлящи всяка връзка с реалността. Ние, учениците, знаехме за провеждането на контролната работа достатъчно рано, за да се подготвим. Г-жа Славова желае да бъдат задавани въпроси по време на всеки учебен час - не отказва съдействие на никого. Биология на немски език се изучава в девети, не в десети клас. Старанията на нашата учителка са достойни единствено за похвала.
В заключение - съжалявам, че езиковата ми култура е на по-високо ниво от тази, демонстрирана от журналистите на "Струма". Този факт единствено допринася в полза на качеството, което предлага обучението по всеки предмет в Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов".


11 Януари 2015 22:26 | Анонимен 1
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Някой знае ли каква квалификация има Нели Драгинова, за да препода ва история на немски език?


11 Януари 2015 23:25 | БЕЛ-до една от анонимнит
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Уважаема госпожице, думата е "припадЪк".
Как точно учите немски език, ако български не знаете?


11 Януари 2015 23:31 | Do БЕЛ
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Моля Ви, не им правете забележка за правопис, че ще изпоприпадат!


12 Януари 2015 09:05 | Койчо
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Неграмотнико, спри да пишеш статии! "към несериозния подход на някой от учениците". "някоЙ" е единствено число, а "учениците" е множествено число. Освен ако не си циганин, за които подобен изказ е типичен, то не виждам друга причина, да не знаеш разликата между "някоЙ" и "някоИ". След препинателен знак запетая се оставя празно място, просто като информация.
Пишете за образование и училище, а имате нужда от такова.


12 Януари 2015 10:02 | василева
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И моето дете припадна в час. От притеснение. Но учителят му даде шанс прояви разбиране и го изпитва писмено. Изкара 5. Добрият педагог веднага намира решение!


12 Януари 2015 11:06 | Редакторо
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Ало, Struma. com, самозакрийте се, бе...


12 Януари 2015 11:52 | Диди
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ами вие какво ще ядете после, преписвачи !Няма ли Struma. com сте загинали, така че по кротко в злобата си


12 Януари 2015 12:10 | Учитебл
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Нещо не е наред в тази гимназия явно, вижте какви коментари, как се активизира Задружния учителски колектив, отвсякъде личи, че това не са ученици а учители, продължавайте Struma. com ровете се в тази елитна гимназия, за да разберете кой кой е и какво се случва !!! Лично ще ви подам информация, от която ще ви настръхнат косите ! Хайде със здраве !!!


12 Януари 2015 18:30 | до учителбл
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Моля, дайте конкретен пример!


17 Юни 2015 08:13 | Пантелеймон пътник
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Колко малко всъщност познавате това влечуго Росица Славова, прикрита и коварна, зубрач от класа, ако научите подробностите за нея ще ви настръхнат косите. Прочетох внимателно написаното за това същество, някои писания са наивни, плъзгащи се по повърхността на нещата около Славова, безскрупулен кариерист, безжалостен манипулатор и жестока до безчовечност. В моя университет където бе студентка, преди за замине с връзките си за Германия, едва не съсипа семейството на уважаван професор и преподавател с стремежа си да успее, съсипа и живота на бившия си съпруг, с когото семейство не и е трябвало, искала е жителството и апартамент в Пловдив.


02 Май 2016 01:04 | Aaron
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Скъпи хора,
Докато бях зает да чета цялата тази словестна диария, успях да разсъждавам върху ситуацията.
От кога "елитни училища" са тези с 27. 00 бал? За това някой може ли да даде сносно обяснение? Ако в провинцията това е елитно, е, не си правете такива илюзии.
Защото в училище, в което са влезли ученици, чиито родители имат връзки, не е елитно. Може такива преходаватели да са на високо интелектуално ниво, но мястото им просто не е в горе споменатата гимназия. Може ли някой да ми поясни защо децата са принудени да учат материал на чужд език? За да се усвои. Сигурни ли сте? Или просто самите деца зубкат, за да изкарат една шестичка. Несериозен подход? Че кому е нужно изучаване на даден предмет на чужд език, освен ако не продължи да следва в чужбина. Защитавайте, няма лошо. Винаги е добре да има повече гледни точки.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар