Илко Стоянов: Приемам всяко различно мнение, но изключително много държа на истината и фактите

26 май 2022 16:14   32 коментара   6444 прочита


Кметът на Благоевград Илко Стоянов коментира разпространена декларация от народните представители от „Продължаваме промяната“ Владимир Табутов и Андрей Гюров, които призовават общинските съветници да не подкрепят предложението за поемане на дълг за развитие на парк „Бачиново“. Той изказа мнение и за твърденията от страна на председателя на ОбС, че финансирането от Фонд ФЛАГ ще доведе до сериозни последствия за Общината. 

„Приветствам всяко различно мнение, но изключително много държа на коректността, истината и фактите, затова ще припомня, че двамата депутати гласуваха ЗА това да бъде изтеглен дълг от държавата в размер на 7, 3 млрд. лева. Досега не съм си позволил да изразя становище, но тъй като те дават своето мнение, ще припомня, че Благоевград е част от България.

Затова моят апел към тях е, щом подкрепят идеята за надграждане на „Бачиново“, но отхвърлят тази за поемане на финансово задължение, нека намерят безвъзмездно финансиране от 17 млн. лева и помогнат тя да се осъществи. По този начин ще покажат, че обичат Благоевград и вместо да има напрежение, нека отделят 17 млн. лв. от тези 7, 3 млрд. лева“, каза кметът. 

Той подчерта, че е направил всичко възможно за райониране и благоустрояване на аквапарка и прилежащите му зони, като към момента проектът е одобрен от Инвестиционния съвет към Фонд ФЛАГ, а това е един огромен шанс градът да се развие. 

В същото време кметът заяви, че двамата депутати не са го търсили за среща, а при опит той да инициира такава, Владимир Табутов и Андрей Гюров са отказали. 

„По отношение на председателя на Общински съвет – Благоевград, който изрази становище по време на пресконференция, че поемането на дълг ще лиши

Благоевград от възможността да кандидатства за реализиране на други проекти чрез финансиране ще кажа, че всеки има право на мнение. Тук обаче искам да посоча някои факти, свързани с едно предишно управление на града, известно като модела „Тасков – Камбитов“.

Тогава бяха теглени заеми от Търговска банка и Тасков бе един от знаменосците на всичко това. По онова време той не се притесняваше от кредитния рейтинг, от лихвени проценти и от това какво ще се случи с Общината. По време на неговото председателство, тогава, бяха взети 2 големи заема. 

Единият е на стойност над 2 млн. лева и касае ЛЕД осветлението в града, което всички виждаме в какво състояние е, но по-сериозно внимание ще обърна на втория заем, който е в размер на 7, 5 млн. лева. Забележете - този тежък кредит също е взет от Търговска банска.

Същият е изтеглен без обществено обсъждане, а може би председателят на ОбС си е правил собствена анкета, в която вероятно 9 от 10 човека са потвърдили, че искат това финансово бреме. За тези кредити Община Благоевград плащаше по 296 хил. лева всеки месец“, заяви Стоянов. 

Той подчерта, че по неясни причини, въпреки че всичко това е публично известно, самообявили се водачи на гражданското общество в Благоевград не задават нито един въпрос във връзка с този кредит. 

„Отново ще го кажа категорично - нека стане ясно, че ако има нещо, на което много държа, това е истината. А дали ще се реализира идеята за реновиране на аквапарка, това е решение на Общински съвет. Аз нямам самоцел и ще приема нещата такива, каквито са“, заяви кметът Илко Стоянов. 

Той коментира и две предложения, заложени в дневния ред на Общински съвет, касаещи промяна на Общия устройствен план. 

„Те са направени от председателя на ОбС. Това е абсолютен парадокс. Никой освен кмета няма право да предлага изменение на ОУП и в това отношение Закон за устройство на територията е категоричен. В чл. 124 е изрично подчертано, че Общински съвет приема решение за изработване на проект за Общ устройствен план по предложение на кмета“, заяви Стоянов, като призова гражданите да не се подвеждат по празни обещания и незаконосъобразни действия, които няма да доведат до желания резултат. 
 

32 коментара
26 Май 2022 16:22 | в изгнание
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Илко, в живота хората първо прохождат, след това правят по големи стъпки, и след това могат да спринтират.
Научи се да правиш задължителните малки стъпки и след това ще можеш да направиш спринт за 40 милиона!


26 Май 2022 16:42 | Прокурор
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Насра ли се, Илчо ? Пътник си, крадец долен !!!


26 Май 2022 16:47 | Вароша.
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

След една година ще има нови избори за кмет на Благоевград Илко не бързай със заема. Бъди търпелив до изборите догодина Ако догодина гражданите те изберат за кмет - това ще е показател, че гражданите ти дават карт бланш да теглиш заем за Бачиново. Ако изберат друг за кмет на града - това означава, че не желаят да се тегли заем от 40 милиона лева за Бачиново


26 Май 2022 17:00 | 223
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Тръчи лажи - с две думи!!!


26 Май 2022 17:02 | ИВАН ИВАНОВ
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

В БЛАГОЕВГРАД ТРЯБВА ДА СЕ ИНВЕСТИРА ! КАКВО ИСКАТЕ ОТ КМЕТА, ИСКА ДА
НАПРАВИ НЕЩО ХУБАВО ЗА ГРАДА . СВЕСТНИТЕ И ПЪЛНИ С ИДЕИ ХОРА, МОЖЕЩИ НЕ СА ЖЕЛАНИ ОТ ТЕЗИ КОИТО СА КРАЛИ И СЕ НАДЯВАТ ПАК ДА КРАДАТ !
НЯМАТ ГРАМ СЪВЕСТ И МОРАЛ .КАК ИМАТ СМЕЛОСТТА ДА ГЛЕДАТ ХОРАТА В ОЧИТЕ БЕЗ ГРАМ МОРАЛ И ПОЧТЕНОСТ .ИСКАТ ДА СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ-СТАНИ ДА СЕДНА ! НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТОВА -НА ХОРАТА ИМ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ТЯХ -АЛЧНИ И КРАДЛИВИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ ! БОРБА ЗА НАДМОЩИЕ


26 Май 2022 17:04 | Петър
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Как може илко тръчи лажи да говори истината. Та той е скаран с нея. По голям лъжец и от насо излезе


26 Май 2022 17:06 | Насо камби
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Спокойно аз командвам тръчи лажи. Така че не му се сърдете на тръчи лажи


26 Май 2022 17:16 | хъх
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Нека Кмета Илко Стоянов да изтегли заема и да си мушне паричките в джоба, а новият кмет догодина да си чука главата...


26 Май 2022 17:31 | ������� РЕАЛИСТ
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

палаханов и компания са му сложили чепарката на вратъ искат си инвестираното за да стане кмет. и драпа за кредит да се издължи а пък кои ще го връще хал хабер си няма. вижте как се дупи на бившите си съпартици от. Д. П. С. по цветарски.


26 Май 2022 17:38 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

И НАСТОЯЩИТЕ МУ СЪПАРТИЙЦИ ГО ЗНАЯТ ЧЕ Е ТРЪЧИ ЛАЖИ- И ДРАПА ДА КРАДЕ И СА ПРОТИВ. А ТОИ Е ТРЪГНАЛ СМЕТКИ ДА ИМ ДЪРЖИ КАКВО СА ГЛАСУВАЛИ ТЕ. ТА ДАВЗЕМЕМ ДА ГО ИЗДИГНЕМ ЗА ПРЕМИЕР ТА ДА СЕ НАКРАДЕ.


26 Май 2022 17:41 | Чушки Камби
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

не е Тръчи Лажи, а ТРАЧИ ЛАЖИ


26 Май 2022 17:42 | МНОГО ЗАПОЗНАТ
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Пак лъжи и то долнопробни! Защо бе кметоподобие не кажеш истината и все буташ фонд Флаг отпред, като създаваш илюзията, че едва ли не понятието кредит липсва. ИСТИНАТА:ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ПУСКА ПАРИ НА ФОНДА ЗА УСТОЙЧИВИ ГРАДОВЕ, В КОЙТО СА ОЩЕ ФОНДА ФЛАГ, ОБ БАНКА И БКО. ПРОЕКТА С ГЛЕДА, НО ПАРИЧКИТЕ СЕ ДАВАТ КАТО БАНКОВ КРЕДИТ И ТИ КМЕТЕ ЩЕ ПОДПИШЕШ РЕАЛНО С БАНКАТА ОББ ЗА 15 ГОДИНИ СРОК ЗА ВРЪЩАНЕ. НАЙ-ВАЖНОТО УСЛОВИЕ ДА СЕ ДАДЕ ТОЗИ КРЕДИТ Е ДА ИМА РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, КОЕТО Е ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ОБЩИНАТА ЩЕ ГО ВРЪЩА ОТ СВОЯ БЮДЖЕТ. ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА КОЛКО Е РЕНТАБИЛЕН ПРОЕКТА. И ТОЧНО ТУК КМЕТОПОДОБИЕТО ПОКАЗВА КОЛКО ГО Е ЕНЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС.


26 Май 2022 18:00 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

лажи- лажи- вере. лажи кои ке лажеш само тасков вере неке да излажеш.


26 Май 2022 18:33 | истината
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Истината е, че далаверата е голяма и затова са озверели. Готвят се да откраднат близо 7 млн шайката на Илко, Палаханов, Ризов и Митрев. С валък пай са включени и съветници. Утре ще видите кои са на софрата


26 Май 2022 18:36 | Кой ли
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Питайте го тоя папуняк, къде ще учи синът му и ще ви стане ясно, защо драпа за тоя заем!
От къде ще извади кеш пара да плати за това медоносче да учи?


26 Май 2022 18:38 | Едно ми
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Нека пртаците му да се явят концесионери като Галчев и да налеят 20 млн. и 30 г. Да ги ползват! Щом са толкова отворени!


26 Май 2022 18:40 | Смочево
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Всичко е платено, спазено и разпределено!


26 Май 2022 19:06 | Ради
Оценка:
-11
 (
13
 гласа)

Кмет с чест! Мъж на място! Евтини коментари, видимо, се пишат от трима души! Толкова личи и в изказ и в начин на писане. Какво си мислите, че ще постигнете с такива писаници? Бачиново всички го искат. С който и да говоря от познатите ми приветства идеята.. а вие? Нека града умира, па вие си пишете евтини коментари. Никога няма да се оправим с подобна общност


26 Май 2022 19:08 | Силвия
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

утре ще се реши! Дано се реши! Дано го има, дано се случи тази прекрасна идея за Бачиново


26 Май 2022 19:12 | 2
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ради и Силвия е един и същ


26 Май 2022 19:13 | Шани
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

Кой кмет досега е заставал така открито пред народа си? Браво, Илко! Разнищи ги Тея! кой кмет досега поиска мнението на хората? Никой! Само се крадеше, теглеха се пари тихичко, които ние плащаме! Поне сегашния кмет е честен, открит и ясен с точни цели, допитваше се до местното население. Адмирации за кмета, сегашния кмета!!!


26 Май 2022 19:33 | еленово
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

И от този кмет нищо не става. Другата година ще си изберем нов кмет на Благоевград.


26 Май 2022 19:38 | хмх
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

нема и 1 година от мандата и вече биеш зарята и томов по некъъдърност и крадене цървул, кога ще си събереш наемите на общинските обекти като операта на наркоман предишния път и сегашния как дае синята къща и на кого за без пари колко плащтат роячки и тасков наеми и тротоарни площи колко плащат и редовно ли мам кажа и ония папуяк от езерец заради който прокопаха целия град уж да има вода за басейна в еленово а се оказа че уж незнем че за да има състезания няма как да е минерална вода колко от тези ги даде на съд и прокурор как се засаждат теменужки зимата и кой твои до сърцетото близак има магазин за цвветя на ЗМКА и още и още, що бързаш в тая ситуация имаш 1 година мато кмет после какво праим като нете изберът с заема


26 Май 2022 20:32 | Поздрав от Слави
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

За крадец не ставаш, ти си будала


26 Май 2022 21:23 | До ради
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Кой иска бе, тулуп?
Селяните като поддръжниците ви!
Напълнихте общината с бунаци от помакистан, кефалия и снаданско


26 Май 2022 21:30 | Венци
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

надявам се обс да подкрепи развитието на града


26 Май 2022 22:12 | Кредитен милионер
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Долу ръцете от Бачиново, мърлячи!


26 Май 2022 22:18 | До по горния цървул
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

е що е Бачиново вече бе-чалгии на Тони Аргиров-ченгето в кича, мангалски сватби и летни плажове на тъмнозелените избиратели с каруци..... ууууууууу


26 Май 2022 23:27 | Палкафа
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И после имало държава..... Тоя милиционер няма ли кой да го разследва, как взима заведения, хвърля торба с пари и след това приключва?
Випса го купи и го заеба, сега и гъбата, там хвърли над половин милион, а няма агенции да го проверят...


27 Май 2022 08:30 | ДЕСИСЛАВА
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

КОМЛЕСАРИТЕ САМО ПЛЮЯТ . ТРЯБВА ДА ОСТАВИМ ТОЗИ ПРЕКРАСЕН КМЕТ ДА РАБОТИ И ДА НАПРАВИ ГРАДА КРАСИВ . ДА НИ Е ПРИЯТНО ДА СЕ РАЗХОЖДАМЕ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ . ПОГЛЕДНЕТЕ В САНДАНСКИ КАКЪВ КРАСИВ ПАРК ИМА . БЕЗ ПАРИ НЯМА КАК ДА СТАНЕ . А ТЕЗИ ВЕЧНИ ХРАНИЛКА НА ГЪРБА НА ХОРАТА, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА И ДА СЛЕЗАТ НА ЗЕМЯТА .СТИГА СА ПРАВИЛИ ПОРАЗИИ .СТИГА СА КРАЛИ !!


27 Май 2022 08:38 | ЕКАТЕРИНА
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

ИЛКО ЩЕ БЪДЕ ПРЕИЗБРАН ЗА КМЕТ, СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА !!! ЕДИН ДОСТОЕН КМЕТ С ВИЗИЯ И УМЕНИЯ ДА УПРАВЛЯВА ПРАВИЛНО ! И ДА СИ НАПРАВИ ПРАВИЛНИЯ ПОДБОР ЗА ХОРАТА ОКОЛО НЕГО ! АМАН ОТ ЛОШИ ХОРА, КОИТО СИ ГЛЕДАТ СОБСТВЕНИТЕ ИНТЕРЕСИ-СОБСТВЕНИЯ ДЖОБ . КОИТО ОТ КРАЖБИ СА СИ ПОДСИГУРИЛИ 10 ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД ! ИМА ВИДОВ ДЕН !!


27 Май 2022 10:27 | КИРИЛ ПАВЛОВ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЗАТОВА НЕ СА ЗА ИЗБИРАНЕ ДЕПУТАТИ ОТ БЛАГОЕВГРАД-НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА, ПЪРВО СА ЗАВИСЛИВИ .ВТОРО ОБСЛУЖВАТ НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ-КАТО ИМ СЕ ПЛАЩА ЗАТОВА РАЗБИРА СЕ, ДА ПРАВЯТ МЪРСОТИИ НА ХОРАТА КОИТО ИСКАТ ДА ПРОМЕНЯТ ЗА ДОБРО НЕЩАТА . И ДА СИ СЛАГАТ ТЕХНИ ХОРА .ЗАТОВА КАДЪРНИТЕ ХОРА СЪС ЗНАНИЯ И ИНТЕЛЕКТ ТРУДНО СЕ МАНИПУЛИРАТ И НЕ СА ТЕЗИ СРЕДИ !!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар