Илиян Кръстев проверява ВЕЦ-овете след жалба на земеделци, че ги оставят без поливна вода

26 юли 2011 00:16   6 коментара   10409 прочита
Ил. Кръстев
Ил. Кръстев


Ил. Кръстев

Пълна проверка на водноелектрическите централи на територията на община Кресна ще прави кметът инж. Илиян Кръстев. Тя ще касае определените режими за водоползване и реално ползваната вода за производство на електрическа енергия, работи ли се в неразрешени периоди, както и спазва ли се нормативът на свободнотечаща вода, необходим за оцеляването на речните екосистеми. Това задължение кметът получи с решение на Общинския съвет, взето по сигнал на земеделски производители и от хидроучастък Кресна към “Напоителни системи” - Сандански.

В сигнала се сочи, че на река Влахинска има централи, които спират изцяло водата при водохващането си, и така обричат на унищожение местните екосистеми, а отделно от това създават и проблеми на местното поливно земеделие, като това е потвърдено и със снимков материал.

Проверката трябва да установи още електроцентралите имат ли право на работа и през сухия летен сезон и ако нямат, защо нарушават определените им режими.

Кметът трябва да състави протокол с резултатите от проверката, който да представи на Общинския съвет. При констатирани нарушения да сезира Басейнова дирекция - Благоевград и други организации, осъществяващи контролна дейност, защото е всеизвестно, че водите на реките приоритетно се използват за поливното земеделие и после за всичко друго.

6 коментара
26 Юли 2011 05:39 | Възмутена
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Писна ми всеки ден да пишете за г-н Кръстев. И да му гледам физиономията тук. Поне сменете снимката, все една и съща слагате. Ухилен като тиква. По точно като пипон.
Всичко разбрахме, че е ходил на море,
че е кмет на Кресна и че е най-перфектният кмет на света.
Струма започвам да си мисля, че сте платен вестник за PR на подобни господа, особено преди избори.
Лек ден на всички.


26 Юли 2011 08:21 | !!!...!!!
Оценка:
13
 (
23
 гласа)

Ако така ми правеха и на мен проверки ееееххееееейй! - Приготви си този документ, провери дали се засича този отчет, проследи подписите на шефовете си дали са налице...
Мижи кьорчо да те лъжа!!!


26 Юли 2011 11:08 | до
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

еййййй кмета на Кресна се разработил бе..... чак да не повярваш


26 Юли 2011 15:16 | опа
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Кресна? Това пък какво беше село или?
Ей, има къде, къде по по градове в югозапада, а вие нон стоп с Кресна ни занимавате дено нямат и 5000 жители барабар със селата, та да останат независима община.
Иначе минават към общ. Струмяни.
И ми викате град било, хората още стока си гледат в дворовете.
Селяни


26 Юли 2011 17:34 | АМИ ДА............
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

плаща си мазната усмивка, ама с парите на хората от общинската хазна. ако върши работа хората ще го видят няма какво да се пише по вестниците, той иска да бие Бойко Борисов по медийни изяви, ама нещо се е объркал.... не може да се сравнява с него:))) нека си живее в заблуда селянчето просто, скоро ще се събути от дълбокият сън.. и ще попадне в реалността.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар