„Игри на съдбата“ за войводите от Петрич! Депутатът Ст. Божинов,закрил училището в с. Самуилово като председател на образователната комисия – днес излиза с друга версия!

27 май 2020 23:14   32 коментара   18687 прочита


Върхово лицемерие и див популизъм подстрекават към протестни действия. Народен избраник застава зад хората от Михнево на думи ,удобно забравил свое решение от преди време ..Вижте две диаметрално противоположни действия на Божинов..

В засилена подготовка с впрягане на всички средства са от ВМРО в Петрич за утрешния протест срещу закриването на училището в село Михнево. Оказва се, че конфиденциално, войводите менажират протеста задкулисно, опитвайки се да забият поредния прът в управлението на общината и кмета Димитър Бръчков. Стилът им не е изненада, но бие на очи крайното им лицемерие и опит да се подцени и неглижира народната памет.

Войводите днес се обявиха популистки зад хората ,които бранят училището си, забравяйки ФАКТ, който разкрива див популизъм и фалшива грижа. Наша справка в документацията на Общинския съвет-Петрич извади на преден план решение от 2016 година за закриване на училището в село Самуилово.

Тогава председател на Комисията по образование е настоящият лидер на ВМРО и депутат Стоян Божинов. Той гласува „ЗА“ затварянето на школото при условие, че учениците там тогава са 39, почти колкото остават -37 от новата учебна година в село Михнево. Според тогавашните справки за раждаемостта, прогнозата е била за 40 ученици след година и 45 ученици две години по-късно. Независимо от това Божинов подкрепя КАТЕГОРИЧНО закриването на училището в село Самуилово.

Днес под пластовете на напрежението сред хората в село Михнево при идентична ситуация Божинов и съпартийците му подклаждат друго и най-лошото твърдят друго: „Като общински съветник в предишния мандат винаги съм се борил срещу това, което и да е училище да бъде закрито“ (пост от профила на депутата Божинов от днес ВИЖ ПО ДОЛУ).

Освен това бившият общински съветник и вече депутат Стоян Божинов дори не се е информирал, че Националната програма за оптимизация на училищната мрежа, съгласно която при закриване на училище, приемащото получава пари от държавата, сега вече НЕ е действаща.

Последно Програмата е била актуална през 2017 година. И след като губи давност същият Божинов все още оглавява Комисията по образование към Общинския съвет в Петрич. Обидно невежество спрямо избирателите му, дискредитиране чрез фалшиви и непроверени информации ли са популистките изявления на депутата или явно заблуждаване на хората с идеята за политически дивиденти?

Утре в 13 часа е сесията на ОБС Петрич, където първа точка от дневния ред е обсъждането на казуса с училището в село Михнево, очаква се организирани хора от село Михнево да присъстват на сесията. Както писахме, в селото има напрежение, заради закриването на училището, в което има едва 36 деца. А в шести клас са само 2. Общината смята, че малкият брой ученици ще нанесе непоправими щети на образователния процес и вреди на децата

П. Иванов 

Ето какво написа Божинов

Напълно подкрепям жителите на село Михнево, които се обявиха против закриването на ОУ "Екзарх Йосиф".

Считам, че училище с над 100 годишна история не трябва да се закрива, а напротив - трябва да се надгражда, модернизира и развива.

Крайно бях изненадан от решението на кмета на Община Петрич и на комисията по образование, култура и вероизповедание към Общински съвет - Петрич, които без да се допитат до жителите на село, с над 1000 жители, гласуват за затварянето на училище и то без да си дават ясна сметка колко пагубно ще бъде това за селото. Всеки трябва да има равен достъп до образование, а не да се делят децата ни, те са равни.

Запознах се с мотивите, които се изтъкват за това решение, които са - намалялата на ученици бройка, което мисля , че е явление в цяла България.

До сега не е искано дофинансиране от Общината, а напротив.Употребяваният финансов ресурс е в рамките и следва наредбите за единен разходен стандарт за издръжката на един ученик.

Качеството на образованието в училището е на високо ниво, доказателство за това са резултатите, възпитателната работа също е на високо ниво. Няма ученици с противообществени прояви.
Вярвам, че в едно европейско населено място, основните училища трябва да се запазват , с цел да  осигурят нормални и здравословни условия за учене и възпитание на децата ни.

Като общински съветник в предишния мандат, винаги съм се борил срещу това, което и да е било училище да бъде закрито.Винаги съм бил твърдо
против и сега е така!

Сигурен съм, че жителите на село Михнево са смели и честни хора, изкарващи с честен труд и пот на челото своята прехрана.Вярвам , че всички заедно ще се преборим срещу хората, сдобили се с власт, които ни налагат техните политики , защото действията на Община Петрич са всичко друго, но не и коректни, заради обстановката на несигурност в която поставя всички вас-ученици, родители и учители.
Зад опитите за закриването на училището стои алчността за получаването на субсидия от 225 000 лева, което е освен против волята на обществеността, но и за сметка на малките деца, чието бъдеще очевидно не е сред приоритетите на петричките общинари!

Общинските съветници от ВМРО-БНД  ще гласуват против.Призовавам останалата част общинските съветници да гласуват също против, независимо от политическата си принадлежност и партия!

А ето и документа, който показва как Божинов закри училището в петричкото село Самуилово         

32 коментара
27 Май 2020 23:31 | Бай Ганьо
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Струма, моля ВИ, да не качвате тоя ГЯВОЛ вечерта, че няма да мога да заспя. Връчете му една статуетка за КОМИК на годината в Община Петрич, за върха в кариерата му.


27 Май 2020 23:32 | Пострадал
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Този човекът е престъпник. Ограбил е нас гражданите с половин милион и сега ще защитава нещо с което той не е наясно. Много жалко за хората които му вярват


27 Май 2020 23:33 | Смууууук
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Колко семейства са прилагали от този долен човек. Той е поръчков изпълнител и затова е уволнен от системата на мвр.


27 Май 2020 23:35 | Балтон
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Много ми е интересно тоя мой съпартиец Божинката какво ще каже за магистралните кражби ще застане ли да защитава пострадалите от грабежи. За един приятел питам.


27 Май 2020 23:36 | Учител
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Абе тоя не може да говори мънка, хънка и от образование започнал да разбира.


27 Май 2020 23:38 | Запознат
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не бъркайте политиката с образованието г-н Божинов. Защо вашето дете не учи в училище в Петрич? Какво защитавате? Качественото образование или политическите дивиденти, който искате да трупане?!?!


27 Май 2020 23:44 | Наркоман
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пич, поне мени айпито от време на време, че много жалка тая работа


27 Май 2020 23:54 | Галена Стефанова
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Май насрахте гащите, че хората не спят и утре ще ви смачкат на протеста


27 Май 2020 23:55 | Марко Поло
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Бричков утре си аут ич не идвай на работа.


27 Май 2020 23:57 | 66
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Е баш вие ки го бутнет бръчков смешници


27 Май 2020 23:57 | ВОЙвода
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Вече и малкото останали във ВМРО не му вярват. И е нормално като ги подвежда. Сега и хората от Михнево са наред. Не е мъжко да се обръщаш на 180 градуса когото случаите са аналогични. Но е важно да яхнеш общественото недоволство, всичко останало е на заден план. Опасно е да използваш болката на хората, за да постигаш лични цели!
Ще му изиграе лоша шега и времето ще го покаже.


28 Май 2020 00:05 | Петър
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Опитвайки се да забият поредния прът в управлението на общината и кмета Димитър Бръчков" - Че то колко повече колове да се забиват, това управление е мъка и ад за гражданите на Петрич, турци да бяха нямаше да се отнасят толкова жалко с Община Петрич, ама на гербаджиите прегазиха китната община и я превръщат в безлюдно селищи


28 Май 2020 00:09 | Драган Николов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ех този Петрич, само лоши новини. Или новини за затворени училища, или за кметове на забранени субстанции. И после да сме се връщали от чужбина. Как да стане това


28 Май 2020 00:12 | този
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

СТРУМА, СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА! ПОКАЖЕТЕ РЕШЕНИЕ НА ОБЩИСНКИЯ СЪВЕТ КОЙ КАК Е ГЛАСУВАЛ ЗАС СЛУЧАЯ В САМУИЛОВО! ТОВА КОЕТО ПОКАЗВАТЕ СЕГА Е РЕШЕНИЕ НА КОМИСИЯТА И НЕ ПОКАЗВА КОЙ КАК Е ГЛАСУВАЛ. В СЛУЧАЯ АКО ЕДИН Е БИЛ ПРОТИВ, А ЧЕТИРИМА СА "ЗА" СЕ ПРИЕМА. БОЖИНОВ В БИЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА, АМА КАК Е ГЛАСУВАЛ?


28 Май 2020 00:14 | Blagoevgrad
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Явно Стоян се гласи да бъде водач на листата за Благоевградска област, но няма да го огрее.
От Сандански че го издухат


28 Май 2020 00:16 | Сашо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Божинов да каже как гласува за читалището в Рупите!


28 Май 2020 00:34 | ПЕРМАНИК
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

КАК ГЛЕАМ И ЮРИ СМУКОВ СЕ ВКЛЮЧВА В КОМЕНТИРАНЕТО
А ВЕ БАТ ЮРИ НИМОЙ НА СТАРИ ГОДИНИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ КАТ ПОЛЯКИНЯ НА СЛЪНЦЕ
ОЙ НА НОВИО ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ ДО НАС ДА ЧЕРПИШ ПО ЕДНА ГРОЗДОВА НЕМОЙ СЕ ИЗЛАГАЙ ТУКА


28 Май 2020 00:44 | БалтонИС
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Са ки удара 2-3 ракии и ки почна да пиша. (Чакам Юри да ми звънне, за да ме надъха и каже какво да пиша) Преди ви каЖах бат Стоян е арно пале он ки ви отвори на далавера тука така 500 бона задължения да изчезнат не е лесно. Он е малко прост личи си му! Са почна пак да се прае на интересен, оти избори довадат, таков беше и като съветник на всякъде се бута ама от нищо не разбира нормално прост човек си е ( типичен СИЛКЯ).


28 Май 2020 00:45 | Юри смукача
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Добре че съм аз батко ти Юри Смукача, та да налея мозък у главата на тоо огражденски заструк. Он си знае неговата селяко му със селяците. Нема дим у главата ама па е послушен.


28 Май 2020 08:34 | от кукуряхцево
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Като знам баща му какъв несретник е мале - мале . Едно време като играехме футбол всички играехме по гащета само баща му играеше с докови панталони защото нямаше долни гащи . Та и този е същия- нещастник долен завлекъл толкова много хора - но има един отгоре който гледа.


28 Май 2020 08:45 | иванов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Бричков не идвай на работи иди до бар Лора и се крий цел ден като татко ти как цел ден беше там.


28 Май 2020 08:52 | До този
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не че нещо..... но в решението пише ЕДИНОДУШНО. „ То ест, абсолютно всички присъствали са гласували ЗА закриването на това училище, а доколкото виждам този човек е първият споменат присъстващ. Така че, Струма не лъжат, приятелю.


28 Май 2020 09:40 | Майсторо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Този е типичен дебил-милиционер


28 Май 2020 09:43 | недовиждащият
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

бе аз ли нещо не мога да чета, ама в документа се говори за Самуилово, не за Михнево, това едно и също село ли се явява?


28 Май 2020 09:47 | показват лъжите май
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Абе идеята е, че този човек вчера ли, оня ден е написал в профила си, че винаги е бил ПРОТИВ закриването на училища, а пък този докумет показва, че преди време е бил част от комисията, която е закрила училище в друго село. Иначе и аз видях, че не става дума за същото село.


28 Май 2020 11:00 | ������.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ЛИЦЕМЕРИЕ НА 100%.


28 Май 2020 12:04 | бобчо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

тоо огражденски селяк две думи неможе да каже, депутат стана, абе бърливо племе живее по земята българска


28 Май 2020 14:17 | Стара песен на нов глас
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоя може ли да осигури още 70 деца за това училище? Откъде би ги взел? Кой ще си прати децата там? Бърборковци като него бол, ама хората не са глупави! Избори идват... Избори!


28 Май 2020 14:19 | Джумалия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И в Девето училище в Благоевград има един рейс ученици, ама не го закриват. А трябва да го закрият!


28 Май 2020 14:21 | �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Верно ли тоя тъп невъзпитан илитерат е отговарял за образованието в общината?! Добре, че децата се справят въпреки училището! Ама виновен е тоя, дето дава баницата. Като дойдат избори, тия, дето могат да мислят, нека го направят, щото войнстващите ортаци на наглите неграмотници и бандити пак има голям риск да се поздравяват с вземането на властта.


28 Май 2020 23:09 | ������.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ТИЯ ОТ ВМРО СА ОПАСНИ БАНДИТИ.


28 Май 2020 23:22 | ������.
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ДО ПОСТРАДАЛ, АКО НАИСТИНА БОЖИНОВ, Е ЗАГРАБИЛ 500 00О ЛЕВА И Е НАПРАВИЛ ИЗМАМА, КЪДЕ СА БИВОЛ, ИЛИ ПРОКУРАТУРАТА.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар