Игра на нерви се превръща в престъпна безотговорност! Болният главен архитект на Благоевград В. Тинчев лекува шийния си радикулит без да делегира права!

09 януари 2019 11:13   30 коментара   21077 прочита


Създаде хаос, просрочват се преписки, валят жалби в РДНСК! Колегите му с "вързани ръце" се гърчат пред натиска на гражданите, той дори не вдига телефона си... Къде си Тинчев?!

7-ми пореден ден на хаос в строителния отдел на община Благоевград. Причината е шийният радикулит на главния архитект Васил Тинчев, който го извади от строя за дълго. Тинчев се отдаде 2-седмично лечение, без да делегира права, да упълномощи заместник, който да подписва и придвижва преписка, така че да не се ощетяват жителите на общината и да не се спъва работата в общината.. Поболя се внезапно във време, в което кметът Камбитов обяви, че прави проверка на дейността му по повод сигнал на благоевградчанина Р. Зашев, оплакал се от действията му по отношение на негов имот.

Дни наред граждани окупират отдела с питания какво става с преписките и строителните разрешения, за които срокът е изтекъл и се заканват, че ще сезират РДНСК за просрочените им преписки. А архитектът сякаш се изпари. Не отговаря на телефона си, не вдига на никого и никой от общинарите не знае къде е той. Болен, болен, ма колко да е болен?!

Диагнозата му не означава, че е на смъртен одър, та да не може дори да вдигне телефона си, за да се разбере с колегите си, зависими от неговата работа.. Поведението на главния архитект граничи с абсолютна безотговорност по отношение на служебните му ангажименти.. Подобно действие е прецедент в работата на общинска администрация, коментират общинари, нито един служител не си е позволявал такова поведение.

Работещите в строителния отдел са с вързани ръце и безсилни пред гнева на търсещите правата си граждани. Телефоните им прегряха от въпроси около строителните разрешения и просрочени преписки. Повдигаме въпроса отново! Страхува ли се от нещо архитект Тинчев, та така се покри?! Много ли го боли вратът и толкова ли бързо ирадира болката му, че не може дори да се обади в строителния отдел?! Играта на нерви е за сметка на гражданите и се превръща в престъпна безотговорност при изпълнение на служебни ангажименти.

А нервите на архитекта се разклатиха и той се поболя буквално за часове, след публикация на Struma.com по жалбата на Р. Зашев, който пусна сигнал до градоначалника, описвайки на дълго и на широко неволите през които е минал за да получи достъп до строителни книжа, касаещи съседен на негов имот. Архитект Тинчев отказал да покаже книжата, стъпвайки на обяснението, че лицето не е заинтересована страна и няма правен интерес.

Зашев бе категоричен, че у него се появили съмнения и той отправи питане: Чий интереси обслужва общинският служител Тинчев и поиска спешна проверка на случая. Тогава кметът Камбитов бе категоричен, че ако в сигнала има истина и уликите срещу служителя са факт, то той ще бъде безкомпромисен. Сиреч нарушителят на служебните ангажименти ще бъде сериозно наказан.

Вероятно тези думи на Кмета Камбитов поболяха архитекта внезапно и той излезе в болнични, без да си свърши работата по закон. Да остави свой заместник! Лоша работа, Тинчев, желаем ти бързо оздравяване! Болничният на архитект Тинчев е до 16-ти януари.

П. Костантинов


Още за: отдел   Васил Тинчев   имот   Още от: Общество

Принтирай статия
30 коментара
09 Януари 2019 11:36 | Пандю
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Тонка нека боледува ма да си свъши работата не може да пречи, да си остави заместник па да се лекува спокойно


09 Януари 2019 11:47 | Тони
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Пуснете го за издирване, все отнякъде ще изскочи този миш


09 Януари 2019 12:43 | в изгнание
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

Само да попитам: Градоначалника няма ли правомощия да назначи заместник?


09 Януари 2019 12:52 | д-р Ох Боли
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Този пигмей нали има заместници на заплата, ами те да подписват при негово отсъствие. А самия да му проверят верността на болничния и да окошарят и доктора, който му го е дал!


09 Януари 2019 13:07 | Делев
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

Струма. ком евтина медия, работодателя на Тинчев ще определи заместник! Ама взимате кинти от него .


09 Януари 2019 13:17 | информиран
Оценка:
12
 (
26
 гласа)

Всеки месец Струма си получава лептата от кмета, за наша сметка разбира се, и му създава комфорт. Това не е медия а клюкарски нужник! Вместо да служи на хората, тази уж медия манипулира и дезориентира. Струма що не напишеш с главни букви, че прехваления ти кмет отново остави без баща едно момиченце, детето от втората му партнъорка. И на Шопова ли ще направи наследник?


09 Януари 2019 13:20 | 123
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Какво заглавие, каква глупост. А вие, наистина ли не разбирате какво пишете? Как така, Тинчев ще делегира права? Та той е само един послушен чиновник. Общината си има кмет, който уволнява и назначава. Ами, ако някой умре, какво става?


09 Януари 2019 13:41 | до информиран
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Стига говорите глупости и се врете под завивките на хората! Никой никого не е оставил без баща. Това, че един баща не живее с майката на децата му не означава, че не се грижи и не дава всичко възможно тези деца да са добре и да не им липсва нищо. А кой на кого какво прави или не не е наша работа. Ти къде ходиш някой пита ли те? Тогава си трай и не се занимавай с чуждия личен живот!


09 Януари 2019 13:54 | Стилиян
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

В ПЕТРИЧ Е СТРАШНО, КОРУПЦИЯ, КОРУПЦИЯ, КОРУПЦИЯ, КМЕТА МАХНА ГЛАВНИЯ, ЗА ДА МОЖЕ СЕГА ПРОТЕЖЕТО МУ ДЕТО СЪБИРА ОТ СТРОИТЕЛИТЕ, ДА СЪБИРА И ОТ ПРОЕКТАНТИТЕ, СТОЙКОВ СЕ КАЗВА, САМО ДА РАЗБИРАШЕ МАЛКО ПОНЕ, АМА ТО НОВИЯ ГЛАВЕН ОЩЕ ПО-ЗЛЕ И ОТ НЕГО!!!!!


09 Януари 2019 13:59 | запознат
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Законъ т е категоричен -- архитектът трябва да предложи кой да го замества, а кметът одобрява никой не се измъква по терлици


09 Януари 2019 15:17 | избирател
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Ей много информирани тук бе. Кмете не ги слушай а си върши работата. Тези малоумници са хора без работа.


09 Януари 2019 15:23 | в изгнание
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Всяко управление, независимо от това дали е авторитарно, демократично и без значение с каква идеологическа схема е свързано, се основа на субординацията – система, при която по-нисшите се подчиняват на по-висшите и означава подчинение. Субординацията обаче съдържа в себе си и обратното действие – когато висшите органи, поради некомпетентност, незнание, невежество и некадърност принуждават нисшите да предизвикват провали. Чия е вината и отговорността, когато провалите са на ниво държава и общество? И ехото не може да отговори на тоя въпрос.


09 Януари 2019 16:28 | Чолаков
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

информиран написа:информиран

Поли, а спри се, прозираш. Вашата медия не е ли платена, използва се за политически натиск и оскверняване на хората. А че Тинчев е виновен е ясно като бял ден. Има поне 25 жилища в града, от къде ли са му!?


09 Януари 2019 16:59 | 1
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

По времето на Бръчков администрацията това е Кмета! Няма Главни няма второстепенни архитекти, няма заместник кметове и т. н Властта е авторитарна! Петрич върви само надолу Не останаха интелигентни хора в града, защото простаци управляват!!!!


09 Януари 2019 17:58 | Орел
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

запознат написа:аква идеологическа схема е свързано, се основа на субординацията – система, при която по-нисшите се подчиняват на по-ви


Е те след 4 години не са ли се сетили да пуснат такава заповед? Тука е вината на кмета който не го е направил веднага ... не искам да защитавам Тинчев, ама той до сега отпуска и болнични не е ли ползвал, а ако е ползвал кой го е замествал ... ами утре ако влезе спешно в болница какво правим? За това тези неща се правят още с назначаването или ежегодно в началото на годината за да няма такива проблеми каквото са в момента. В администрацията в която работя ... има заповед от София кой да замества директора докато отсъства и то не е само един човек, а най-малко двама са в заповедта, в случай, че се наложи двама от тях да отсъстват едновременно за да не спира работата!


09 Януари 2019 18:09 | Елиана
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Тинчев, е е хубаво да се злоупотребява така


09 Януари 2019 18:28 | SSSSSSS
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Скоро защитниците на архитекта ще млъкнат със сигурност ! Вервайте ми ! 27 са имотите му ! Не бъдете любопитни, а бъдете търпеливи !!!!!


09 Януари 2019 18:46 | каменар
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

приятели -системата създадена от кмета не работи. направено е нарочно


09 Януари 2019 19:26 | 123
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Хайде стига с глупостите. Тинчев да не е бил за красота в общината. Седем години е главен архитект. Негов проблем и задължение е да определи кой ще го замества като отсъства. Не на кмета.


09 Януари 2019 20:19 | Малкия Петърчо
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Тинчев е рекетьор, има над 27 апартамента, как ли се е сдобил с тях. Мами хората, колко са апартаментите му в сгради на другия измамник Балито. Да се маха на момента, чучелото, а и апартаментите да му вземат


09 Януари 2019 22:11 | Сирма Войвода
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Истината е че г. Р. З. както мнооооого Българи искат да си присвоят имота на су-наследниците ( в тоя случай р. з. който подава молбата е 1/8 наследник но има апетити да превземе на евтино имотите на роднините си които не живечт в Блгагоевград). Този Р. З, подава жалби защото иска да стигне дори по-далеяе - да принуди Общината да застане на неговата позиция в незаконен имуществен спор. И така - главния архитект се покри щото става жега.


10 Януари 2019 01:58 | ХА-ХА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Рибата се вмирисва от главата. А иначе някой, ако не е разбрал:кмета и балито се правят на скарани само до изборите и после пак -заедно...


10 Януари 2019 02:05 | МЕТИЛ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

дончо не се опитвай да заблуждаваш хората. Имот се "превзема" при нотариус не с пускане на жалби. Стига хвърляй пиратки...


10 Януари 2019 02:08 | манаф дългоуйов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Сирма Войвода=дончо=Гола вода


10 Януари 2019 08:22 | Алекс
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Неделчо освен доктор може да има и диплома за архитект. да замества тинчев Както не обича да дели ще прибира и рушветите за гл. Архитект


10 Януари 2019 08:34 | Ненчо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

дончо трябва да се засрами от всички идиотщини, които е правил и да знае, че не е възможно постоянно да извършва беззакония...


10 Януари 2019 08:40 | пепи хлебарката
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ГЛАВНИЯ И ДОСЕГА НЕ Е ЛАПАЛ САМ. ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЗАРЯТА НЕ Е ЗНАЕЛ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ ДОНЧО И ГЛАВНИЯ


10 Януари 2019 10:00 | избирател
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

кемат ли има вина за богаството на тинчев, с тея 27 апартамента. айде стига глупости, камбитов е редно да изгони това джудже, което защи ли се вози в колата на дончо балито, а....


10 Януари 2019 10:01 | колега
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Тинчев, Тинчев какви ги надроби, ама лакомията край няма. Камбитов сега ще те оправи. Кмете не се спирай а действай според закона.


10 Януари 2019 10:03 | паскалев
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Колко ли още гайди в общината си правят далавери зад гърба на кмета и после пак Камбитов бил виновен. Защото някои нямат спирка, откъде бе аланкоул 27 апартамента.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар