И замириса на.. избори! Пиар акциите на ръководството на община Благоевград са в разгара си! Селата си отдъхнаха, кметът Р. Томов се ангажира да реши проблемите им И във ВиК сектора!

15 юли 2020 10:15   18 коментара   15019 прочита


Лъвчетата наддадоха  200 грама, Благоевград диша свеж планински въздух, инвеститори ни налазиха във всички сфери на икономическия живот, фестивали, работа за всички, чисти асфалтирани  улици. Всичко ще има - Обаче някой друг път...    

 
След като реши проблема с двете малки лъвчета, които са единственото хубаво нещо "родило" се в Благоевград в последните 8-9 месеца, cлед като се справи и с "микробите на коронавируса",чрез правилна дезинфекция и навременни мерки, благодарение на които заразата ни "отмина", след като реши кардинално проблема с депото и "икономиса" на данъкоплатеца над 2 милиона лева от транспорта на боклука и  след като се справи  с новото ръководство на школата на Пирин, които "върнаха "   изгонените деца, кметът на Благоевград Румен Томов се зае и с решаването на проблемите във водния сектор. 

Тези дни "Кметът инж. Румен Томов се среща с кметове и кметски наместници на селата в община Благоевград . По време на срещата са обсъдени теми свързани с водоснабдяването в населените места на община Благоевград.

Кметовете и кметските наместници ДОКЛАДВАХА за проблеми с питейната вода в селата. Сред обсъдените теми са нарушеното водоснабдяване, намален дебит от водоизточници и амортизирана водопреносна мрежа,пишат пиарите на кмета. 

След Доклада "Кметът инж. Румен Томов заяви, че са предприети действия по обсъдените проблеми с водоснабдяването в малките населени места в община Благоевград. По десния бряг на река Струма започват проучвания за сондажи за вода. Проекти за корекция на деретата и облагородяване на терените около тях по селата са планирани за тази година. Предстои това да се случи СКОРО", допълват неуморните кметски глашатаи  на страницата на общината ".

След тази намеса директорът на ВиК -Благоевград Росица Димитрова може да си отдъхне, някой друг иззе функциите и и пое ангажименти за решаването на проблемите в сектора, за който тя отговаря. Оттук нататък, казват ВиК специалисти, фактурите за РЕМОНТИ НА вик МРЕЖАТА в благоевградските села трябва да бъдат изпращани на община Благоевград, откъдето видно е, че се ангажират с решаването на всякакви проблеми. 

Сериозно се готви градоначалника за предстоящите избори, затова и пиар акциите му са във вихъра си. До момента реално решен проблем в Благоевград, с любезното съдействие на общината няма. Реши ли кметът Томов въпроса с мръсния въздух? -Не! Козметични акции, провалени срещи и прах в очите. Реши ли проблема с неасфалтираните улици в областния център? Пусна ли депото в експлоатация и кога? Има ли фестивали в Благоевград, лятото мина? Какви проекти спечели община Благоевград?.., въпроси, които имат само един отговор

-Нищо от това не се случи, нищо обещано не е факт! Какво реално се случи?

8 месеца новото ръководство назначава свои хора по всички възможни места и институции. Кадруването, червената метла, опорочените конкурси, вкараха Томов в спецпрокуратурата, където в момента върви разследване по жалба на кандидат за гл. секретар на общината. Уволнени служители са привиквани на разпити и разказват потресаващи неща за атмосферата в общинска администрация по време на управлението на Томов и БСП.

В спецпрокуратурата е и казуса с депото и прахосаните над 2 000 000 лева, заради безсмисленото упорство на градоначалника да не подписва със законно избрания оператор. Така, безотговорно, боклукът на Благоевград се извозваше в Костинброд, което излезе скъпо на благоевградчани, а този, който допусна това е обект на разследване на спецпрокуратурта за безстопанственост и разхищения на общински средства.

Какво още се случи:Активираха се стари проекти за застрояване на парк Бачиново и Ловен дом. Замразени и забранени строителствa виждат бял свят по време на това управление.

Процедурите са в ход, очакваме да започне строителството, ако разбира се в това време съдът не отстрани окончателно кмета Румен Томов. Вчера мина заседанието на Конституционния съд, който ще реши противоконституционен ли е чл 41 от ЗМСМА., който Томов погази, забравяйки да се заличи като търговец в регистъра.   Избухна яростна война между кмет и общински председател, а по средата между тях  на "бойното поле" бяха журналистите.

Кметът роптае срещу председателя Тодоров, че свикал сесия след окончателно решение за детронирането му, на която избраха временно Ясен Попвасилев за кмет, Тодоров пък е нетърпим срещу начина на работа в общината, бездействието и мудното решаване на елементарни казуси, свързани с жителите на града.

Лошо пророчество направи Тодоров, заявявайки, че нещата в Благоевград са катастрофални и скоро може служители в общинска администрация да останат БЕЗ  пари, БЕЗ  вода и БЕЗ ток от развирилото се БЕЗпаричие Така, на пресконференции, двамата мотивираха взаимната си ненавист.

И в тази война започна стрелба. Първата " мишена " бе Тодоров, започнаха совалки за свалянето му няколко месеца, след като същите тези хора, които днес искат да го свалят кръстосваха между съветниците, за да го изберат. С една дума в управлението на Благоевград цари хаос повсеместен.

Несигурното  бъдеще на кмета и администрацията му , провокираха совалки по върховете с месеци със спасителни ходове, така стигнахме до Конституционния съд, който скоро трябва да излезе с решение, а след него ще има яснота -Томов кмет ли е или не е?! Благоевград, Горна Джумая ли е или не е?! Трети март през февруари ли се празнува?????

И докато търсехме отговори на тези и още куп  въпрос, Благоевград стигна дъното, но пък станахме националноизвестни със серия смехотворни гафове, за които вече многократно сме Ви разказвали. И понеже изборите чукат на врата ,екипът Томов започва яки пиар акции с предизборни обещания и вмешателство във всички институции. 

Градоначалникът се оказа "многоръкият Шива", който разбира от строителство, от медицина,така компетентно подходи по отношение на вируса ,който върлува , разбира от ВиК, от футбол, от ОбразУвание,   и превръща всичко, до което се докосне в дела.   

Затова и Благоевград цъфти в последните месеци. Инвеститори се препъват един в друг, за да вложат парите си в силно развития европейски център / така както обещаваше Томов преди няколко месеца/, няма безработица, "Рубин" си "получи" заслуженото и спря да бълва черен дим , а Благоевград диша най-"чистия" въздух на планетата.

В  администрацията се работи "спокойно "и без страх от репресии, Франкофоли и всички останали културни мероприятия бяха  заменени с много по-престижни  фестивали за радост на ресторантьори и хотелиери, лятото е пълно с  изненади и още на куп "прекрасни неща " ни направи свидетели екипът Томов. За всичко, което не се случи, основни виновници  са  Камбитов и  Коронавирусът, сложили прът в развитието  на областния център, напук на новата управа..  

Благодарение на адекватната  намеса на градоначалника и неговия заместник Любен Милев, лъвчетата от зоопарка наддоха 200 грама в столична клиника. Ще живеят! И това е най-добрата новина за  последните 8 месеца в Благоевград.  Със сигурност и други хубави новини ще има  - обаче някой друг път ! Вероятно нaесен ... 

 

П. Костадинов ..   


Още за: избори   пиар   новини   томов   екип   Още от: Общество

Принтирай статия
18 коментара
15 Юли 2020 11:08 | Общински съвет
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Мунчо ( Томов ) и Кратунчо ( Милев ) да се махат от Общината


15 Юли 2020 11:08 | �� ����� � ����
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Този сам се закопава, друг такъв случай историята не познава


15 Юли 2020 11:09 | Рени
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Боже, в какви ръце попадна Благоевград, Боже


15 Юли 2020 11:12 | Трима съдии
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


15 Юли 2020 11:12 | Петър
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Томчо си тръгва, само да не дойде Дончо


15 Юли 2020 11:21 | Мнение
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Еее, Не се наситихте да плюете. Абе, едно нещо само подкрепете, а не хулете за щяло и нещяло. Какво лошо има, че е ходил по селата. Ами Камби колко пъти отиде в рамките на 8 години. Божеее, герб, хайде спрете се.


15 Юли 2020 11:34 | Делегат
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Преди конференцията на БСП- то Томов и Милев са обещавали на делегатите работа в общината ако гласуват за Милев


15 Юли 2020 11:35 | До ???????do
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Xixa-Kambi-OFFF selqci padeshki


15 Юли 2020 11:37 | До горния
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Хапчетата, пий си хапчетата


15 Юли 2020 11:39 | Иван
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Сам си се прави за смях този Томов


15 Юли 2020 12:13 | ББ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Събирайте багажа, другари! До дни се самозакриваме!


15 Юли 2020 12:38 | Паола
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

На града ни майката е * аха,
Всичко стойностно проспаха,
Но за сметка на това,
Ощетиха с милиони наЩа община,
*****


15 Юли 2020 19:49 | томи каракостов
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Какво толкова негативно виждате в работата на кмета не е ясно, явно когато се работи без излишни фанфари -не се работи добре..... инж. Томов работи в сложна обстановка, епидемологична и политическа и мисля че се справя добре.


15 Юли 2020 23:04 | ?
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ама този е верно много смешен тип


15 Юли 2020 23:06 | Тцтцт
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

То бива бива просто, но този Томов надмина всички. Господине по най- бързия начин напуснете общината. Вие сте едно голямо зло.


16 Юли 2020 00:02 | КОКО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Писано му било на Благоевград да има за кмет г-н Томов. Такава е кармата на този град. Заслужава да има Камбитов и Томов след него, за да се рабере кое как е. Няма мищо случайно в това, връзката е причинно-последствена, показва като литмусна хартия какво става в Българското общество и колко "благодарни" са Българите на живота и свободите уредени от лидерите на страната и окръга. Всичко което се е случило е трябвало да се случи, защото по този начин се разбира колко стуват избирателите и колко тези избиратели милеят за Блгаоевград. А СЕГА - ПЛАЧИ ДЕТЕ - БАЩА ТИ Е НЕВИНЕН.


16 Юли 2020 00:57 | ���. K������� ������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЗАРАДИ НЕБЛАГОДАРНИТЕ ДЕБИЛИ И ИДИОТИ, КОИТО НЕ ИЗБРАХА Д-Р КАМБИТОВ ЗА 3 МАНДАТ, ГОСПОД НИ НАКАЗА ИЗПРАЩАЙКИ НИ ТАЗИ БИБЛЕЙСКА ЧУМА -ТОМОВ!!!


16 Юли 2020 16:41 | Ева
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този гражданин още ли се мотае из Общината!? Тръгни си с достойнство, НАГЛЕЦО, проСт!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар