И ВАС поряза "Универсал строй консулт " ! Оставиха без движение жалбата на бизнесмена Г.Ганджов срещу решение на Общински съвет Благоевград за строежа до кортовете

05 септември 2020 08:13   4 коментара   9737 прочита


Въховните магистрати дадоха указания на управителя Ганджов, който протестира срещу решението на общински съвет да се изработи нов ПУП

Върховен съдия Георги Колев председател на второ отделение на Върховния административен съд, остави без движение подадената от "Универсал Строй Консулт" ООД, частна жалба срещу решение на ОБС Благоевград да възложи на кмета изработвнето на проект за изменение на ПУП в района на кортовете край областния център, в който с фирмата си "Универсалстрой консулт Ганджов иска да застрои 18 декара. Съдията е направил указания към жалбоподателя, които трябва да бъдат изпълнени в срок, в противен случай тя ще остане без разглеждане, а производството прекратено. 
 
Припомняме, че Административен съд -Благоевград не разгледа жалбата на бизнесмена Георги Ганджов срещу решение на ОбС – Благоевград взето, след като групата на общинските съветници от ГЕРБ алармира, че се подготвя застрояване в района на тенис кортовете в парка от страна на фирма „Универсал Строй Консулт”, чийто управител е Георги Ганджов.

Местният съдия Стоянка Пишиева заяви в мотивите си, че решението на ОбС – Благоевград не подлежи на обжалване, тъй като е част от производството по изменение на действащ устройствен план, който не е индивидуален административен акт. "Затова и изрично в ЗУТ е изключен от възможност за оспорване, а съдебният контрол е недопустим. С тези мотиви жалбата на Г. Ганджов бе оставена без разглеждане, а производството пред Административен съд прекратено 

На общинската сесия на 29 май съветниците гласуваха да се изготви списък на всички спорни имоти, които се ползват като зелени площи, паркове, алеи, паркинги и прочие, но по ОУП са предназначени за строителство, за което към момента няма одобрени подробни устройствени планове в общината, както и на имотите и местностите, находящи се в землищата на селата.

Бизнесменът Георги Ганджов оспори решението, което ще възпрепятства почти 10 годишен негов проект за изграждане на вилно селище в района на кортовете. . Години наред бившият кмет Атанас Камбитов не допусна застрояване и изпълнение на това бизнес намерение на Гаджов и неговите съдружници.

В момента те активно напъват за започване на строителството, пуснаха искане за одобрение на проекта до всички институции и РИОСВ, а председтелят на ОБС Благоевгад излезе с гневен ултиматум до инспекцията, да не разрешава застрояването. 
П. Костадинов 

4 коментара
05 Септември 2020 09:48 | Злата пиарка
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Добре че са съветниците от Герб, че иначе онези продажни комунисти му го бяха харизили на техния другар Ганджов. Томоф са трябва да връща, а Паскалчо разбра, че нема как да му минат номерата и че града не е забравил прякора му "Лъжльото".


05 Септември 2020 11:44 | АСКА
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

По същият начин взеха на хората парцела на алеята за Бачиново уж за зелена площ, а по комунистически си направиха Къща.


05 Септември 2020 13:13 | Довиждане
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Мунчо - Томов и
Кратунчо - Любен Милев от БСП
са Аут отвсякъде....
Ха ха ха


05 Септември 2020 16:35 | �������
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ДО КОГА ЩЕ СИ МЪЛЧИМ И САМО СИ ПИШЕМ. А НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ТОМОВ ЩЕ СИ ПРАВИ ПОРАЗИЙ. В ТОЗИ ГРАД. ДА НЕ МУ Е БАЩИНИЯ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПРЕД ОБЩИНАТА И ДА ГО ИЗХВЪРЛИМ НА БУЧИНО КЪДЕТО МУ И МЯСТОТО. ПЪК СЪДЪТ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ЧУДИ КАКВО ДА ГО ПРАВИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар