И съпругата на починалия гоцеделчевски лекар е с COVID-19, лекува се у дома

20 септември 2020 16:01   2 коментара   10973 прочита


Д-р Първанов издъхна в столичната Университетска болница "Св. Анна". Първите дни, след като е установено, че е заразен, той е бил вкъщи, но миналата неделя усетил, че се влошава и вдига температура.

Сам е отишъл в "Св. Анна" и е бил настанен в инфекциозно отделение. Получил усложнения и бил преместен в реанимация, където 59-годишният лекар издъхнал.

Семейство лекари в Гоце Делчев, които също бяха с положителни проби и се лекуваха в болница, вече са изписани в добро състояние. Има обаче още заразени медицински сестри от болницата в града.

От Българския лекарски съюз изразиха своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Милан Първанов - завеждащ отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ "Иван Скендеров" в гр. Гоце Делчев.

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на д-р Първанов, изявен и уважаван медик в областта, който е спасил хиляди пациенти и за когото медицината беше призвание. Изгубихме лекар, който отдаде живота си, но се грижи до последно за своите пациенти, за болните и нуждаещи се хора. Д-р Първанов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг. Светлина по пътя ти към вечността!", написаха колегите му от БЛС./24 chasa.bg

2 коментара
20 Септември 2020 18:50 | Приятею
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Почивай в мир


21 Септември 2020 08:04 | a
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кураж, д-р Ерменкова и дълбоки съболезнования - ще липсва на всички ни.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар