Христина Шопова: Община Благоевград ще продължи да създава по-добри условия за хората с увреждания

03 декември 2015 12:48   7 коментара   8628 прочита


Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности г-жа Христина Шопова откри спортен празник под надслов „Ние можем да спортуваме“, организиран от Община Благоевград и Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания. Инициативата се проведе в Младежки дом по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември.

„Искам да кажа благодаря на работещите в Комплекса, защото ежедневно полагат усилия и отдават енергия да работят с тези прекрасни хора. Заслужавате респект, за това че не се отказвате и благодарение на Вас тази година много инициативи станаха факт. Благоевград се гордее с хора като Катя Сейменска, която показва спортен огромен хъс, а сред та й е отличие в летните игри на Спешъл олимпикс в Лос Анжелис. Истината е, че ние не осъзнаваме колко им е трудно на тези хора, в нашата държава условията за тях не са на най-високото ниво, но Община Благоевград се старае с всички усилия да осигури най-доброто за хората с увреждания . Продължаваме да работим в тази посока. Поздравления за спортния празник! Спорът е нещо, което възпитава и дава възможност на всеки да покаже, това което може. Продължавайте да се борите“, каза в приветствено слово г-жа Христина Шопова. Тя призова да се насочим към самата личност, а не към уврежданията на човек.

На събитието присъстваха световният шампион по канадска борба и почетен гражданин на Благоевград Георги Гайдарджиев, както треньорът по шах и президент на ШК „Виктори“ Марин Атанасов. В спортния празник се включиха всички потребители на социалния комплекс, като част тях мериха сили в дисциплини като канадска борба, тенис на маса, дартс, домино, а други участваха в занимателни игри.

Участниците в спортния празник получиха медали и грамоти. През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Той трябва да подпомогне дискусията за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото.

 

7 коментара
03 Декември 2015 14:12 | ИВО
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

ПО ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА КОРУПЦИЯ ОТ ТЕБ ЗА ДА ЖИВЕЕШ ПО ДОБРЕ.


03 Декември 2015 16:05 | Христов
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

Ех, ИВО, ИВО, явно си от онази прослойка на обществото, която отказва да види добрите намерения, действия и резултати. Тук става въпрос за помощ, оказана на хора, намиращи се в неравностойно положение, а ти търсиш под вола теле. Но нищо странно - Балкански синдром


03 Декември 2015 20:31 | ЕВРОПА
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

не е зле тази красива жена, да радва повече мъжки сърца


03 Декември 2015 22:48 | Спас
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Много добра инициатива. Нямате си представа как се чувстваха тези хора и колко бяха радостни. Всички други думи са ИЗЛИШНИ тук!!!!


03 Декември 2015 22:57 | rrrrr
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

От една неграмотна женица заместник кмет и то по културата егаси извращението


04 Декември 2015 10:03 | WTF
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Абе, какво сте взели да плюете по-жената, може и успява. Това, че вие си тъпчете на едно място, не означава, че другите са ви виновни. Всяка жаба да си знае гьола


04 Декември 2015 10:05 | жалко е
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Жалко е как някакви лични комплекси на някакви смешни хора, които пишат тук и се опитват да обезличат деня на тези хора, които всеки ден имат нужда от внимание и обич. Знаете ли какво е да имаш дете, което не може да говори или да се движи нормално? Знаете ли какво означава за него такъв празник? Знаете ли колко щастливо е то? Знаете ли колко усилия се изискват, за да докажете на останалите, че децата, хората с увреждания не са втора ръка? Знаете ли какво е чувството да вдигнеш високо глава, когато те гледат със съжаление? Едва ли? Ако знаехте, щяхте да напишете едно благодаря, едно браво на хората, на общината, които ни дават малко светлина в тунела, ни карат да се почувстваме значими като деца, родители на деца, като близки на деца или възрастни, които обществото линчува. Моля ви, бъдете поне малко хора. Никога не сте застраховани, че на вас няма да се случи и бъдете благодарни, че сте здрави, за да пишете и четете...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар