Холандски доброволци започнаха летни занимания с децата от ромски квартал в Кюстендил

25 юли 2012 13:15   6 коментара   4319 прочита


Идеята им е да направят по-пълноценна лятната ваканция на малчуганите. Инициативата е подкрепена от австрийска фондация.

Стойността на проекта заедно с пътуването струва на холандците 25 хил. евро. Те са ги осигурили чрез доброволен труд и дарения. Парите ще бъдат похарчени за забавления на децата. По време на престоя си доброволците ще ремонтират и жилище, в което живеят две бедни семейства. Децата от квартала ще го боядисат.

Юрон Танстра - доброволец от Холандия: - На практика всеки ден ще организираме игри, състезания, ателиета, ще ги учим на различни неща. Ще се опознаем, защото всички сме равни.

В холандския проект ще се включат около 500 деца от ромския квартал в Кюстендил.

Стефан Лазаров: - Почти сто процента от децата в ромския квартал в Кюстендил нямат възможност да ходят на море, на почивки през лятната си ваканция. Затова тази помощ идва навреме в квартала и децата в продължение на две седмици ще бъдат ангажирани.

Досега в ромския квартал австрийската фондация е построила 27 жилища за бедни семейства. Освен жилищата е изграден и медицински център.

източник: bnt.bg

6 коментара
25 Юли 2012 14:26 | rumburak
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

кат са толко загрижени що не си ги вземат у Холандия, барбар с големото сигани


25 Юли 2012 15:43 | бум
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Това което се прави е много добре. Но ако не стане държавна политика ежедневие така че ромите да почувствуват че и те са нещо, тогава ще има ефект. Другото е парадиране.


26 Юли 2012 01:42 | Бате сиган
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

На друго место е ключът. Австрийците са далновидни, те са първи по пътя на циганските орди. Трайно настанени там са унгарски, румънски и сръбски цигани от години. Това е мероприятие да се запазят от нашите. Ще дават мило и драго, че нашта напаст е по-зла от другите.


26 Юли 2012 02:26 | :)))
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

само да не вземат всички холандски доброволки да се приберат забременяли че нащте манговци такива на техната възраст 12-13годишни си ги забременяват наи редовно, да се чудят и да се маят накрая холандците какви са ги вършели в България и на какви игри са си играли със баи мангал в бг-то техните деца.


26 Юли 2012 22:02 | Atanaska
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

сигурна съм 100% че накрая ше ги оберат на Холанските доброволци и това ще им е наградата, защото циганин не разбира от добро Печи го вари ги той си остава само крадец инищо дръго не става от него Жал ми е отсега за тези холански младежи


27 Юли 2012 10:01 | 2a2
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

атанаске, много си права ама ние си имаме азбука/кирилица/най-добрата на света/. моля те пиши с бг букви иначе с тези латиници прилича на цигания.
а за циганите няма какво да се каже, като станат хора и започнат да мислят, работят и живеят като хора тогава ще ги приемем като такивя..
по коментарите личи мнението на болшинството хора към циганите/мангали/роми/гюпци и незнам още с какво име се кичат тези животни.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар