Хитрец! Мъж от разложко захрани банята си с минерална вода от обществен тръбопровод, вместо топла, потече "солена"

13 юли 2020 08:45   2 коментара   15540 прочита


Съседът не спи, предаде го на властите

Мъж от разложкото село Баня реши да се възползва от богатствата на природата и прекара минерална вода до дома си по незаконен начин. Той проектирал банята си така, че чрез тръбопровод до обществена чешма, в нея да тече минерална вода.

Чешмата в селото пък се захранвала от сондаж, представляващ находище, което е изключителна държавна собственост. Така, вместо да харчи стотици левове, за да ходи по курорти, той превърнал дома си в такъв, ползвайки напълно безплатно лечебната вода, която в селото е в изобилие. 

"Добронамерен" съсед обаче разбрал за незаконната инсталация и сигнализирал отговорната институция за кражбата на водата. От Басейнова дирекция "Западнобеломирски регион" веднага направили проверка на място в присъствието на полиция и установили, че действително на първия етаж от къщата се ползвала вода от обществената чешма, без за това да има издадено разрешително.

За да потвърдят съмненията си, инспектиращите наредили и прокопаване с багер, което установило наличие на тръба с диаметър 3/4 цола, която след като била издърпана, се констатирало, че единият от крайщата ѝ излиза от основата на къщата и от нея тече топла вода.

На собственика на къщата бил съставен акт за установеното административно нарушение и заради незаконното водовземане, хитрецът бил глобен с 2 000лв. 
Завчера мина и делото в Районен съд Разлог, където сръчният водопроводчик опита да оспори акта, но съдията бе категоричен и потвърди наложената санкция. 
Разложкото село Баня е едно от най-богатите на минерални извори села в Югозападна България. В момента в община Разлог годишно влизат над 200 хиляди лева от концесионери на минерална вода.

Много обществени сгради в село Баня се отопляват с нея, което пък води до значителни икономии в бюджета на общината. За подобна кражба законът предвижда от 2 000 до 10 000лв. глоба. 

Г. Георгиев 

2 коментара
13 Юли 2020 11:58 | Нане
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

"Я не сакам да сум добре, сакам на Вуте да му е зле! "


13 Юли 2020 19:56 | Нина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е затова до казана на българите в ада няма дяволи пазачи!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар