Хаос и неведение в "обезглавената" Камерна опера! Зам.кметът В.Павлова влезе в сградата за първи път в живота си и възкликна:

16 януари 2020 14:56   24 коментара   16349 прочита


"Съкровище", "Малкото НДК", след което.... освободиха директора

Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград д-р инж. Василиса Павлова влезе за първи път в Камерна опера преди дни, но бързо освободи директорa й Бойко Цветанов. Пред музикантите от Операта предстои концерт на 5 февруари, но колективът е в неведение какво ще се случи, тъй като работата им е принудително спряна- нямат директор, нямат и диригент на оркестъра. „Инж. Павлова идва миналата седмица да разгледа сградата на операта, обиколи стаите, видя сцената, нарече развълнувано операта „малкото НДК“ и „съкровище“, но сподели, че за първи път влиза в тази сграда.

Това означава, че никога не е идвала на наш концерт“, обясни пред репортер на Struma. com зам. - директорът на операта Мила Йорданова. „Сградата е в окаяно състояние, а сега не се знае ще има ли ремонт, какво предстои. Съставът на Камерна опера обикаляме по различни зали, за да търсим място, на което да провеждаме концертите си. Днес бе разписана план- сметка за предстоящия концерт на 5 февруари от директора на Дирекция „Финансова политика“ на общината Костадин Шумантов, но ние сме в неведение ще има ли концерт, защото нямаме диригент“, допълни Мила Йорданова.

Припомняме, че само преди два дни след разговор със зам. кмета Павлова, оставката си подаде директорът Бойко Цветанов, който заяви ,че се е почувствал унизен и обиден от отношението на кметската управа и начинът, по който му се наложило да напусне Кмерна опера Благоевград. "Не съм намерен на улицата, за да се държат с мен така, аз съм Бойко Цветанов.. ", каза всепризнатият тенор и си тръгна от Благоевград.

В момента, от общинското ръководство правят проверки на Камерна опера, за да се проследи служители дали са на работните си места. Из кулоарите на общината се говори, че ежедневно бившият директор на институцията Лина Ангелова, заедно с бившия сценограф, художникът Манол Стоянов правят совалки до кабинета на кмета Румен Томов и заместник- кмета д-р инж. Павлова, вероятно решили, че е дошло тяхното време за връщане в Камерна опера, от която бяха освободени по времето на екипа Камбитов заради слаби резултати и системни нарушения на трудовата дисциплина. Изключително разпалено бившият директор на операта Лина Ангелова брани институцията, от която бе освободена , пишейки писма срещу хората, които работят там до всевъзможни институции.

Едно от писмата е срещу работата на директора Бойко Цветанов, в което Лина Ангелова го набеждава в некомпетентност и невъзможност да ръководи операта. Този стил на взаимоотношения с клеветнически писма, е добре познат на останалите работещи в институцията ,които с радост приеха освобождаването на Лина Ангелова и назначаването на музикант от световна величина, като Бойко Цветанов за свой директор.

Със сълзи на очи оркестранти и служители го изпратиха завчера, твърдейки пред Struma. com, че оркестърът приел новината за отстраняването на Бойко Цветанов с крайно възмущение. Според тях, Кмерна опера е институция, в която се твори изкуство, а не се разчистват политически сметки. В лицето на Бойко Цветанов те видяха шанс операта да тръгне напред, да се правят интересни проекти, които да радват не само тях, но и благоевградската общественост.

Всички са категорични, че ръководителят на Камерна опера трябва да бъде авторитет, добър мениджър и човек, който има хъс и желание за работа, въпреки окаяното състояние на сградата и множеството други проблеми, такъв какъвто е бил и освободеният Цветанов.. От разговора ни с оркестранти и работещи в операта стана ясно, че те не желаят Лина Ангелова да се връща на работа, както и Манол Стоянов, като ни показаха снимки, в какво състояние е бил "кабинета " на сценографа -художник Стоянов, когато той е напуснал операта. /виж. сн/

Напускането на Цветанов предизвика невероятен стрес в Камерна опера Благоевград, една от институциите, с които областния център се гордее, и която придава европейски облик на областния център. Кой ще е новият директор на Камерна опера и дали той ще е достоен заместник на Бойко Цветанов, изправял на крака световни зали, или отново ще станем свидетели на това, как една културна институция ще бъде управлявана от продавач на сладолед, какъвто е бизнеса на един от кандидатите за мястото.

П. Попов

24 коментара
16 Януари 2020 15:25 | �� ���� �� ����
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Васето е най-тъпото парче в целия екип


16 Януари 2020 15:32 | az
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Васи Пав чупи тъпомера


16 Януари 2020 15:37 | MEN
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

...и пи? ките...


16 Януари 2020 16:03 | НИНА
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ПАК ГЛАСАТ МЯСТОТО ЗА ПОРЕДНИЯ НЕКАДЪРНИК/ЦА/ ДА СЪСИПАТ ВСИЧКО И ДА
СЕ ПРИКЛЮЧИ .ЩОМ ИЗГОНИХА БОЙКО ЦВЕТАНОВ ТОГАВА НЕЗНАМ КОЙ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ .ЛИНИ МИНИ МОГАТ ВОДА ДА МУ НОСАТ.


16 Януари 2020 16:05 | певец
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

къде са защитничките от лятото, когато беше освободена Лина, то беше интервюта, то беше показване, а сега къде са, питаме ние хората, които работим там.


16 Януари 2020 16:19 | ��������
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

СТРУМА. КОМ мног сте зле много и тая Мила Йорданова, като е бил читав директора и още по читав вашия любимец Камбитов защо толкова години не са направили ремонт за операта защо набеждавате Румен Томов.
От години обикаляли по други зали за репетиции за концерти ами "СТРАХОТНИЯ" директор и "СТРАХОТЕН" Камбитов къде са били.
И какви са тия тъпи разсъждения и заблуждения ФИНАНСОВИЯ ПЛАН за концерта който ще се провежда на 05. 02 но те били в невидение дали ще има концерт. Дори да си по малко интилегентен от тези които се оплакват в момента ще си направиш извода, че щом е разписан финансовия план значи ще има концерт или важното е да оплюем новия кмет а тия които сумати години не направиха ремнот на залата прехваления директор и божествения Камбитов да направим герои.


16 Януари 2020 16:26 | Старогражданин
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Какво толко подскачайте с тая опера? Никой не знаеше, че има такава институция. Къде сте виждали афиши или обяви за концерти?


16 Януари 2020 16:29 | Петър
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да, петър


16 Януари 2020 16:37 | ива
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Гласят местото за Лина. Ами така ще е като културата ще се управлява от такъв зам. кмет. Тази от кое село е, че не е посещавала операта. Що за интелектуалец е тя. Пази боже сляпо да прогледне.


16 Януари 2020 17:23 | �������
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

КАКВОТО СИ НАДРОБИХТЕ ТОВА ЩЕ СЪРБАТЕ. БЛАГОЕВ ГРАДЧАНИ. НЕ РЕВЕТЕ .МАЛОУМНИЦИ. А ИЗЛЕЗТЕ И СИ ПОПРАВЕТЕ ГРЕШКАТА. КАТО МАХНЕТЕ ЧИЧКО ДА СИ ПИЙВА.


16 Януари 2020 17:25 | Фалит
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Сграда, която не генерира печалба ако изключим дребни наеми колкото да кълват, но ремонта и ще струва майка си и баща си


16 Януари 2020 18:11 | ����
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Всеки град пък ние сме областен се гордее с културните си институции и не може да се търси само печалба. Ще ремонтираме джамията и каква печалба ще има.


16 Януари 2020 18:12 | коко
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Всеки град пък ние сме областен се гордее с културните си институции и не може да се търси само печалба. Ще ремонтираме джамията и каква печалба ще има.


16 Януари 2020 18:23 | Илиян
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Тая пък колко е смешна. И въпрос не може да става за съпоставка между Василиса и Христина Шопова. Шопова е сетлинни години напред


16 Януари 2020 18:27 | Запозната
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Верно ли ще сложат Лин за директор -позор


16 Януари 2020 18:35 | Ваня
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Този Томов май всичко ще съсипе


16 Януари 2020 23:15 | Н
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ееее олигофрени, тая институция няма за цел да печели за общината! Има за цел да обогатява народа духовно, да го разтоварва от ежедневието. Това че софийските театри идващи в Благоевград и за по 20 лв на калпак взимат, това си е от местно ниво и мързел.


17 Януари 2020 08:54 | Любител
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Откакто Мила, а после Бойко Цветанов застанаха начело на операта, институцията заработи. Но това го знаят само тези, които се интересуват от изкуство и култура. Другите няма как да го знаят. Хората си работят здраво, ходят по училищата, имат концерти и изяви. започнаха да печелят пари. Небеизвестен факт е, че на Лина в операта никой не ѝ се радва. Тя какво мисли за това?


17 Януари 2020 08:59 | Жалко
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Жалко за този професионалист, а и за хората, работещи в операта. Много жалко. Червената метла ще помете всичко прекрасно, направено от предишното ръководство. Градът отново ще се превърне в меката на чалгата и простотитята. След като изпуснаха Франкофоли, е ред и на другите фестивали. Тежко ни и горко ни, граждани!


17 Януари 2020 09:54 | Blago
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

�������� написа:Оценка: 5  (15 гласа)
СТРУМА. КОМ мног сте зле много и тая Мила Йорданова, като е бил читав
Пич, ти си много тъпо парче, поне да беше прочел написано. Не знаят дали ще има концерт, защото НЯМАТ диригент! Какво общо има план-сметката с диригента?! Чети, преди да пишеш...


17 Януари 2020 10:24 | Стига подигравки
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В Пав и Лин Ан да се махат от културата! Освободете Лин Сладоледа от оркестъра! Томов е пълна трагедия, другари и другарки избиратели!


17 Януари 2020 10:42 | канада
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ЕГАТИ ЗАМ. -КМЕТА ПО КУЛТУРАТА - ВЛЯЗЛА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В КАМЕРНА ОПЕРА!


17 Януари 2020 17:13 | ���оа
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Ако някой от "Струмата" ми разкаже една опера, която е посетил ще му дам 1 000 лв


17 Януари 2020 18:21 | БЛАГОЕВГРАДЧАНИН
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За "големите таланти" е унижение да си почистят къщичката. Позор.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар