Хамелеони и въртиопашки в БСП Благоевград! Обърнаха се отново срещу К.Нинова! С декларация подкрепят свикване на конгрес за смяна на ръководството

24 ноември 2022 12:58   25 коментара   16219 прочита


Социалистите от Благоевград, мъдро направлявани от лидера им Любен Милев, удобно забравиха как доскоро, възползвайки се от мястото на Нинова във властта, кадруваха безогледно с нейното име на уста..   

Решение на Общинския съвет на БСП - Благоевград изненада "Позитано"20. Доскорошните поддръжници на  Корнелия Нинова,  в качеството и на вицепремиер, днес вече искат смяна на ръководството на партията, провеждане на конгрес и промяна на устава. Протокол от заседанието им и взетото решение, което е категорична подкрепа на противниците на Нинова в столетницата, е занесено в централата на партията тези дни.  

За пореден път местните лидери и социалисти в управленския апарат на червените се врътнаха срещу лидера си, удобно забравяйки, че доскоро я възхваляваха страстно, докато тя  присъстваше  във властта. Забравиха, че умопомрачиха града с кадруването си, пускайки пипалата си във всички сфери на обществения живот, и назначавайки свои хора навсякъде, използвайки името и подкрепата на вицепремиера тогава, Корнелия Нинова.

Загубвайки позициите си в управлението на държавата, Нинова загуби и фалшивите си поддръжници в Благоевград, които отново и обърнаха гръб, усещайки разклащане на устоите и. Припомняме, че БСП Благоевград винаги е била разделена на лагери- про и против Нинова. Тези, които до вчера бяха с нея, днес се обединиха с противниците и,  и решението взето на последното партийно заседание, е плод на съвместен акт.

Усетиха местните социалисти "вятърът на промяната " и новите процеси в партията, особено след като напоследък се заговори за обединение в ляво, и се обявиха за смяна на ръководството на левицата, т. е за свалянето от поста  на доскорошния им фаворит Корнелия Нинова.

Новото обединение, начело с бившия председател на БСП  - БСП Георги Първанов  се събира в края на месеца. Координатори на идеята са Костадин Паскалев, Емилия Масларова, Светлана Шаренкова, Валери Жаблянов, Георги Пирински, Ана Пиринска, Георги Божинов, Петър Мутафчиев, Калоян Паргов, Петър Витанов и др. 
На срещата са поканени:АБВ на Румен Петков, "Изправи се, България" на Мая Манолова, "Движение 21" на Татяна Дончева, "Българска прогресивна линия" на Красимир Янков, "Нормална държава" на Георги Кадиев и др. -все опозиционери в столетницата    

Дали лидерите на БСП Благоевград ще сменят курса към новото ляво ще разберем, дали ще  бъде   детронирана Корнелия Нинова, също. Интересно ще е, ако не успеят и Нинова остане на поста си, каква ще бъде " твърдата " им политическа позиция... ..

П. Костадинов  

  
   


Още от: Общество

Принтирай статия
25 коментара
24 Ноември 2022 14:18 | Силвия
Оценка:
1
 (
23
 гласа)

Аз съм от герб понеже съм държ. служителка, но Корни има симпатиите на цяла България. А тия бозайници не знам кой ще предложат на нейно място!!!


24 Ноември 2022 14:47 | факт
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

когато ги назначаваха за началници им беше добре.....


24 Ноември 2022 14:58 | Иванов
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

Тези местните социалисти са пълни боклуци от тях нищо не става имаше и свестни от тях но не ги виждам


24 Ноември 2022 15:30 | Димитров
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Докато полицая е тартор на БСП, в Благоевград, няма да има никакво единство, никакво сплотяване, никакви успехи при избори.


24 Ноември 2022 15:50 | Христе
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Защо пък Нинова да им е виновна не виждат ли че на местна почва те са причината за срива на партията им хората не искат нито Пандев нито Милев нито тези около тях


24 Ноември 2022 16:16 | гражданин
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

ДО НИНОВА махнете го този МИЛЕВ ние искаме свесни хора честни . милев си гони само личните интереси и нищо повече-използвач.


24 Ноември 2022 16:45 | Зрител
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

СтруНа, д-р Петър Узунов ли блъсна човек във вторник следобяд на пешеходната пътека при Радина-та в Благоевград?!? Нали всичко знаете?
Покрихте ли го? В бюлетина на РДВР-Благоевград нищо ли нямаше по въпроса?
Всъщност там пишеше само за блъснат човек от шофьор на 62 години.
Ама не пишеше, че Узунов и Узуновица са бутнали човека. Или грешно съм разбрал…?
Да пускаме джипчето с плевенска регистрация по медиите или да ви изчакаме още малко?
Сега ще питам в рубриката “Аз, репортерът” на БТВ, може те да знаят…


24 Ноември 2022 17:31 | тодор н.
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

айде метлааа.... направихте и вие и Корнелия държавата на парчета...
само си го мерат с Боко, с Насо ..


24 Ноември 2022 17:33 | лекар
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

Скъпи червени тулупи, това беше последното кадруване !!! На следващите избори - треперете и се надявайте да минете 4% бариера !!! Със старите муцуни, като Гоце, алкохолния шампион Петков, квазимодото Масларова и пр. биологични същества, отново нямате никакъв шанс !!! С това ибрик - поведение сте обречени за винаги !!!Истинските леви хора са отвратени от вас !!!Жалко за техния идеализъм, защото освен службогонци, сте и алчници, с поведение на Андрешковци !!


24 Ноември 2022 17:42 | лекар
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

Същото се отнася и за ДБ !!! Гавра с дясното !!! С този гном Атанасов и некадърника- юрист Христо Иванов и прочие ДС сътрудници, прегърнали истинската си майка - БКП-БСП, никога няма да успеете !!! ДОЛНОПРОБНИ СЛУЖБОГОНЦИ И АЛЧНИЦИ, ПРОПИТИ ОТ ЗЛОБА И МАЛОУМИЕ !!


24 Ноември 2022 18:32 | Питане от ЮЗДП
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Кога ще се махне, другарят Милев, от нашата система? Една година взима заплата без да прави нищо, защото е тъп милиционер. Добре му беше, когато Корнелия го назначи, а сега скача срещу нея. Червени боклуци...


24 Ноември 2022 20:32 | Духайте другаръй
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Спрях да чета до Шаренкова. Отмяна на гражданство, лишаване от правото на собственост на територията на ЕС, остракизъм и директно експулсиране в Сибир на всички путинисти, рубладжии и русофилоблизци. А столетницата я оставете в пухкавите ръчички на импексова. Добре се справя със затриването й.


24 Ноември 2022 22:14 | Ха
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Да махат всички кадри на БСП. Некадърници. Милев, Затова, Станислава Иванова марш вън


24 Ноември 2022 22:15 | Вън
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Милев както винаги е пълен помияр


25 Ноември 2022 00:01 | !!! До ха,псевдолекаря ба
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

баш за лекар, духайте и др паразити:
Като кръв да изсерете изплюсканото от комунистите паразити негодни и долни, че от тях още цоцате, мърши скапани, а ги чете, кучешки живот заслужавате за очовечаване, за да разберете значението на думи като истина и признателност, паразити смазани!!


25 Ноември 2022 06:56 | От село с гордост
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Аман от тия комунисти


25 Ноември 2022 08:34 | ЙЕРЕМИЯ
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Престъпна партия: Организирала масово самоубийство на своя електорат под формата на Септемврийско въстание, атентата в църквата Света Неделя, Престъпния Народен съд 44 година, харизала Пиринска Македония на титова Югославия, лагерите в Белене, Скравена..... Престъпленията и са легион! ПЛЪХОВЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ, ДАНО СИ ПОЛУЧИТЕ ЗАСЛУЖЕНОТО ЗА УБИТИТЕ НЕВИННИ ХОРА!


25 Ноември 2022 10:01 | Българи
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

ТРАГЕДИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! МАСЛАРОВА ОТКРАДНА ВСИЧКИ ПЕНСИИ на хората, а синът и" E МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕСТЪПНИК; Паскалев е неграмотен даскал, прост женкар и алчен крадец; Румен Петков е изнудвач от борческите групировки; Паргов е мошеник и нищо не разбира от политика и всички вкупом са въжеиграчи от октопода. Никой не гласува за тази партия влизат в парламента само с измами, партия от тесен кръг от хора. Останалите са масовка и хора които ги държат в страх и им подхвърлят по 10 лв. Тези хора нямат място в политиката.


25 Ноември 2022 10:10 | Благоевград
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тая една пишман анализаторка по телевизията твърди, че БСП с хартиените бюлетини ще вкара още 15 депутата в парламента и ще вземе от другите партии. Не се предавайте на тези подли мръсни гадни гнусни същества.


25 Ноември 2022 10:13 | Благоевград утре
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

МУТРАТА МАЯ обижда други МУТРИ НА мУТРИ. ТАЯ многооооо псува.


25 Ноември 2022 10:17 | 123
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Татяна Дончева консултант на престъпната групировка МУЛТИГРУП.....


25 Ноември 2022 10:48 | +++
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Странни неща се случват награждават псевдо професори от УЗУ като Антон Стоилов въвел македонски език в учебните програмилГрупа КОМУНИСТИ се готвят да превземат парламента и да изчистят новите хори с принос в демократичното развитие на страната и какво ли още .....


25 Ноември 2022 13:38 | Радев
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Станишев, Гергов, Добрев, Паскалев и др. са купени от Герб.


25 Ноември 2022 13:38 | Радев
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Станишев, Гергов, Добрев, Паскалев и др. са купени от Герб.


25 Ноември 2022 20:00 | Духайте другаръй
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Брей колко да сме изяли от любимите ти комуняги? Колкото хилядите пенсионери от ТКЗС с по 30 /тридесет лева/ да толкоз беше земеделска пенсия. Ммм страшно сме яли. Още не мога банани шоколад Петрохан и най прости дъвки и т. н. да вкуся. Щото още като дете се преситих. Опа грешка. Такива ядаха само на другарите децата, на тираджиите, на пампорджиите и на всесилните бармани. То само това да е... Признателност? Вие трябва да сте признателни, че не последвахте Чаушеску. А трябваше.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар