Гърми скандал за АМ "Струма"! Фирма пробутва съмнителни елементи, правени в гараж за строежа на магистралата!

06 ноември 2018 12:00   10 коментара   31637 прочита


Едно е да се използват български продукти, подплатени с нужната документация, друго е да се използват „немски“

Фирма "ACO Bulgaria" се опитва да пробутва продукти, които са произведени в България със сертификати от чуждите им производства при градежа на автомагистрала "Струма". За това алармираха пред Блиц от строителния бранш. Според нашите източници стъклопластовите каломаслоуловители на "ACO Bulgaria" се произвеждат в цех в Плевен без нужната документация, а се представят доклади за изпитвания от чешкия град Примислава.

Каломаслоуловителите могат лесно да се проверят, но явно няма нужната компетенция или става въпрос за прикриване на следи. По този начин, компанията, която си е извоювала място на пазара като лидер с продукти произведени в Германия, налага продукти с 3 пъти по-ниска производствена цена и подвежда възложителите, строителите и всички участници в строителния процес, категорични са строители с богат опит. Според тях каломаслоуловителите задължително трябва да минат класификация на реакция на огън в съответствие с EN 13501.

"ACO Bulgaria, представя такъв документ издаден във Финландия, докато каломаслоуловителят произвеждан в Плевен, няма изобщо такъв. Декларацията за експлоатационни характеристики е подписана от българското представителство на АСО, което означава, че те декларират, че са производител на тези псевдо продукти. Най-интересното е, че едва ли в централата на компанията са наясно за тези дребни бакалски сметки на тукашните мениджъри! Защото е едно да се използват български продукти, подплатени с нужната документация, друго е да се използват „немски“ такива, произведени в плевенски гараж.

Целта на сигнала на строителите за притеснителната практика, е да се събуди българската администрация и всеки да си свърши работата и да не позволяваме на „немски“ тарикати да ни заблуждават и манипулират на нашите инфраструктурни обекти. "Ако българската държава реагира адекватно, ще се предпазим от бъдещи проблеми", категорични са строителите.

Строителите дадоха и допълнителни подробности за участъка от АМ "Струма", в който се съмняват за нередности. Това е Лот 3.3 „Кресна-Сандански“ Припомняме, че магистрала „Струма“ е част от Трансевропейската магистрала (ТЕМ) Север-Юг и е Четвърти Трансевропейски траспортен коридор. Проектът е част от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020г. Началото на АМ „Струма“ участък Лот 3.3 „Кресна-Сандански“ започва при км 397+000. Краят на участъка е при км 420+624, а общата му дължина е 23,6 км. Източниците на финансиране са Кохезионен фонд на ЕС и национално съфинансиране.

10 коментара
06 Ноември 2018 12:03 | Струмско бойс
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

Гарантирано от герб=гроб.


06 Ноември 2018 13:27 | тамерланд
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

НЯМА ДАТИ КАЗВАМ ЗА КАКВА КРАЖБА НА ПАРИ ЩЕ ПАДНЕ И ДНЕС ПРАВИМ УТРЕ РЕМОНТИРАМЕ


06 Ноември 2018 14:09 | в изгнание
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

ДЪРЖАВНА МАФИЯ-
ХЕЙ, НАРОДЕ НАШ- ръководен от апаш!
ТРИТЕ ШОПАРА- крадат с пълна пара!
ПРОКУРАТУРА- на Властта креатура!
ПРОКУРОР ГЛАВЕН-
.....

А НАРОДЪТ СИ ПАСУВА-СЛУЖБИЦАТА ПАЗИ- НА РАКИЯ ЯДНО ПСУВА- И ЛЮТО МРАЗИ!
СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКОТО КАТО В КЪЛЧИЩА ПАТЕ- избира си Дедо или гавазина му – Баце!
МЕРКЕЛ, МАКРОН И ТЕРЕЗА- станахте за пеза- И С ПРЕГРЪДКА ДЕЛОВИТА- крепите Бандита!
ПАРТИЙНИ ДРУГАРИ-
КУЦО И САКАТО- въздиша по Тато!
ГЕРБИЛ- -- с намерения прозрачни!


06 Ноември 2018 15:17 | БКП носталгик мани
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

БЕСЕПАРСКА А КОЛКО ДЕЦА УНИЩОЖИХТЕ СЪДБИТЕ НА МНОГО ДЕЦА СЛЕД КАТО ОТКРАДОХТЕ НА ХОРАТА ХЛЯБА СЯ ПРОТЕСТИРАТЕ УЖАСНО БИЛО А НА НАС НЕНИ ЛИ Е УЖАСНО КАТО ЗАБОГАТЕВАТЕ НА БЕДНИТЕ И ТРУДЕЩИ СЕ БЪЛГАРИ НА ГЪРБОВЕТЕ. БСП ВИ ПОЗВОЛИ ДА ПРИВАТИЗИРАТЕ (ОТКРАДЕТЕ) БЪЛГАРИЯ. И СЕГА ОРГАНИЗИРАТЕ ПРОТЕСТИ ПЛАТЕНИ ОТ БСП/ДПС/СЛАВИ ТРИФОНКАТА ЩОТО ЗАПОЧНАХА ДА ВИ АРЕСТУВАТ И ЗАТВАРЯТ И ЩЕ СТИГНАТ ДО ГЛАВАТАРИТЕ ДОГАН, КУРНЕЛИЯ, ГОЦЕТО, И МНОГО ДР. ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ БСП КРАДЦИ.
АЗ БЕНЧО, МИТКО ОЧИЧКИТЕ, АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ И НАРКОТИЦИ, КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ ОТ БСП, БСП БАНЕВИ И ТАРТОРА НА БСП/ДПС ПРОКОПИЕВ, ОРЕШАРСКИ И ВСИЧКИ ДРУГИ МАФИОТИ СИ ИСКАМЕ ПАРИТЕ ОТ ЧЕРНИТЕ КАСИ НА БСП ОТКРАДЕНИ ОТ КТБ КУРНЕЛИО ТИ НИ ИЗЛЪГА ДАИ СИ НИ ОТКРАДЕНОТО ГАДИНО НА САТАНАТА
Със откредените пари КОЙТО ЩЕ СЪБЕРЕМ от БСП ще бъ


06 Ноември 2018 16:11 | Струмско бойс
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Лекувай се гербераст


06 Ноември 2018 17:06 | Ибрее
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

ОТ 2009 година 40 милиарда се откраднаха! АКО ЕДНА ФИРМА НА БСП КРАДЕ, НА ГЕРБ КРАДАТ 2 ХИЛЯДИ ФИРМИ. 16 МИЛИАРДА КРЕДИТ, 4 МИЛИАРДА КТБ. 20 МИЛИАРДА НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ В НАП. ИБРЕЕ МУТРИ-ДОКТОРИ.


06 Ноември 2018 18:35 | БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛ
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

ДО ЛЕЧИТЕЛЯ БЕЛЕНЕ ИЛИ СКРАВЕНА ОТ БСП А НАЙ ДОБРЕ В СИБИР ЗА ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ СЛЕД КРАЖБИТЕ И СТРЕСА КОЙТО СЪЗДАВА ЙОНЧЕВИЦА И НИНОВА В БЪЛГАРИЯ
МАМИЦАТА ВИ МРЪСНА БЕСЕПАРСКА А КОЛКО ДЕЦА УНИЩОЖИХТЕ СЪДБИТЕ НА МНОГО ДЕЦА СЛЕД КАТО ОТКРАДОХТЕ НА ХОРАТА ХЛЯБА СЯ ПРОТЕСТИРАТЕ УЖАСНО БИЛО А НА НАС НЕНИ ЛИ Е УЖАСНО КАТО ЗАБОГАТЕВАТЕ НА БЕДНИТЕ И ТРУДЕЩИ СЕ БЪЛГАРИ НА ГЪРБОВЕТЕ. БСП ВИ ПОЗВОЛИ ДА ПРИВАТИЗИРАТЕ (ОТКРАДЕТЕ) БЪЛГАРИЯ. И СЕГА ОРГАНИЗИРАТЕ ПРОТЕСТИ ПЛАТЕНИ ОТ БСП/ДПС/СЛАВИ ТРИФОНКАТА ЩОТО ЗАПОЧНАХА ДА ВИ АРЕСТУВАТ И ЗАТВАРЯТ И ЩЕ СТИГНАТ ДО ГЛАВАТАРИТЕ ДОГАН, КУРНЕЛИЯ, ГОЦЕТО, И МНОГО ДР. ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ БСП КРАДЦИ.
АЗ БЕНЧО, МИТКО ОЧИЧКИТЕ, АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ И НАРКОТИЦИ, КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ ОТ БСП, БСП БАНЕВИ И ТАРТОРА НА БСП/ДПС ПРОКОПИЕВ, ОРЕШАРСКИ И ВСИЧКИ ДРУГИ МАФИОТИ СИ ИСКАМЕ ПАРИТЕ ОТ ЧЕРНИТЕ КАСИ НА БСП ОТКРАДЕНИ ОТ КТБ КУРНЕЛИО ТИ НИ ИЗЛЪГА ДАИ СИ НИ ОТКРАДЕНИТЕ ПАРИ НА БЪЛГАРИТЕ ЩОТО И НИЕ КРАДОХМЕ ЗА ДА БЪДЕТЕ ДОБРЕ В БСП.


06 Ноември 2018 19:00 | Струмско бойс
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Доктор Давидкова...


06 Ноември 2018 23:12 | Бивш скептик
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Аман от прости и дребни заядания-баба от ъгъла, казака на леля на мегдана -като сте толкова осведомени публикувайте поне една ДЕХСП та и ние да се ориентираме във фактите ви -издават се от производителя, на база изследвания спрямо хармонизирани стандарти, за конкретен клиент по партида и количество. А сега-лаем си, дим да се вдига -нямало технологична документация, ами как ги произвждат бе, по знаците от цветовете на дъгата ли?


07 Ноември 2018 08:05 | апаш камбитов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ДО БСП ВИЗИЯ Абре юначе, ако имаш малко акъл, ще разбереш колко со ПРОСТИЧЪК
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар