Гърция затвори границата с България за три дни

11 юли 2020 18:22   4 коментара   18155 прочита


На фона на ескалиращите числа заразени с COVID-19 у нас Гърция затвори границата си за български туристи. До 6:00 ч. сутринта в сряда Кулата-Промахонас – единственият граничен пункт, който обслужва трафика по земя към южната ни съседка (не само за българи, но и за румънци и други пътуващи), няма да пропуска преминаващи без сериозна причина, съобщава segabg. Посолството на Гърция в България информира, че във връзка с предстоящите промени на правилата за влизане през ГКПП „Кулата-Промахон“ задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде наличен за пътуване до 14 юли 2020 г., вторник, 00:01 часа.

Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, все още ще могат да преминат граничния пункт, но граждани без формуляр няма да бъдат допуснати да влязат и ще трябва да отложат пътуването си за 15 юли.

Гръцкото посолство информира също, че новите правила влизат в сила на 15 юли 2020 г. в 06.00 часа сутринта, а не както бе съобщавано до сега –  от 14 юли. Само пътници, които имат сертификат за негативен PCR тест, ще бъдат допускани да влязат в Гърция.

Гръцкото посолство уточни днес, че сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника.

Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в  национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19). Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането им се наказва от гръцкото законодателство.


Още за: Кулата   граница   България   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
11 Юли 2020 20:38 | PESHO
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

https://live.bstv.bg/?fbclid=IwAR3wHgrkDJWE4ya4KsPVF-_ZDxcHzvqhE2LNh916W2549AgnfXaoxjoHN7k


11 Юли 2020 22:33 | Маке
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Учудвам се, че още не са се включили постоянния контингент коментатори. А така след гърците и цяла Европа ще затвори за вас границите. Както сте я под хванали с тия демо, голи, без маски гъз до гъз, няма да се учудя, ако скоро не стане като в Бразилия. Защото много от постоянното присъствие коментатори са като Болсонаро"леко грипче"


12 Юли 2020 00:56 | Шиши
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Хунтата нарочно всеки ден обявява много заразени, спъва бюрократично всички българи пътуващи към Гърция, а византийците гледат цифрите и си пазят държавата. Това е за горния гербер-гъзолизец.


12 Юли 2020 10:49 | стратег от Мировяне
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кел файда от тези мерки, след като дърти гърци, палуващи с нашите мургави сънароднички се пускат безпрепятствено в двете посоки!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар