Гърция затегна пропускателния режим през ГКПП – Кулата, извършват задължителни ПСР тестове на всички влизащи в страната без изключение

08 юли 2020 19:11   8 коментара   12628 прочита


Гърция затегна пропускателния режим през ГКПП Промахона, където от днес се извършват задължителни ПСР тестове на всички влизащи в страната без изключение.

Решението на Националната здравна организация е в резултат на увеличените случаи на К19, които на 80% са регистрирани на граничните пунктове на влизащи граждани в Гърция, предава "Труд". За последните 24 часа гръцките власти обявиха 27 нови случая на коронавирус, 14 от новозаразените са туристи, тествани при пристигането им в страната.

На остров Тасос и в Пангео са регистрирани 6 случая при туристи от България и Сърбия. Четирима от тях вече са настанени в карантинен хотел.

Става дума за сръбски граждани. За останалите двама се предполага, че са български граждани, които са пожелали да се върнат в Родината си, вместо да бъдат оставени под карантина в Гърция, за което са получили разрешение от компетентните органи.

Конкретно на ГКПП Промахон-Кулата първо се проверяват паспортът и QR кодът, след което превозните средства се паркират отстрани и всички пътници излизат от тях, за да бъдат тествани.

След направения тест продължават своето пътуване. При установена положителна проба на пътник влязъл на територията на Гърция, той се открива според информацията подадена в QR кодът.

На останалите гранични пунктове Маказа и Ексохи, където могат да преминават гръцки граждани, чужденци с документи за работа и собственици на имоти,, тестове не се правят.

Според информация, правителството е категорично в решението си да бъде оставен като основен вход само ГКПП Промахон.

Една от причините е увеличения брой на заразени от К19 в съседните страни.


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
08 Юли 2020 21:01 | Минал току що
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пак пишете глупости.
Не вземат проби на всички, а само на по един от кола/семейство/.
Пункта се минава за 10 минути.


08 Юли 2020 21:18 | Уж
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво на гърците. Достатъчно е да се тества един от семейство и ако е положителен, то и другите членове на групата са но на вируса. А ния бугарите дай ни сватби и абиториенски. Затова и полека лека потъваме


08 Юли 2020 22:45 | Делян
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

РИСТЕНО, СКОЧУБРО ДОЛНА! ТЕБЕ НИКОЙ НЕМА ДА ТЕ ПУСНЕ У ГРЪЦИЯ!


08 Юли 2020 23:20 | kijk
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

gfg


09 Юли 2020 02:52 | Ставро
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Герб - гроб, нарочно вдига ежедневно броя на заразените, за да влие и на гръцкото правителство на пътуващите българи да ги спъва.


09 Юли 2020 09:51 | ЧОВЕК
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вируси е имало и ще има... Само че сега правителствата се "грижат" за нас повече, отколкото ние самите.... Те това ми е съмнително...


09 Юли 2020 11:49 | Тихомир
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нека да помислим реално. Да сте чували някой близък, съсед, приятели и техни близки да са болни от вируса. Всичко се прави умишлено да усвоят милиарди евро през септември. И да сте сигурни, че на Борисов и щаба не ги интересува НАРОДА как е дали са ЗДРАВИ


09 Юли 2020 16:15 | Лом
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нищо вярно няма в тази новина. Преминава се за не повече от 10 минути и тестове се правят избирателно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар