Гърция засилва контрола на „Промахон“ върху стоките от България

22 май 2022 15:25   1 коментар   6209 прочита


По настояване на търговците от Серес на граничния пункт „Промахон“ започват силен контрол на вноса на стоки от България, предаде БНР. Гърците не спират да пътуват до България за снабдяване със стоки и бензин.

Нелегалният внос на стоки от България нанася огромни щети на търговците в района на Серес, съобщават от Търговската камера. В сферата на мерки съвместно с Държавната агенция по контрол на стоките на граничния пункт „Промахон“ ще действа постоянен екип по контрол на вносните стоки.

Председателят на Търговската камара в Серес Атанасиос Малиара съобщи, че Съюзът на търговците се опитва от няколко години да води борба с нелегалния внос на стоки, които в повечето случаи са некачествени, но се продават на ниска цена и това привлича клиентите.

И в други погранични райони в близост до българската граница като Драма, Комотини и Ксанти търговците се оплакват, че забелязват рязък спад на оборота, защото гърците си пазаруват в България дори и хранителни стоки.

„Поне един път на седмица пътуваме до България, защото там повечето стоки са на половин цена“,съобщават гърците.


Още за: стоки   промахон   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
22 Май 2022 20:09 | ДО: БОЙКО РАШКОВ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ОЧАКВАЙТЕ: СЕКТОРНИЯ НА КРИМИНАЛНА БЛАГОЕВГРАД ВАСИЛ ДЖИЗОВ ПИЯДЕТО ИЗДАЛ ЗАПОВЕД ДА ХВЪРЛЯТ ЗАЛОВЕНИЯ КАНАБИС В РАЗЛОГ В ДЕРЕТО И ДА СКРИЕ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар