Грипна ваканция в пет общини в Благоевградска област от понеделник

24 януари 2020 09:24   2 коментара   20024 прочита


Регионалната здравна инспекция в Благоевград обяви рязко повишаване на заболеваемостта в общините Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Заради високия риск от остри респираторни заболявания , от понеделник (27.01.2020г.) е обявена грипна ваканция за учениците. Тя ще продължи до петък (31.01.2020 г.), което означава, че учебните занятия ще бъдат подновени в началото на месец февруари.

В детските заведения няма да бъдат допускани болни деца, ще бъде въведена задължителна дезинфекция на подовете. Ще бъдат издадени предписания до здравните заведения в петте общини. Спират се плановите операции и профилактичните прегледи, детските и женските консултации, медицинският персонал трябва да бъде задължително с маски.

2 коментара
24 Януари 2020 12:58 | Човек
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Пет общини, а другите? Те ще си боледуват поетапно и ще приемат заразените ученици от областния град, които ще се върнат по родните си места. Както винаги община Благоевград е в центъра на събитията и мисли само за себе си. Останалите са невидими, нищо, че процентът на заразените там е много по- голям от този в някои благоевградски училища....


24 Януари 2020 14:06 | �� �����
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Сандански и Петрич кога ???
Що чекат ???
Кмето нали е здрав ...боли го...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар