Гражданска инициатива "Справедливост": Община Благоевград не спазва закона за местните данъци и такси, ще стигнем до Страсбург

03 февруари 2013 17:27   6 коментара   15512 прочита


Такса смет трябва да се плаща спрямо количеството отпадъци, които се изхвърлят, това заявиха днес за struma.com от Гражданска инициатива "Справедливост" - Благоевград. Председателят на дружението Любен Георгиев и заместникът му Бойко Иванов бяха категорични: Община Благоевград не спазва закона за местните данъци и такси. Създава нормативни актове, които ние сме обжалвали в съда. Решение № 25 протокол, 3 на ОбС Благоевград от 23. 12. 2012 г. е посоченият незаконен акт с подкрепата на 26 съветника на ОбС Благоевград. Ние призоваваме съветниците да върнат възнаграждението , което са получили в деня, в които са гласували това решение. В решението на съда, за да се създаде този нормативен акт трябва да бъдат приложени предложените за такса смет цени.

Като пример можем да дадем магазините, от които на ден се изхвърлят по две пластмасови чашки, но плащат огромни такси смет. Къде отиват тези пари след като не се чисти планираното количество?. Дава ли сме предложение да се поставят по-малки кофи и така да се намалят таксите, за така и неизползваните услуги. Сдружение "Справедливост" в момента води три дела с Община Благоевград и ако тя не изпълни решенията на съда ще потърсим отговорност в Страсбург и Люксембург. За тази цел от седалището ни в София изпращат да ни помогне на местно ниво адвокат Диньо Бозаджиев.

Община Благоевград е осъдена два пъти до този момент за неспазване на местните данъци и такси.,казаха от гражданската инициатива.

П. Павлова


Още за: такса   смет   инициатива   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
03 Февруари 2013 17:58 | учен
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Искам да Ви попитам, къде, кога и как герб е спазил закона??? Тези хора или са адски тъпи или се интересуват единствено и само от своя келипир. Това се отнася за всички, които членуват в тази партия. Някои говорят за специалисти сред тях, дори се чуват мнения, че имало и кадърни, не вярвам! Сега си правят всевъзможен пиар и вместо за проблеми, говорят за избори, защото им пари под краката.


03 Февруари 2013 18:50 | пешо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Които произвежда брак както тези некадърници не трябва да получава пари. Даже си увеличиха парите с 300лв. Върнете парите от тази сесия. Даите пример за почтеност.


03 Февруари 2013 21:27 | gogo
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

абе аз много не разбирам ама тези санаси и такси саот 12 години а тези двамата комънисти да не реват щото от техните магазини доста боклък се изхварлия не само по две 4ашки така 4е да си помислият кои ги слойил тези такси само плувате по герп ама аз като гледам досега не сме имали по кадарен кмет и понейе им се секаха крайбите на комъниягите и реват като вдовиси за кърес аз не сам гербадйия но аман от клапанари в този град доидоха от село да ни ъсрат града и сега реват та реват ия на село там данакат е малко аиде ъа
*Кирилизиран коментар!


03 Февруари 2013 22:10 | Мартин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Гого" като се правиш на големия разбирач ходи ти се оправаяй бе пишлеме долно.


03 Февруари 2013 22:32 | Мартин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Гого" като се правиш на големия разбирач ходи ти се оправаяй бе пишлеме долно.
Не искам такива общински хора да дават акъл. Кой те знае откаде си що си!


04 Февруари 2013 00:50 | !!!!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ИКОНОМИКА !!! Дават ли си сметка теси хора от правителството ЗА ПРИХОДИ И РАЗХОДИ на средня БАЛГАРИН? Затова черните хроники заемат позиции&амп;#180; КАТО МУ ПАДНЕ ПЕРДЕТО НА ЦХОВЕК НЕ МИСЛИ И.....! ПОМИСЛЕТЕ ВИСОКОПОСТАВЕНИТЕ!!! НАПРАВЕТЕ СХЕМА И УСИГОРЕТЕ ПРЕПИТАНИЕ НА ТОЗИ НАРОД ПОСЛУ6ЕН! нали затова дадахме гласовете си! МОЙЕТЕ !!
*Кирилизиран коментар!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар