Градоначалникът Ат. Камбитов подписа споразумение за сътрудничество с италианския град Лече

31 януари 2014 16:47   9 коментара   6724 прочита


Кметът Пероне: За нас Благоевград е стратегически партньор

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа двустранно споразумение за сътрудничество с италианския град Лече. Церемонията, която се състоя вчера в сградата на общинска администрация в италианския град, е част от официалната визита на д-р Камбитов в Италия. Документът бе парафиран и от кмета на Лече д-р Паоло Пероне, който обяви Благоевград за стратегически партньор за неговия град, особено в рамките на кандидатурите на Лече и областния център на Пиринско за европейска столица на културата.

„Партньорството между Благоевград и Лече е от съществено значение за развитието на двата града като устойчиви дестинации за бизнес, образование, култура и туризъм“, изтъкна д-р Камбитов. Той поясни, че с новото споразумение между двата града ще се укрепи тяхното сътрудничество и ще се даде шанс за нови съвместни инициативи.

На срещата между двамата градоначалници присъства и председателят на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков, който е част от българската делегация в Италия. Той взе активно участие в двустранната среща, като изтъкна значимостта на общинските съвети при определянето на приоритетите в унисон с европейската политика за развитие на регионите.

По време на срещата д-р Паоло Пероне и д-р Атанас Камбитов обсъдиха възможностите за насърчаване развитието на туризма в двата града, както и широкоспектърните перспективи на новия програмен период за Европейския съюз 2014-2020 година. И двамата бяха категорични, че спечелване на конкурса за Европейска столица на културата през 2019 г. е приоритет и за двата града, тъй като ще ги утвърди като фактори в европейската културна традиция.

 

В. Стефанов


Още за: кмет   град   сътрудничество   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
31 Януари 2014 17:18 | Лора
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

еееее, това да се чете по тези медии.. не само гадни работи....


31 Януари 2014 22:15 | ?!?!
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Минети отляво, ако не може минети отдясно!


31 Януари 2014 22:52 | Тина
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Браво на кмета. Удари всички в земята с управлението си. Просто знае какво прави


01 Февруари 2014 11:41 | до тина
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

и какво е направил до сега, нищо същиствено, усвоява още проекти от Паскалев


01 Февруари 2014 12:35 | чичо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Сега Благоевград ще цъфне и върже. Аман от димки.


01 Февруари 2014 20:55 | Ванката
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Какви проекти на Паскалев, бе? Такива дето е зарязъл ли бе? Кретени! Няма значение на кой са проектите, важното е кой ги реализира, а не кой ги проваля!!!


01 Февруари 2014 21:01 | тошко
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

много кадърен кмет.


02 Февруари 2014 09:33 | мима
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

добре е ако стане, но в града има много циреи, които трябва да се излекуват /кражбите на циганите, нерегламентираното сметише под енергото, облагородяване на съшия район и т. н.


04 Февруари 2014 12:02 | Антония
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само да ви напомня, мили граждани, че кметовете не реализират, а подписват проектите, те се залагат в бюджета и т. н. и т. н. До момента всички проекти са разрешени и подписани от Паскалев, подир това, завещани на Камбитов. Тъй че би било кощунство да не изпълни проектите. Интересно кои други прегеледа?!! Нямате идея какви мащабни потенциални реализации прашлясват на бютото му! НЯМАЕ КМЕТ, разберете го! Погледнете БУРГАС, ПЛОВДИВ, ЯМБОЛ, КАВАРНА, ТРЯВНА!!! Изобщо не се заблуждавайте от скалъпените му PR кампании!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар