Говори семейството на Кристина, убила децата си в Сандански

29 ноември 2020 19:41   7 коментара   82229 прочита
кадър: nova
кадър: nova


кадър: nova

Те разказаха за последните 6 години от живота на семейство

Преди дни едно убийство разтърси цяла България. В дома им в Сандански бяха убити две деца – на 3 и на 5 години. Обвинена е тяхната майка – 31-годишната Кристина Дунчева.   Владислава Тричкова успя да се срещне с тях!

Те разказаха по Nova за последните 6 години от живота на семейство, които според тях са били изпълнени с насилие и унижение. И именно това е била причината, довела до трагедията.

„Нямаха брак, защото той имаше теория, че женените хора не се разбирали”, обясни лелята на Кристина - Ваня Кирилова.

„Когато тя се настани да живееше при него, нито ми се обаждаше често, нито се отбиваше. При едно позвъняване нейно чух как той крещи и пита кой се обажда, след което последва шамар от негова страна. Аз й казах, че веднъж щом е посегнал, ще го направи отново. Насилниците не се спират”, споделя майката на Кристина – Валентина.

В началото Кристина е споделяла, че обича мъжа до себе си. След раждането на първото й дете, Кристина е започнала да губи блясъка в очите й, смята майка й.

"Дори и при местния педиатър тя непрекъснато плачеше. Тя каза, че тогава е плачела, защото не е можела да каже какво се случва. Беше щастлива, когато разбра, че е бременна за втори път. Тя искаше къща, пълна с деца. Страхът в нея беше много голям, но живееше с надеждата, че може да го промени", споделя още Валентина.

Лелята на Кристина разказа, че Георги многократно я е заплашвал с пистолет. Тази подробност обаче жената е спестила на родителите си. Бащата на Кристина си спомня, че Георги е подлагал и децата на наказания.

"Аз съм й уреждала срещи с местен психиатър и психолог. Жената обясни, че това е форма на временна депресия", обяснява майката на Кристина.

Семейството на жената не е подозирало, че тя е насилвана и от нейния свекър. Тя не е споделяла пред тях за подобни случаи. Пред психиатър обаче Кристина е споменавала неговото име. Кристина не говорела често за насилието с родителите си. През последните дни обаче започнала да ги моли за помощ.

"Трябваше да ни каже всичко, да не се поддава на неговите заплахи", каза бащата на Кристина.

През всичките години Кристина се е изнасяла няколко пъти от къщата на Георги, но винаги се връщала. Така станало и последния път, преди убийството. В Агенцията за закрила на детето не са постъпвали нито сигнали от майката, нито от бащата. Заради образувано дело за домашно насилие обаче от Районния съд в Сандански поискали от социалните да изготвят доклад. Дни по-късно получили ответен иск от бащата и посетили децата. Те установили, че заедно с майка им са в къщата на родителите на Кристина и са добре.

7 коментара
29 Ноември 2020 20:43 | Пинко
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Бащата и свекъра в затвора ли са вече?


30 Ноември 2020 06:37 | исак
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Не можах да позная Иван и Валя от снимката! Тези хора са съсипани, смачкани !Бъдете силни! Сигурна съм че много неща ще излезат наяве!


30 Ноември 2020 07:51 | Митко
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Аз имам няколко въпроса към родителите на Христина. :
Правила ли е Христина опити да посегне върху децата когато беше при вас?
Това ли бе причината да бъде държана над 30 дни заключена?
Това ли е причината да пребиете Христина на 17- ти и да потърси помощ от полицията? /регистриран сигнал в полицията/
Защо Христина имаше панически страх от собствения си баща?
За истината давност няма. Рано или късно тя излиза. Да даде Господ мир на децата, а на вас дълги години живот. Защото Господ не е съдник. Съдник е съвестта, а тя не дава и секунда покой на виновния.


30 Ноември 2020 10:16 | възмутен
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Никой не убива децата си дори животните. Живеем в 21 век и такива глупости които пишете за да оправдаете убийцата са смешни! Само тя е виновна за убийствата на децата си


30 Ноември 2020 10:32 | ��������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кристина не е убийцата! Оставете разследващите да си свършат работата! Да, нечовешки са били насилието и униженията, на които е била подложена тази млада жена!


30 Ноември 2020 20:33 | Комунист
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Смърт чрез covid19 без съд и присъда лекарите са специалисти


01 Декември 2020 11:14 | Коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много насилие, много ужас. Дали може да се обясни какво точно е станало? Толкова е лесен живота когато живееш с любов. А живот който живееш за ХОРАТА, без любов, с криеници и насилие е живот който донася отвратителни неща. Живот в който не са зачитали правата на жената, правата на децата да продължат живота, двама души свързани с невидими връзки които наказват и двамата, а най-вече, наказват дечицата, двете ангелчета и майката. Дали може да се обясни със семейна карма? Какво ли е допринесло това поколение да е заличено по толкова странен начин.... Няма сериозно обяснение. Затова и Кристина и Георги трябва да сложат по едно расо, да се покаят и да отидат в манасти до края на животите им.... доколкото могат да изкарат с това съзнание и вината която ще им тежи като камък на шиите им... пръстите които са насочени кън тях, клатенето на главите и подхвърлянията... Нищо добро не е докарало това неразбирателство, унижение и тормоз.... Какво ще излезе от това, времето ще покаже.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар