Готвим се на активен зимен сезон, в Банско готови за туристи

14 декември 2020 12:31   2 коментара   4680 прочита


България се готви за активен зимен сезон. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Банско е напълно готов за откриване на зимния сезон, в курорта вече има и сняг. Бизнесът също е готов – взети са всички мерки, за да се гарантира безопасността на гостите.

"Цялата ни станция е оборудвана със знаци, точно къде трябва да се влезе, къде да се излезе. Има пропускателен режим на гардеробите - по 10-15 човека ще могат да влизат вътре, като ще има строга охрана. Температурата ще се мери, както и на групите в ски-училищата - те трябва да бъдат не повече от 10 човека", обясни Иван Обрейков, маркетинг-директор на "Ски-зона" Банско.

"Ние сме ресторант, работим с хранителни продукти - колегите, които са на въжените линии, също са достатъчно отговорни. Всичко това е голяма отговорност, от гледна точка, че в наше лице хората наистина могат да намерят едни отговорни хора, които да им гарантират спазването на тези мерки", каза Юлия Попова, която е собственик на ресторант.

В същото време ски курортите в испанската област Каталуня отварят в понеделник. По принцип само местните жителите би трябвало да могат да карат ски в тази испанска област, която граничи с Франция.

Влизането и излизането от региона се разрешава само по определени причини, но контролът не е много стриктен. Така испанските Пиренеи се надяват да привлекат френски скиори, нетърпеливи да открият сезона.

Въпреки призивите на Германия и Франция, европейските страни не успяха да се договорят за координирано отлагане на началото на зимния сезон. Във Франция лифтовете няма да заработят преди 7 януари, за да избегне нов ръст на случаите на коронавирус, пише Dnes.bg. Испания даде на регионите право да решат сами дали да отворят ски курортите. Австрия смята да открие сезона на 24 декември.


 


Още за: туристи   Банско   премиер   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
14 Декември 2020 13:30 | tony velev
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

tova sa gluposti


14 Декември 2020 14:16 | �����
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ама първо трябва да се преборите с перуката
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар