Готово: Почистиха нерегламентираното сметище край гарата в Благоевград

17 февруари 2016 15:19   4 коментара   4862 прочита


Няма следа от бунището, на входа на Благоевград, в района на ж. п. гарата. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов разпореди спешно днес да се почистят терените, собственост на Национална компания "Железопътна инфраструктура" и „Лидл”- България”, превърнали се в нерегламентирано сметище.

Въпреки че Община Благоевград няма абсолютно никакво отношение към собствеността, тъй като тя е частна, кметът бе категоричен, че терените не могат да останат в такъв вид, още повече, че се намират в централна част на града.

Експерти от отдел „Екология” в Община Благоевград са се свързали със собствениците на двата терена -„Лидл”- България и Национална компания "Железопътна инфраструктура", тъй като спрямо Наредба на Община Благоевград за Управление на отпадъците чл. 81, ал. 2, когато причинители на отпадъците са неизвестни, разходите по възстановяването на качествата на околната среда се поемат от лицата, в чието държане се намират отпадъците.

Всички разходи, които общинската фирма „Биострой” направи по време на почистването, трябва да бъдат възстановени от двамата собственици на терените, а не от общинския бюджет. На собствениците на имотите е отправено предупреждение да се погрижат за обезопасяването и поддържането на местата, за да се избегне ново образуване на сметище в района.

4 коментара
17 Февруари 2016 15:42 | Водач на МПС
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Струма, информирайте ни какво става със спортната площадка в ж. к. "Еленово" зад бл. 1-5.


17 Февруари 2016 17:31 | Милчо Папзав
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Браво, кмете! Винаги показваш, че общината не е безразлична, дори когато става въпрос и за чужди имоти. Ти си пример за много, ама много кметове, дано се поучат


18 Февруари 2016 01:38 | ASQ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

САМА ПТИЧКА ГНЕЗДО НЕ ПРАВИ, НЕ МОЖЕ ПОЛОВИН ГРАД ДА СИ ИЗХВЪРЛЯ БОКЛУЦИТЕ, И ДА СТАВА СМЕТИЩЕ, А КМЕТА ДА ОГРЯВА НАВСЯКЪДЕ, ЗАТОВА АКО ИМА КАМЕРИ ЕДИН ДА ХВАНАТ, ДА ГО СНИМАТ И ДА ЗАПЛАТИ ЧАСТ ОТ РАЗХОДИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕТО, ПЪК НЕКА ТОГАВА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ С ТАЯ СВИНЩИНА .СРАМОТА.


18 Февруари 2016 09:02 | Глоба
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Сега на тези замърсители трябва да им се направи голяма глоба, за да се сетят, че не могат да са толкова безотговорни и че това не е работа на общината, а на тях. Кретени!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар