Готов ли е зоопаркът в Благоевград да посрещне лъвчетата Бамби и Симба, или ще чакаме избори?!

09 август 2020 09:20   11 коментара   10206 прочита


Месец, след спасяването на две невинни създания в зоопарка нищо не се случва, а кметът Томов -обеща ..

Месец след раждането на двете малки лъвчета в благоевградския зоопарк, проверихме какво се случва на място. Веднага след новината за появата им на бял свят, бе дадено обещание от кмета на града Р. Томов, че бебетата ще останат да се отглеждат в зоопарка, а клетката на лъвовете ще бъде разширена, за да не бъде разделяно семейството.

По-късно стана ясно, че за лъвчетата не се полагат достатъчно грижи и с риск за живота и здравето им, те бяха закарани в клиника в София, където се погрижиха за тях. Междувременно пък тото-милионерът Николай Динков - Нинджата оповести, че ще осинови животните и ще финансира уголемяването на клетката, както и изхранването им. 
Днес в клетката могат да се видят само родителите на лъвчетата, а малките Симба и Бамби все още не са върнати в зоопарка в Благоевград. Състоянието на дома на животните е непроменено и точно толкова тянсо и мръсно както и преди да се родят лъвчетата, а табелата "Пази се от боята" очевидно не е от скоро, съдейки по вида на оградата.

Зловонна миризма се разнася из целия парк, а клетките са мръсни, често и празни, животните пък - мършави и безжизнени. Кошовете за боклук са препълнени и непочистени, пейките са в окаяно състояние, по стълбите дебнат изкъртени плочки, в които посетителите се спъват, гледката е неприятна, а въздухът - "отровен".

Трагично е състоянието на местния зоопарк, който, за да продължи да съществува, се нуждае от спешна финансова инжекция и екип, който да го "съживи". А иначе желаещи да го посетят не липсват, входът в момента е безплатен и не са малко семействата с малки деца, които се разхождат, разглеждайки каквото е останало.

А кога и дали ще се върнат малките лъвчета предстои да разберем..Лично кметът Томов "вдъхна живот" на тези симпатични малки създания, плод на една забранена любов между брат и сестра, и прегръщайки ги, сърцераздирателно  пред камера, Томов обеща, че ще се погрижи за тях.  

Взети били  всички мерки ,за да се отглеждат в местния зоопарк, а щедрият осиновител и съсед на градоначалника  щял да осигури прекрасни условия за растежа им. Ами думите са изречени ,обещанията също. Симба и Бамби   чакат действията на местната управа,а Благоевград с нетърпене  очаква решенето на Конституционния съд, който да сложи край на това мъчително чакане и тежката разруха в областния град .

П. Пенева, снимки Struma.com

11 коментара
09 Август 2020 09:54 | АБ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Най-хубавото място в Благоевград: Зоопарк - Розариум - Ловен дом,
тъне с години в мизерия и нищета.
Годината е 2020.


09 Август 2020 10:05 | ойнан
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Истината е, че ппределени кръгове искат да се закрие Зоопарка, за да застроят апетитният терен


09 Август 2020 10:39 | И друга истина
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

По-добре беше да не публикувате снимките. От тях се вижда, че пейките, оградите, къщите на животните... не са пипани поне 20 години. Това значи, че и предишните управи не са си мръднали гъзовете да направят нещо. Особено от пейките се вижда-това е дърво на открито на повече от 20 г. От всичко това се вижда, че и едните и другите СА МАСКАРИ! Затова - ОСТАВКА!


09 Август 2020 11:17 | Антон Миленков 836
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Оти па допреди сегашното двукметие, а ви бая общински "съветници' (к, во точно и кого съветват) са си се там не от вчера... та имахме дзверилник на световно ниво, а?


09 Август 2020 12:50 | Балък
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

От 30 години е ясно, че не се справяме! Отворете един kickstarter поне и на някой чужденец със сигурност ще го хване жал!


09 Август 2020 15:07 | Кузман шапкарев
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Набутайте Васка паф у тая клетка


09 Август 2020 16:48 | октомври 2019
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Ех, Струма, Струма... Още ви боли гъза от изборите, почти 1 година по-късно. Много ви е яд и пукате вени от това, че благоевградчани изгониха с камъни и дърва най-некадърния кмет в историята на града - падешката Заря.


09 Август 2020 16:58 | Пешо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

За ремонта на клетката има проект, който трябва да бъде одобрен в съответното министерство, а за лъвчетата са преведени пари, които да им стигнат за изхранване за 1година, така че може да си пишете каквито си искате тъпотии, но ако поне малко имате журналистически способности първо проверете фактите. И състоянието на този зоопарк беше същото и по време на управлението на Камбитов, защо тогава не потърсихте сметка?
Смешна работа


09 Август 2020 17:19 | Радко петрунов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Елезов е гладен


09 Август 2020 17:30 | Арена Парк
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пенева, Пенева преди два дни сънува вандализъм на Арена Парк се пък чакаш избори. На хората им стана ясно на кой си ПОДЛОГА


11 Август 2020 12:49 | паяка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще се появи ли някога достатъчно умен и състрадателен политик, който да инициира приемането на закон за затварянето и забраняването на мъчението на животни в тези т. нар. зоопаркове? Тяхното не е живот! Кому е нужно? Ужасни условия, липса на грижи, създаване на поколение от братя и сестри, което е фактор за много генетично обусловени заболявания. Ако някога е било интересно и образователно, сега е престъпно. Има варианти да се наблюдава живота на дивите животни в естествената им среда он лайн. Това, което все още съществува тук-там е много жалко за животните и отвратително като човешка практика!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар