Господ ще го съди! Окръжен съд - Благоевград спря делото срещу 83-г. Иван Средков от петричкото село Мендово, заклал сина си в съня му!

09 септември 2019 10:51   3 коментара   45350 прочита


Съпругата на немощния убиец: "Искам да влезне у затвора, не мога да го гледам и да знам, че е убил детето ми. Дано никой не изпита тая болка, синче ми беше"! Срадков е много болен.. дните му са преброени, затова не може да застане пред съда.....

Окръжен съд спря делото срещу 83-годишния Иван Средков от петричкото село Мендово, заклал сина си в съня му, това стана ясно на поредно и последно заседание по делото за убийсвто, водено срещу него..

Възрастният мъж за пореден път не се яви в съда. Съдебният състав изслуша експертното заключение, което бе поискано на предишното заседание - дали състоянието на Средков му позволява да присъства в съдебна зала. Отговорът на д-р Георгиев, изготвил експертизата бе: - Категорично не! Нито сега, нито за в бъдеще.

Напредналата възраст и множеството заболявания на човека, убил сина си, не позволяват той да застане на подсъдимата скамейка. Наказателното производство бе спряно по искане на прокурора и адвокат Гогов. С това решение на съдия Маскръчки, Иван Средков няма да бъде съден за престъплението, което извърши през 2016 година.

Припомняме, че в отчаянието си от системните пиянски побоища върху него и съпругата му, възрастния мъж отне живота на сина си като го закла, докато спял в леглото си в семейния им дом.

Средков разказал всичко на кмета на селото на сутринта, а като мотив посочил непрестанния тормоз от страна на сина, който бил алкохолик и често посягал на родителите си. Харчел и без това оскъдните средства на семейството за пиене, а не работел. Тормозът бил както физически, така и психически и продължил с години.

Въпреки непрестанните скандали, непокорният син така и не се поправил и продължавал системно да издевателства над възрастните си родители. Една нощ, след поредния скандал за пари, бащата не издържал, взел брадвата и заклал сина си Румен. После отишъл при жена си и казал, че Румен повече пари няма да иска... няма да ги тормози

83-годишният мъж страда от сърдечна недостатъчност, която е в последен стадий, а лекарите не дават шанс за дълъг живот. Дните му на земята са преброени, а дотогава Средков ще живее с най-тежката присъда - гузната му съвест и спомена за един друг живот - този, който самият той създал, а по-късно и отнел.

Облекчението, че е сложил край на тормоза и ръце, оцапани с кръвта на собствения син. Тежка е съдбата на семейство Средкови. Житейската им драма разтърси село Мендово и целият петрички район. След трагедията, майката на Румен сподели в разтърсваща изповед пред struma.com, че въпреки всичко, е простила на сина си, но на мъжа си няма да прости никога.

"Искам да влезне у затвора, не мога да го гледам и да знам, че е убил детето ми. Дано никой не изпита тая болка, синче ми беше", разказа, давейки се от сълзи почернената майка през 2016 година и допълни "Аз съм майка, на него всичко съм простила, но на мъжа ми Иван никога няма да простя"... Така историята за един баща, погубил собствения си син приключва. Един баща ще се изправи пред божия съд, а една майка ще жали детето си до гроб...

П. Пенева


Още за: дело   мъж   съд   заседание   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
09 Септември 2019 12:35 | ужас
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

Горкият човек. Безхаберна държава, безхаберни институции които нехаят години наред за тормоза над родителите от един паразит-син. Едва ли съседите и кварталният полицай не са знаели за тежкия проблем, но са оставили нещата на самотек. А това е довело до отчаяната постъпка на този старец. А жена му явно съвсем е оглупяла вместо да го защити. Като я гледам на снимките, бая си е простовата.


10 Септември 2019 00:26 | Да бе
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Какво са правили кмета и кварталния?? Или се сещат за хората само по избори


10 Септември 2019 00:43 | 55263
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не трябва да го съдят дядо Иван, много е търпял, сина му беше пияница, биеше ги постоянно, така му се пада. Никои родител не би си заколил сина от хубаво, помислете малко.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар