Горски раздават пенсии и козунаци във високопланинските петрички села

15 април 2020 17:12   1 коментар   14826 прочита


Държавно горско стопанство-Първомай помага активно в раздаването на пенсиите на хората във високопланинските села на община Петрич. Горските разполагат с високопроходими автомобили и возят служителите на пощата до населените места, които са високо в Огражден планина. За няколко дни са зарадвани с пенсии над 30 възрастни хора в селата Кладенци, Вишлене, Зойчене, Долене и Дреново.

„Нашите горски стопанства в извънредното положение заради коронавируса не спират да помагат и да са от полза на различни общини, а и на държавата. Наши служители разнасят храна и лекарства в отдалечени населени места. Скоро ще започнат да разнасят по домовете на децата продуктите по схемите „Училищен плод” и "Училищно мляко". Само чакаме да ни дадат адресите”, споделиха от ръководството на Югозападното държавно предприятие. В събота, в навечерието на Великден, горски ще разнесат козунаци и великденски яйца на нуждаещите се в селата в Огражден планина, след като от Община Петрич пожелали подкрепа за това благородно начинание.

Горското стопанство в Якоруда пък осигури на две жени в затруднено положение в село Юруково хранителни продукти и дърва за огрев. Преди дни пък ЮЗДП дари 50 000 лева в битката срещу COVID-19, като това са лични средства, събрани от служителите на предприятието.   


Още за: горски   села   Петрич   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
15 Април 2020 23:03 | Паола
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

АМА ТОВА НЕ Е СЕРИОЗНО БЕ ХОРА, ПЕНСИИ И КОЗУНАЦИ! АБСУРД! ТОВА САМО ТИКВИТЕ МОГАТ ДА ГО ИЗМИСЛЯТ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар