Горещи дебати: Добринище се обяви против закриването на полицейския участък, ОБС шефа на Банско К. Загорчин с отворено писмо

28 юни 2022 12:48   3 коментара   8190 прочита


Разгорещени дебати предизвика на сесия в Банско закриването на полицейски участък -Добринище. Жителите на града  са категорично против решението на МВР, а към воплите им се присъединиха и  общински съветници, които повдигнаха въпроса на сесия, след като бе внесено предложение на кмета на Банско Иван Кадев  общината да дари компютри, камери, принтери и др. на обща стойност 15 420. 92 лв. на полицейското управление в Банско.  

Местните парламентаристи се обединиха около идеята, че закриването на участъка е неуместно, предвид бързото развиване на Добринище като курортен център и не е нормално в града да няма представителство на МВР. Днес председателя на ОБС Банско К. Загорчин разпространи отворено писмо, което публикуваме без намеса:  

Отворено писмо до: 
Министъра на вътрешните работи; 
Директора на Областната дирекция на МВР - Благоевград; 
Началника на РУ на МВР - Банско;   

  
Уважаеми господа,

в качеството ми на Председател на Общински съвет - Банско, съм упълномощен от жителите на град Добринище да изразя тяхното остро недоволство от закриването на полицейския участък в града, на основание заповед 8121к-4145/17. 05. 2022г. на министъра на вътрешните работи. Както е известно, в последните години, Добринище се превърна в целогодишен курорт, поради природните дадености и близостта му с други курорти от национално и европейско значение. Не само през зимата, но и през летния сезон, тук пристигат на почивка хиляди граждани от страната и чужбина.

Досега полицейският участък, макар и трудно, поради намаления си състав, се справяше с опазването на реда и спокойствието както на гражданите, така и на гостите на града и местната общност намира закриването му като недопустимо. Като се отнасям с разбиране към реформите в МВР, мисля, че е редно да бъде преосмислено решението за закриването на участъка, поради спецификата на града като известна курортна дестинация.  

В противен случай, съществува реален риск криминогенната обстановка да бъде завишена, което е в ущърб както на хората, така и на Министерството на вътрешните работи.

Оставам с уважение към усилията ви към реформиране на системата, но и едновременно с това намирам за редно реформата да се случва след обстоен анализ и индивидуален подход към всеки отделен случай. Надявам се да бъде обърнато полагащото се внимание на настояването на гражданите и заповедта отменена., се казва в писмото.

Казусът предстои, ще проследим развитието му.   
Петя Колева  
  

3 коментара
28 Юни 2022 13:23 | Добринищенин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Хубаво е да се закрие, като се има предвид, че РУ Банско върши и тяхната работа, следователно там са се настанили пенсии-заплатаджий, на гърба на данъкоплатеца видиш ли !Хич да не ги отразяват компетентните органи свързани със случая, защото това е най-адекватното решение вземано от доста време насам!


28 Юни 2022 13:25 | паратчи
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ай стига вече с тава село просто долнопробно разкопано прашно упепенско. малко ни са ядовето в банско та и на тия селяндури да обрашчаме внимание


30 Юни 2022 11:52 | ъъъъ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Време беше ! Ай да ве вида се пенсионерите там ка че идете охрани нощно време да докарвате повече че свикнахте на заплата и пения. Я за тва колко и да ревете се нема да ве чуя управата че и на тех и е ясно кви сте висаджии и причината да ве закрия е тая.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар