Гореща тема с продължение в Struma.com! Финансовата афера с участието на 40-годишната Десислава от гоцеделчевското с. Господинци и кандидат-съветничка от Петрич заема застрашителни размери

21 октомври 2019 14:23   5 коментара   26387 прочита


Ужилени пред Struma.com! Работници на фирмата на петричанката, прехвърляни във фирми в Пловдив, чийто собственици изгърмяха преди дни заради продажба на задлъжнели фирми на неграмотни и малоимотни хора, търговският регистър показва - задлъжнели фирми, прехвърляни на името на Мария. Д...

Финансовата афера в Петрич, за която Struma.com вчера ви съобщи, заема застрашителни размери. Както писахме 40-годишна жена от село Господинци, община Гоце Делчев вкара в схема 10 богати петричани, за които знаем до момента, собственици на фирми, с обещания за кредитиране, погасяване на фирмени задължения в НАП, намаляване на задълженията по ДДС, продажба на фирмите им със задължения и други платени, но не изпълнени обещания.

В схемата си, Десислава успяла да въвлече и кандидат за общински съветник и собственичка на фирма, петричанката Мария Д. Наред с финансовите "услуги" Десислава от Господинци предлагала услуги, злоупотребявайки с имена на хора от висшите етажи на властта, както и с имената на съдии и прокурори по върховете на правораздавателната система и вземала пари, за да спасява криминалнопроявени от дела. Това разказаха част от ужилените пред Struma.com. Сред тях е бизнесдамата Цветелина П., изгоряла с около 28 000 лева, Иван В., собственик на цех в село Коларово, гръмнал в аферата с платени 89 000 лева срещу обещания за кредит и обслужване на фирмата, така, че да няма задължения пред институциите и най-вече НАП.

Мъж от Разлог платил над 20 000 лева, за да му бъде решен финансов проблем пред НАП, благоевградчанка изгоряла с 15 000 лева, с обещанието неин имот да бъде продаден на бизнесмени, още 3-ма петричани са били вкарани в схемата. Десислава и Мария вземат парите и не вършат работата, за която били ангажирани, твърдят пострадалите. Следват разговори с хората, записи, сниншотове, заплахи, изпотрошена кола на Мария.

Има официално оплакване от нея в полицията за автомобила и Тойота и набеждаване на двама от ужилените, че са автори на престъплението. Жалба има и от жена от София, близка до Мария и Десислава, която пък се оплакала, че бизнесменът от Коларово, дал близо 90 000 лева, я заплашвал системно. От своя страна той пък е подал жалба в СДВР, в която описва схемата, в която е въвлечен. Продажба на задлъжнели фирми на името на Мария Д., откриваме в Търговския регистър, всяка от прехвърлените фирми е със задължения около 200 000 лева.

Каква е целта на изкупуването на задлъжнели фирми, полиция и прокуратура ще установяват, но един факт повдига завесата на аферата. Работници от фабриката на Мария били осигурявани в пловдивска фирма, чийто собственици тези дни бяха задържани заради търговия със задлъжнели фирми, които се продават на малоимотни и неграмотни хора.

Жертва на Десислава от Господинци ли е кандидат-съветничката, бизнесдамата Мария, това е въпросът, на който компетентните органи ще отговорят, или двете заедно са работили в крупната финансова афера?. Днес разговаряхме очи в очи с една от ужилените, която все още си чака обещанието за купувач на имота.

Жената отказа да застане с лицето си пред камера, поради сериозни лични причини, но ще съдейства на органите на реда. Стана ясно от разговора ни, че Десислава от Господинци е известна и в Благоевград, учила е тук в университета и за нея в областния център се говорят недотам лицеприятни неща, които обаче не можем да докажем дали са истина, затова продължаваме разследването си по темата. В момента, казват част от потърпевшите, Мария обикаля и ги кара да сключват договори за това, че са и дали заем. Припомняме, че Десислава, живее с мъж, чийто баща е бивш началник на КАТ в Гоце Делчев, съпругът и твърди, че не е запознат с това, което е правила жена му.

Миналата година във Велико Търново тя попадна в полицията след разследване, което приключи с обвинение, че измамила собственик на фирма, на който обещала фирмата му да стане подизпълнител на представлявано от нея търговско дружество по договор за обществена поръчка за покупка на 27 употребявани автомобила, собственик на държавна агенция. Взела пари за услугата, която не свършила.

Всички в Петрич вече говорят. за случилото се, а ужилените търсят под дърво и камък Десислава и Мария, за да си получат парите обратно. Мненията са разнопосочни, затова продължаваме да търсим истината. Очаквайте в Struma.com....


Още за: афера   участие   кандидат   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
21 Октомври 2019 14:36 | Валя
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Браво стума!


21 Октомври 2019 14:52 | Мария Търнарова
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Общинската съветничка е Мария Търнарова, прави се на толкова добра, а всъщност мами хората без да й мигне окото. Това е много жалко. Вече излязоха мръсните ризи и още има.


21 Октомври 2019 14:54 | Mariq
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Мария Търнарова е дамата, която взима пари от хората и си ги делка с Десислава Чачева!
И срам няма, чак е кандидат за общински съветник, може би си е мислила, че това ще я спаси, но хората са казали
, Шило в торба не стои'', всеки си получава това, което е заслужил!


21 Октомври 2019 15:10 | Петър
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Мария се ползва с протекцията от Петрички следовател правила е срещи с него и той и е давал съвети как да действа и къде и кой да мачкат за да може да падне част от напрежението върху нея и Десислава. Самата тя го е споделяла на определен кръг от хора за да не предприемат действия срещу тях. Но в крайна сметка всеки има глава на раменете и сам си преценява рисковете. Честито на ужилините


21 Октомври 2019 15:12 | избирател
Оценка:
13
 (
29
 гласа)

Е, Бръчка, много голям балон ти се спука, а за Ангелски най корумпирания даиджия какво ще кажеш? Пък си го поставил и на първо място!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар