Гордост за Сандански! Ст. Добрев стана един от тримата с пълен брой точки на олимпиадата по Български език

06 юли 2020 16:19   10 коментара   9583 прочита


Стоян Добрев от IV-то ОУ „Св.св.Козма и Дамян” е един от тримата ученици с пълен брой-100 точки, от националния кръг на олимпиадата по Български език и литература. На олимпиадата по Химия и опазване на околната среда, Стоян се нарежда на 5-то място, с общ брой точки 86.50/100.

Йоана Калоянова от ПГ „Яне Сандански” пък е класирана на трето място на националния кръг на олимпиадата по испански език, с 92 точки, само на 3 точки от победителя. Достойно се представиха и ученичките Радостина Божикова от ЗПГ "Кл.Арк.Тимирязев"- олимпиада.

М. Иванов


Още за: ученик   Сандански   гордост   Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
06 Юли 2020 21:10 | Гого
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Поздравления за учениците и техните родители!


06 Юли 2020 21:45 | Мария
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Браво! На учителите, на децата, на родителите!


06 Юли 2020 22:01 | 16
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Като знаем колко са занижени вече изискванията в сравнение с тези преди 15-20 години, не знам дали са им толкова големи постиженията, честно казано. Май е крайно време стандартите да се изравнят и да станат реални, защото така им създават погрешни представи и самочувствие, което не е в тяхна полза. Сега уж са отличници, а в реалния живот се оказва, че не е точно така и всички тези сегашни похвали са само преувеличение, за да имитират днес някои други хора дейност в сферата на образованието. Но пък кой ли иска да чуе истината такава, каквато всъщност е?


07 Юли 2020 08:01 | Дарвин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Слушали сме ги тия... отзавна стана банално


07 Юли 2020 11:15 | до 16
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Нали знаеш, че с резултатите от тези олимпиади, учениците отиват на световни.. и взимат първи места (доказано). И там ли са занижени стандартите??
Хайде стига с тая злоба.


07 Юли 2020 11:48 | Светла - До 16
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Една положителна статия има, и бързате да се осъмните в истината. Познаватели възможностите - и умствени и всякакви на въпросното дете? Съмнявам се.
И каква е Вашата истина? Напишете я. Нека я "чуем"/ прочетем.
По отношение на изискванията преди 15-20 години... Завърших преди 29 г. Имах съученици, които до 8-ми клас така и не се научиха да четат. Завършиха СРЕДНО образование. Какви изисквания, какви 5 лева? Истината /моята/ е, че с нищо не сме по-добри от днешните деца. И защото комплексите са ни повече от колкото са ни възможностите, се занимаваме с това да се съмняваме в постигнатото от едно ГОЛЯМО момче. Това е присъща черта на "многообразования и всестранно развит българин" от периода преди 1989-та г. За това по тези географски ширини млади и грамотни хора не се задържат. НИЕ, всичко знаещите и можещи, ги изгонихме. Един ден, за съжаление, те ще плащат нашите грешки.
Ако искаме да има повече такива постижения, трябва да дадем възможнос за изява на децата. На учителите-също.


07 Юли 2020 12:05 | то без мравчо нема
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

как да мине, обича много да се показва, но нищо не прави, никога града не е бил толко мръсен, пълни и преливащи контейнери, дупка до дупка, прах и мръсотия, но важното е, че парка е на 6, пък инвестиции - нулеви


07 Юли 2020 22:01 | Ха-ха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А вие чак сега ли разбрахте, че световните стандарти са занижени даже и преди нашите?! Добър ден! При нас и малкото хубаво, което имаше, го съсипаха по западна идея- това беше целта. И тези постижения от световни вие високо ли ги оценявате? Щом се възхищават на Габриел, която разпенено крещи само 2 изречения, правете си изводите. А знаещата г-жа да отиде да преподава някъде само за 1-2 месеца и ще разбере как се провеждат тези конкурсчета, какви реално са знанията и кой и как ги пише писмените им работи всъщност. И тогава да се изказва компетентно. И още, нещо стига с тая показност- да си изтряскаш снимката в местния вестник и да се хилиш тъпо там и ти не заеш за какво. Като сте много учени, оставете другите сами да разберат за огромните ви постижения, създайте нещо наистина и тогава позирайте. Добре, че преди нямаше такива глупости, но и сега никой не ги кара насила да се показват, де.


07 Юли 2020 23:02 | 16
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сега Ефелинчо Терзийски да им раздаде по една измислена грамота, която няма да им послужи за нищо и да се хилят радостно още 2 месеца. Затова ви казват да не лъжете децата, за да знаят, че и в чужбина така лесно, без труд и знания не стават и там нещата. Защото е така и сами ще се уверят. Пък вие си търсете злоба и завист- като нещо не ви харесва, само това си повтаряте.


08 Юли 2020 13:46 | А23
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво на детето. Там много акъл нямат.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар