Гл. комисар Ивайло Иванов с тежки думи за отстраняването му от МВР

17 май 2021 15:16   12 коментара   14014 прочита


"22 години от живота ми минаха в МВР и никога не съм си представял, че така ще приключат", заяви още кюстендилецът.

Главен комисар Ивайло Иванов сдаде поста като главен секретар на МВР. Това се случи, след като служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков го предложи за освобождаване миналата седмица. След предложението президентът Румен Радев мигновено подписа указа за уволнението му и така от днес Ивайло Иванов вече няма да изпълнява длъжността главен секретар на МВР.

"Делили сме добро и лошо с колегите, много трудни моменти, надявам се си спомням за добро. Благодаря и на журналистите, защото през всички тези години сме работили добре и когато ние имаме празник имате и вие", заяви Иванов на тръгване от МВР.

Той заяви, че напуска министерството с високо вдигната глава и всичките му действия са били за върховенството на закона и опазване живота и здравето на българските граждани. 

Иванов заяви, че не е скрил и още в първия ден е посрещнал новия министър още на входа на сградата. "22 години от живота ми минаха в МВР и никога не съм си представял, че така ще приключат", заяви още кюстендилецът, пише Блиц..

"Когато ме избраха , имаше консултации с президент, с премиер, а сега с никой", каза още Иванов. По думите му той е разбрал за отстраняването си от медиите. 

"Главният секретар се освобождава с указ на президента. Никой не ме е търсил в петък вечерта, освен до момента, в който бях запознат с указа на президента. Никой не ме пита ти какво направи, защо направи и така нататък. Не си подавам оставката, защото бяга човек, който е гузен. Не вярвам, че съм сбъркал нещо", бе категоричен Иванов. 

По думите му, има наказани полицаи за прекомерно насилие по време на протестите от миналото лято. Иванов обаче отказа да влиза в подробности. Наказанията са дошли в резултат на проверки. 

"Българските полицаи не пазят дадена партия или политици, а институциите. Многократно на тези протести съм говорил, бях публично изслушван.

За мен всичко беше перфектно организирано, колегите се справиха отлично и поемам цялата отговорност, но да ме отстраняват заради социологически проучвани и полицейско насилие - извинявам се", заяви Иванов.

Той уточни, че също е искал мотивите за неговото отстраняване, което е било в петък след работно време. 

Иванов заяви, че не е мислил да си търси правата в съда на този етап. 

"Не съм обиден от това, че съм махнат. Всеки, който поеме поста главен секретар му е ясно, че не може да се пенсионира на този пост.

Тази длъжност е създадена, за да има ясно разграничение между политическото и професионалното ръководство", допълни още Ивайло Иванов и уточни, че през живота си за първи път е имал среща с политици, когато е станал директор на СДВР. 

Иванов запита, че сега вече е свободен гражданин и в знак на протест, ако тръгне да замеря сградите с яйца или хвърля бомби срещу полицаите, какво ще стане?

Няма ръководител в полицията, който да каже на своите подчинени: Бийте! - категоричен е Иванов. Никога не съм получавал указания този да го пребиете, онзи да го пребиете. Ако човек издаде такава заповед, той няма място в МВР, каза още той. 

Какво е казал министър Рашков? Не знам. Той сигурно има информация. Аз за много хора знам много неща, но по никакъв начин законът не ми позволява да действам. Малко ли канали разбихме, малко ли каналджии заловихме? Да има. Има в целия свят. В момента, в който получихме данни сигнализираме и се действа, каза още той. Получили сме упреци за насилие. А знаете ли от колко големи получех упреци, че действахме късно. Те ме питат: Искахте да ни убиете ли? - разкри Иванов. 

Кажете какво да им кажа на тези момчета? - попита Иванов. 

Като съм толкова виновен, защо през тези изминали месеци не ме разследваха и не ми поискаха оставката? - попита още той. 

Иванов заяви, че няма да нападне нито един човек, но отбеляза, че вижда в отстраняването си за реваншизъм на силите на протеста. 

"Обяснявам си моето отстраняване като политическо решение или поръчка от някъде. Ако имаха някакви съмнения можеха да ме питат. Даже да ми бяха поискали оставката", допълни Иванов.

На твърдения направени по-рано от страна на Бойко Рашков, че има полицейски чадър за купуване на гласове, Иванов заяви, че никой не е оспорвал проведения вот. "Как за толкова години никой не дойде при мен за чадъри и подобни, не винаги съм бил главен секретар.

Ако някой нещо е затаил или прикрил, аз няма как да знам всичко", допълни още бившият главен секретар и заяви, че няма идея как полицаите могат да участват в подобна схема.


Още за: гл.секретар   МВР   Иванов   Още от: Общество

Принтирай статия
12 коментара
17 Май 2021 15:26 | бл д
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Нямаше смелост и достОйнство да се опълчиш на МУТРАГЕНА


17 Май 2021 17:06 | Мисгол
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Такива диви селяни аут от висши длъжности! Не се е обръснал, а сложил униформата


17 Май 2021 18:46 | До всички
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Сиган е


17 Май 2021 19:19 | Ха Ха
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Нещастнико за тебе след уволнението съд и затвор . Ти си говедото което защитаваше полицаите които пребиваха протестиращи ти гнидо пусна мними полицаи без отличителни знаци срещу протестиращите, а сега ревеш няма вече далаверки погнусявам се от такива кърлежи като тебе.


17 Май 2021 22:00 | 0 достойнство
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Този ревльо, няма достойнство да си тръгне без да скимти, говори ми, че бил много “горд” ! Айде


17 Май 2021 22:01 | Божке
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

В пу добре се бие. По пред очите на хората и да отричаш, камерите нещо и с тях стана. МВР си има съд. Този нечеловек за затвора. Ама слама палили. Ами как се озова тая слама там, как мина през полицейските кордони. Ако беше в друга държава, щеше да си съден и осигуровките не се признават.


17 Май 2021 22:18 | ���. K������� ������
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ИМПИЙЧМЕНТ ЗА РУСКАТА ПОДЛОГА МУНЧО, КОЙТО ПРЕДАВА НАШАТА ДЪРЖАВА НА МАФИЯТА!!!!


18 Май 2021 00:19 | До дебила К
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Охооо и дебила с ник "К"се появи. Поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си на държавна хранилка от герберастите, живееш в панелка в краен квартал и още носиш цървули???


18 Май 2021 09:46 | Торба
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Мръшляк.


18 Май 2021 10:26 | професионал
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

На гроба на един шоп децата му поставили плоча с надпис: "И кога те имаше, пак те немаше". С това невзрачно момче набедено за ГЛАВЕН секретар ситуацията е същата.


18 Май 2021 10:50 | от банско
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ревльо. Не казва как го назначиха.


19 Май 2021 00:38 | putio
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

и то лигльо кога биеше хората по протестите с сикаджията мадлен маринов го раздаваше от мутрите се реве като плащипутка
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар