Гимназисти от Петрич се бунтуват, няма да влязат в час заради мръсни тоалетни, приличащи на "конюшни"

16 ноември 2018 09:59   1 коментар   16177 прочита


Ученици от ПГ "Пейо Яворов" в Петрич се разбунтуваха срещу условията, в който са поставени да учат. Основният проблем според учениците е липсата на всякакви хигиенни норми в тоалетните в сградата на ПГМЕТ"Юрий Гагарин", където в момента се обучават, тъй като в гимназия "П. Яворов" тече ремонт.

Поради тази причина и още няколко, които те са изпратили до директорката на школото Таня Георгиева, днес те няма да влязат в класните стаи, в знак на протест. "Най-големият проблем, с който се сблъскваме всеки ден, е хигиената на цялото училище. Принудени сме да посещаваме тоалетна, която прилича на “конюшна” в буквалния смисъл. Момичетата се притесняват да влизат в нея, а чак вчера – на 14.11.2018 г., бяха поставени сапуни, за които има слух, че лица от ромски произход са плюли в тях.

Учебният процес приключва след 19 часа и не е достатъчно осветено около училището. Много ученици от петричките села нямат възможност да се прибират навреме по домовете си, а когато си тръгнат по-рано от часовете, за да си хванат нужния транспорт, получават съответните отсъствия.Често има храчки и неприятни миризми дори в коридорите.

На 14 ноември, преди започването на нашата втора смяна, бяхме уведомени, че се извършва дезинфекция за хепатит. Учебният процес бе изключително затруднен заради миризмата на хлор.Голям проблем е и липсата на класен ръководител и преподавател по английски език на профилираната паралелка по английски.Относно стипендиите, които са по успех, доход и за сираци, изразяваме също своето недоволство.

Учебният процес започна на 17 септември 2018 г., а ние все още нямаме стипендии. Изключително сме възмутени от несъобразителността на ръководството и от местоположението на счетоводството на ПГ „П. Яворов”, а именно сградата на V СУ „А. Попов” /б. р. – където временно учат другата половина от учениците на ремонтиращата се ПГ/”.- пишат в декларацията си учениците от гимназията.

В 13:30 ч днес гимназистите ще се съберат в двора на ПГМЕТ, но няма да влязат да учат.

Ще проследим какво ще се случи днес. Очакваме официален отговор и от отговорните институции и директора на училището.

П. Иванов

1 коментар
16 Ноември 2018 10:39 | Къро
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

А й Златанов! Задействай се! Протежета са ти и двете некадърнички директорки.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар